Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Granblue Fantasy


Sam

Öne çıkan mesajlar

tüh ya, hep moon çok kötü olmuş. ? disparia gerçi uncap aldı, onu maxlayıp kullanabilirsin sliming için filan ehu.

bu arada yarın 1 nisan sürpriz event'ini yapmayı unutmayın, süresi çok kısa çünkü. ?

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Veight Hallessena'nın darkı resmen, çok babysitting gerektiriyor, skill seti de tırt, hiç işime yaramaz. Dark partym zaten yeterince squishy. Hallessena bana da tekrar çıktı 2 Gold Moondan biri o, saymadım ^^

Benim Threo 4*, ama üstüne GB Plain Damage(Disparia da hayırlı olsun bu arada :p), Zooey, Orchid nukeları eklenince hipopotamı bile kesiyorum extreme de bile. Çok nadiren 2. tura kalıyorum. Bir tek rare spawnlar ve bosslar için elemental party seçme zahmetine giriyorum ^^

 

New yearda hem flash hem grand bannerı gördüğümüz için bunda da aynısı olur sandım. Bir de redditte filan hep diyorlardı işte free drawlar legfeste gelecek diye, onun gazına geldim.

Golden Week legfeste denk gelir mi? 30 draw tasarruf hiç yoktan iyidir. Geçen sene Nisan sonu/Mayıs başı gelmiş, her ay başı Legfest oluyor muydu? Gerçi 2 ayda 1 geliyordu sanırım, Flash Galaya denk gelir herhalde?

ShadowFury tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de legfestte free draw var sanıyodum aynı şekilde patladım ya.

M2 için coop'a girmeyi denedim bu arada. 15 kişiliklerde mümkün değil yetişemiyorum, blue chesti alana kadar kesiyorlar aç gibi hemen. 8 kişiliğe girdim bu sabah o iyiydi (1 alex dagger düştü ama olsun). Vakit buldukça yaparım bunu minimum sayıda adamla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

veight çooook daha self-sufficient, dodge bonuslarıyla dayanıyor eğer partide BK gibi aggro alabilen biri varsa hele. halle ile alakası yok uzaktan yakından, 70% dodge nerde halle nerde. ?

golden week için işte wiki'den baktık, 10'lukları legfest bitince başlatmışlar geçen yıl. single draw varmış öncesinde, o yüzden pek tasarruf olmaz gibi.

evet m2 room olarak ancak 10 kişiden aza girmek lazım, adamlar zaten yangından mal kaçırır gibi başlatıyor yarışı, reload yükleyene kadar ilk buffları atıp saydırmaya girişiyorlar.

bir gün türkiye oyun yapar da japonlar sunucularında sürünürse hiç acımadan beklemeden başlatacağım maçları ahah.

ben de sparklasam mı diye düşünüyorum da crewdan adama 4 tane dandik vira çıkmış, öyle olursa fitil olurum kesin. oy vermeye gideyim de sonra düşüneyim akşama.

8j1tbyshydp21.png

lol

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mekaniği Hallessena'yla aynı işte, dayak yiyene kadar kral, ağzına vurdukları anda kuzu gibi oturuyor ? Hallessena'da da 2 turn dodge var, üstüne hostility down EMPsi var, Veight'te onun yerine hostility up var.

 

%0.4 çok cidden, 6% SSR char gelme şansı var, yani SSR gördüğünde %6,66 şansla Vira demek bu. Daha doğrusu %0.4 çok değil de, Anila/Kumbhira/Ferry filan düşme şansı %0,055, o çok düşük. Normalde kaç oluyordu banner char gelme şansı? Mayısı bekleyebilirim cidden.

