Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polonya Çalışma Vizesi Eş Durumu


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Ha bu arada yazmamışım baktım şimdi.
Hayırlı uğurlu olsun abi aynı zamanda yeni bir hayat başlıyor şimdi. Alım gücünün etkisini göreceksin Polonyada. Hele bir de 6-7 ay sonra eşin çalışmaya başlayınca, karada ölüm yok size.

Polonyanın iç politikası TR'ye çok benzese de, ensesinde EU var, ve ekonomik açıdan gelişmeye devam ediyor.
Hakkınızda hayırlısı olur umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ediyorum iyi dileklerin için. Ben de senin gibi düşündüm en fazla 1 sene sonra o da bir iş bulmuş olur tahminimce. Bir de ben buradan mortgage ile gidiyorum tek handikapım o ama verdikleri maaş onu da kapsamama yetiyor neyse ki.

Baktım 2016 da 1.70 olan TRYPLN kuru bugün 0.80. Türkiye bir yana Polonya baya bir gelişiyor anladığım kadarıyla.

Denilene göre dinci ve ırkçı olmaları biraz tat kaçırabilirmiş ama sarışın ve dövmeli olmam, din ile çok alakamın olmaması belki az birşey benim avantajıma olur :D

bakalım eğer gideceğim şirkette kalıcı olursam 3 yıl survive edip kalıcı oturma kartı, sonraki 3 senede de çifte vatandaşlığa kasmak gibi planlarım var.

tek derdim annem tek başına yaşıyor istanbulda, tek çocuğum emanet edebileceğim kardeşim de yok. neyse ki yeşil pasaportu var bol bol gelir ama işte gene de bulgaristan yunanistan kadar yakın değil acil bir durumda naparım falan diye çekincelerim var ama genç kadın daha çokta takılmıyorum ama aklımın bir köşesinden de çıkmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Merhaba benim 5. senem bitiyor Polonyada. Irkcilik soylentileri dogru ama bende senin gibi sarisin oldugumdan hic irkciliklan karsilasmadim.
Surekli oturuma 5 sene burada yasadiktan sonra basvurabiliyorsun, 2. vatandaslik ise 7 seneden sonra ve lehce dil sinavini vermen gerekiyor.

Benim arkadasimin hanimi normal turist vizesi alip kocasiylan beraber Polonyaya geldi arkasindanda oturuma basvurdular 6-7 ay icinde(bu sure yasayacagin sehirdeki yabanci sayisina gore degisir) 3 senelik oturumu aldilar. Oturuma basvurmadan once sirketten suresiz is sozlesmesini almaya bak ki 3 senelik oturum alma hakki kazan. Sirketin hangi sehirde?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Krakowda bulunan arkadasim oturumu hemen hemen 1senede almisti ve bence yasanacak en guzel sehir. Oturum alma surecinde Turkiyeye gidebilirsiniz , oturum hakkini kaybetmezsiniz ama vizeniz yoksa TR de vizeye basvurmaniz gerekir.

PS: Suresiz anlasmalari firmalar 3-6-9 aylik periodlardan sonra verebiliyor ama ise baslayip kendini kanitlarsan sure oturuma basvuracagin icin kisaltilabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...