Vira da fena değil gerçi, kullanılabilir, ama yine de kararsızım. 5 turnda ölme olayı da mesela Nier'de problem olur çünkü zaten backlineda başlayıp bir frontline ölünce yerine geçmesi gereken bir karakter, ama Vira'yı frontlineda başlatıp öldürünce oracleların bonusunu almak için işe yarar. Ama Wind Oracle subskilleri pek iyi değil sanırım, o yüzden kullanışı kısıtlı olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

veight kolay dayak yemiyor onu diyorum, halla'da abilityleri kullanınca avoidance sıfır. veight'de bitmiyor yani çok farklı kullanımda durum. hostility down emp'leri de var sıfırlamasa da, yanlış gördün sanırım. hedeflenince de gayet iyi tanklıyor dodge ring eklenirse, ougi sonrası %80'e filan varabilir dodge. ayrıca o buff en az 2 turn dayanıyor çünkü aynı turn sadece bir kere düşebiliyor. devamlı multi-hit trigger/ougi basmıyorsa boss bayağı gider yani. metatron filan sakat mesela. ayrıca cd bittiyse devredışı kaldığı anda tekrar açıyorsun aynen devam ediyor. orchid benzeri halle'den ziyade.

yani birden fazla char varsa paylaştırıyorlar ama fix bir rate yok bildiğim. ama rate up char toplamı %0.7 civarı birşey oluyor genelde. o oracle/premgala char şansı fixed ama 0.06 filandı şimdi 0.05'e filan düşmüş ama pool büyüdükçe normal. rate up harici çıkarmayı pek bekleme ama yani.

yani oracle filan için ekliyor olabilirler de wind oracle yapma ihtimalim 2022'den önce filan yok bu hızla, zerre ilgimi çekmeyen iki char. neyse düşüneyim bugün biraz daha.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Veight in de Hostility Down EMPsi var da maxlasan bile 2x -5 ten -10 eder, skilli +30 veriyormuş wikiye göre. Her türlü +20 hostility yani. Bir de Earth'te Vaseraga var aggro magnet olarak, iyi babysitler. Dark'ta BKnin hostility bonus kaç bilmiyorum wikide yazmamışlar, yazmadıklarına göre muhtemelen düşüktür.

Yalnız Earth için Threo'yu maxlasam da Threo/Vaseraga/Hallessena öküz team yapsam çok eğlenceli olur ahahah. RotB staffla filan da iyice desteklerim hostility'yi. Ama işe yaraması için için Baha Sword + Atma Axe + Akasha Axe lazım, o yüzden başka bahara kalıyor hep.

 

Hmm o zaman hazırda Andira rate up varken basayım sparkı. Mayısı beklesem onda da tırt bir charı rate uplama ihtimalleri var çünkü. Vira'yı da gold moon kontenjanından sayarız, yapacak bir şey yok ^^

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

veight kendi tanklıyor zaten ben hostility emp vermemiştim bile. orchid ya da summer rosetta gibi dağılmıyor dodge shield'den farklı olarak. dediğim gibi multi-hit harici sağlam sık ougi dodge refreshleyebilince.

atma axe harici hepsini yaptım, gayet sağlam oldu earth takımım şimdi m2 2 axe 2 katana varken gridde. double ygg ile giriyorum artık, 48-40k arası hp'ler ve dlf harici herkes capliyor, paso triple. ringli threo 600-700k single üstüne 400-500 echolar filan, wrath açınca 3m vuruyor turn başına. dlf&alex de elemental bufflayınca takımı çok sağlam. gerçi akasha axe'dan daha iyi bir mh olsaydı keşke.

yani sanırım ben de öyle karar vereceğim ama bakalım, şu event'i yapayım sonra karar vericem. ? gerçi gelecek ay da bunlar golden knight filan koyarsa poola yıkılırım ahah.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vyrn event başladığına göre şarkısını da paylaşma vakti geldi ahah

Alıntı

Hey, every day

Katalina always rubs on me

Ouch ! Gimme a break

My mental health is in shambles

Slipping under the door while crying

That is what Granblue looks like

Show the muscles you have trained up; Wake up V

Rebirth and Destruction you are Macho V (x4)

Yeah! Don't be hatin'! I'm a dragon! (I'm not a lizard!)

Hey! Imma rule you!

x2 Embracing the endless darkness, I'm gonna evolve!

lol oyundaki favori şarkım sanırım bu.

bu cover da bonus olsun lol.

zm3y21u65hp21.pngwiki adleri ahahah

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gbf nisan 19 korekara:

Alıntı

Enigma Fantasy Rewards: 50 soul berries, 30 half elixirs, 100 jobs points, SR/SSR ticket, Gold XP book, Silver Centrum, 2000 crystals

A Peace of the Pie (Rerun) will start 4/9, with Lily's 5* unlock on 4/11. The bonus track from the Otoca "Love Call in the Icy Labyrinth" will be added after clearing the event. A new treasure will be added to the event as a test: 1000 Arcarum points, 30000 max available to farm.

Fall of the Dragon, the event featuring Vampy and Malinda, will be added to Side Stories this month. It will include the skin from the B point shop as a tradeable reward. Those who bought the skin previously will be refunded 10000 crystals.

The remaining updates announced at the 5th Anniversary Stream will be implemented this month:

4/11 = Dark Rapture (Lucilius) Battle

4/24 = Seraphic Weapon Uncaps, 4 Primarch Raids, and Alter Ego Skin Unlocks

Rise of the Beast Updates (1 of 2):

Extreme+ being updated to be more challenging

Proud and Proud+ difficulty levels being added, will appear if you can kill a beast in 1 turn. They note it has to be killed before it can react; counterattacks that kill it don't count.

Rise of the Beast Updates (2 of 2):

Clearing Proud will give a seal and 15000 points

Clearing all 4 on Proud unlocks Proud+, which is a combined Huanglong / Qilin

Clearing Proud+ gets you gold/obsidian talisman + 30000 points

You can clear Proud/Proud+ only once per event

Unite and Fight Updates: This month is wind favored, starting 4/16, Wind favored (Earth Boss). After that, the next Unite and Fight will be on May 19th and Earth favored (Water Boss). Very Hard and Extreme are being combined into "Very Hard" as mentioned previously. Extreme+ becomes the new Extreme and will cost 30 AP.

Reward changes for Extreme:

Tokens for hosting go from 32 to 22. Clear Tokens go from 12 to 22. No changes to difficulty or drops for Extreme

The new Extreme+ appears when you clear Extreme by yourself in 1 turn before the enemy can react (counterattacks don't count). It will have elemental resistance to everything but its weak element. Even if you can't unlock Extreme+ yourself, you can join those hosted by others.

Reward Updates:

500 Medals gets a Sephira Evolite and Coronation Ring, resets every Unite and Fight.

Login rewards changed:

Prelims and Interval = 5 meat slices, 25 tokens, 2 half elixirs, 1 betting card

Finals = 10 meat slices, 50 tokens, 2 half elixirs, 1 betting card

Normal and Hard battles will now cost 20 AP (previously Normal was 10 and Hard was 15). Missions for new players will be added, such as "Defeat Eyeball 15 times for 100 tokens" or "Clear a Box to earn a Draw Ticket"

The Spark Rescue System that was definitely not inspired by Katou Emiri is now active. If you drew between 290 - 299 times and forgot to complete your spark before the banner changed, you can contact Cygames for help as long as it's within a week of it happening.

Misc Updates:

Players who started on 3/31 5:00 AM JST will get one free 10 spin each day of the first six days they log in.

They're looking into allowing a specific friend's summon to be reused continuously for a certain amount of time

A future update will prevent Revenant weapons from being put into EXP reserve, due to too many help requests from people who did it accidentally

They're looking into updating the skill queue so that you can add skills or change order even after you hit attack

Sky Compass will now have the new monthly schedule update on the 1st of each month at 12:00 JST (Previously it was the last day of the previous month at 1:00)

In the Graphics and Resolution settings, "lite" will be removed sometime this month

Granblue TV Channel begins 4/7/19 at 9:30 PM JST. Katou Emiri and Ono Yuuki will be the hosts of the 30 minute weekly segment, with guests, news, and a Lyria Notes corner. It will also be available on the Mcast site https://t.co/6hsSyt05ZN

The soundtracks "Promise" and "Chaos" will be released 5/1. Select tracks will be available on certain streaming sites starting 4/2.

Sandalphon's character CD, which comes with a skin, will be available 4/3. The song can be previewed at https://song.granbluefantasy.jp/ (loud volume warning)

önemli görünen kısımları boldladım. enigma fantasy'i bitirmeyi ihmal etmeyin, 2 günü var. toplam 12k kristal.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Patlayan sparkımın 1/9 u geldi sayılır ?

Summer bannerda Diantha'ya filan sparklarım diyordum ama mecburen tekrar legfest bannerına sparklamam lazım, işime yarayacak hiçbir şey gelmedi sparklayarak aldığım Anila haricinde. Romeo önceden çıksa işime yarardı sword party yapmaya çalışırken, ama artık meh. Dark Ferry düşürsem Vania işime yarardı, ya da Murgleis, Drang Ball'um filan olsa Varuna işime yarardı ama şu anki haliyle hepsi meh.

Lite versiyonu kaldırmaları kötü olmuş, load timelar zaten raidlere girmemize engel oluyor şimdi iyice zorluyorlar. Bari client filan olsaydı da assetleri önceden yükleseydi. Browserda cidden problem oluyor standard versiyon.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diantha'yı geç bence, ougi takımında ougi dmg atmayan char olarak gözden düştü o.

romeo'yu ben iki yıl kullandım, hala da ağır dmg yenen bir yerde kullanırım yani. kengonun patladığı solo zor bosslarda filan hala o sword takımını kullanıyorum.

lite versiyon bilakis japonlara yarıyordu, hem hızlı girip hem birşey yüklemiyorlar filan. multi military shooter oyunlarda çimleri, sisi kaldırıp oynamak gibiydi lol. assetler cacheden yükleniyor zaten, benim c kurulu ssd tırt olduğundan anlıyorum, waiting for cache'de takılıyor biraz bazen. ?

ben de 20 drawda bala anila'yı çekince spear takımını yaptım, ölmek bilmiyorlar ama dps düştü gibi ya. capleyemiyor hiçbiri mc dahil. hpleri düşmeyince enmity de devreye girmiyor, kendi ayağıma sıkmış gibi hissediyorum. neyse rose queen filan sololadım trophy'li ticket verdi lol.

__athena_djeeta_and_godguard_brodia_gran

bu wp uğurlu geldi, hepsini aldım. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek spark'la pooldaki üç zodyakı birden çıkararak iki yıldır biriken şansımın hepsini harcamış gibi ama gene de çok mutlu hissediyorum. toplam 10 yeni char, 6 gold moon, 2 güzel summon, 4 çöp summon geldi. bahtiyarım!

D3EOFDzU8AMBnWn.jpg:large

Alıntı

Vyrn: "Eh it's probably just an April Fools joke anyways... They say that you can't get married anymore if you wear these kinds of dress before actually getting married"

Siero: "They also say that what you prank about during April Fools will never become true"

?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

en son oyun yamasında artık güncellenmeyen viramate'i tespit edip kullanıcılarını banlıyorlar. oyunu açmadan önce viramate ve kullanıyorsanız diğer extensionları kaldırın, adblock dahil. neyin güvenli, neyin olmadığı bilinmiyor şu anda. crew'dan bazıları bir haftalık banlandı ve gw'yi kaçıracaklar, çok ağır darbe oldu bize. ?

oyunun arabirimi de gerçekten çok yetersiz geliyor 1 yıl vm kullandıktan sonra meh. m2 hepten işkence olur artık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Banlanan adamlardan biri tek başına crew honorın 1/4ünü filan tek başına sırtlanıyordu zaten, GWyi kaçırması çok kötü oldu. Tier C bizi bekler ?

ViraMate'in eksikliğini de çok hissediyorum. Her bir skill için charlara ayrı ayrı tıkla filan çok eziyet, kendileri UI ı düzeltse bari. Bir de raid öldüğü anda otomatik olarak refreshe çok alışmışım, şimdi bi raid bitince mal mal bekliyorum ee bu niye kapanmadı diye ^^

Hele raidfinder filan komple eziyet. Kopyala, yapıştır, tıkla, tekrar tıkla, tekrar tıkla, her birinin arasında 2 saniye delay olsun filan. M2 raidlere girmek tamamen imkansız şu noktadan sonra.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç bir şekilde bugün tarihin en rahat metatron'larını yaptım her nasılsa lol, alexiel ve grimnir'i denemedim ama, onlar kötü olabilir.

tier b'ye kalabiliriz bu sefer ama napalım artık KDRin sillesi.

friend summon sistemi için birşey düşündüklerini söylemişlerdi geçen ay, onu yapsalar bari hemen. summon ve quick button olsun da gerisi dert değil. japonlar çıldırıp isyan ederse belki bir elden geçirirler nihayet.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alexiel'e giremedim bugün hiç. Önceden de giremiyordum gerçi.

Ben M2den tamamen vazgeçeceğim herhalde. Raidlere girebilsem bile düşmüyor nasıl olsa ^^

 

1 friend seçeceksin onun summonları default olarak gözükecek mi ne öyle bir şey demişlerdi sanki. Öyle güzel olur evet. Ama tabii 2 saniye delayli 3 tıklamayı kolaylaştırmıyor bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

M2 çok sıkıcı ya. Hadi silah düşürme işkencesini çektik ok de, omega anima olayı nedir yav? 300 quartz sırf omegaya çevirmek için. Luci ve ultima weaponlar da deli gibi quartz istiyor aynı şekil. Tüm elementlerde progressim durdu quartz olmayışından.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quartz için gw ve gacha tek çözüm. benim de earth quartz bitmişti, bir tek earth luci silahını alamadım ondan. bugünden itibaren full farm mode ile onu da alıp uncapleyince sonra sırada 5* hali kalıyor silahların ama o da bu yıl olacak iş değil zaten lol.

yeni luci silahları mükemmel ama aşırı zor 5* işi maalesef.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Quartz için M1 kesmek biraz fayda ediyor. Summon filan düştükçe yakıyorum oradan quartz geliyor az da olsa. Ben M1 gridim bitince onları farmlamayı bırakmıştım ama aynen geri döndüm mecburen.

Luci weaponlarda 5* tamamen hayal zaten, 4* bile çok işe yarar ama. Gerçi ben daha 3*ını bile alamadım ^^

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uyarı mesajı aldıysan problem yok. Onu VM kullanıp kullanmadığına 100% emin olamadıklarına gönderiyorlar. Bayağı false positive vakası da olmuş, kesin bir şekilde tespit edemiyorlar. Viramate hiç kullanmayıp uyarı alanlar filan var, önceki topikte AdBlock yüzünden olabilir diyorlardı. Genel olarak UI üzerinde oynama yapan her şeyi cheat olarak algılama tehlikesi var yani. Neyse ki Chrome u sadece GBF için kullanıyorum, herşeyi sildim ondan.

Şurada anticheat sisteminin üzerine konuşmuşlar.

Alıntı

If I understand it right, tl;dr:

They run a headless chrome instance in their server, try to emulate the user game client configuration as close as possible, and consume user events (clicks, taps) to simulate a "clean/intended game client behavior".

Then they compare it with user's game client and see if anything is different.

 

ShadowFury tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...