Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Granblue Fantasy


Sam

Öne çıkan mesajlar

4* uncaplerini tamamlayamadım daha. Summonlar filan M2/Primarch matları istiyor onlar için grindlamam lazım bayağı. M2 weaponlar da lazım tabi.
Bir de Eternal summonları için matları şimdiden hazırlayayım diye uğraşıyorum.

GO/Baha da matlar için işte. GOdan centrum(sonradan katılarak çok zor toplanıyor, 1-2 feather filan her seferinde, aylık limiti de var). Baha da Ultima Weapon için lazım ama normali yetmiyormuş zaten, impossible lazımmış. İyice imkansız benim için.

Neyse bir süre Impossible/M2 yapayım 4* uncapleri filan bitene kadar, gerisine sonra bakarım.


RIP Spark
Japonların çalışma azmine hayranım yalnız. Yorgunluktan uyuya kalacak kadar işte çalışanlarını anlıyorum ama oyun grindlemek için aynı azmi göstermek apayrı bir seviye.

Ama yine de yalan bence ya. Kasıtlı yani twittera koymak için yakmış sparklarını. Bence kimse sparklayacağı karaktere karar vermeden kim niye 300 draw bassın bannera? Hadi sparklayacağı char rollarken düştü o yüzden kararsız kaldı diyelim, yine de hangi charın ne olduğu belli yani, sonraya bırakması saçma geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman önce 4* işine odaklan bence çünkü çok daha kolay ve belirgin bir upgrade.

impossible baha kolay gayet, şakır şakır hornları topladım iki saatte o birşey değil. meteorite de gene kolay.

GO hostlamak için bakın ne öneriliyor, bende kestirme yok onun için,oyundaki en bottleneck mat filan çünkü.

seiyuu neden öyle publicity kassın ki, 300.yü yapmaması hata olmuş da dalgınlıkla ve yorgunlukla olmayacak iş değil ehu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün en hardcore savaşımız oldu crew tarihindeki, son bir saat başabaş geçti ve son 1dk'ye 1m önde girdik, kimin kazandığı belli değildi, hala heyecanla bekliyoruz sonucu lol.

ama 370m+ yaptık, tier b'de 29. olmuşuz. yarına tier a'ya rank up yaptık yani. valla çok heyecanlıydı, güpgüp attı kalbim sonlarda ahah.

ve kaybetmişiz lol. tier b'de 29. olup gene de kaybetmek talihsizlik yani. crewdaki en imba gridli adam sadece bir maç yapsaymış gece yatmadan, bütün gün 0 skor. :/
https://cdn.discordapp.com/attachments/313188028266971137/537294049179336714/unknown.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü oldu ama ciddi talihsizlik, önceki günlerde yayıla yayıla kazanıyorduk, şimdi en iyi performansımızda küçük havuzdaki büyük balığa çattık :p
Yalnız karşımıza bunlar gelmeseydi yine skor kasmaya üşenirdik, Tier B de kalırdık bir bakıma iyi de oldu.
(Son dakikada kazanabilseydik daha da iyi olurdu ama)

Tabi bir de yarın Tier A'da çok fena elimize verecekler o ayrı konu ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte ST zamanı ve psikoloji bu işte çok önem taşıyor. onların ilk ST 15'te olunca öne geçtiler ama arayı çok açamadıkları için ben gazlamaya devam ettim. son saatte yakalamıştık ama bu sefer başabaşız diye onlar da abandı.

o noktada da işte kimin balinaları oynuyor ona bakıyor iş. japonların bariz avantajı var, bizim mayumi'nin iş saatine denk gelmese ezer geçerdik net. o adam oynasa min 30m çıkarırdı bugün.

şu crew buff sistemi eski haline dönse keşke, o da bize çok kazık atıyor. eskiden maç başladığı anda basıyorduk buffları, gece oynayabilenlerin çok işine yarıyordu. şimdi sadece ST'de mecburen. onu da son saatler yapmayan dayağı yiyor son iki saatte işte.

japon crew'ları yenmek ya da başabaş gidebilmek bayağı büyük başarı gw'de o yüzden. ilk gün bizim gibi beynelmilel gelince yoketmişsiniz, öyle birileri geleydi ya lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Japonlarla aynı ligde yarışmamız bayağı saçma zaten. Strike Timelar, event saatleri filan tam Japonlar hariç kimse oynayamasın diye tasarlanmış resmen.

Oyunu dünyaya açıyorsan EU,NA için ayrı GW segmentleri aç bunlar kendi aralarında yarışsın yani.
Gerçi oyuncu oranları ne kadar onu bilmiyorum, büyük çoğunluk JP. EU için özel GW açılırsa 50-60 crew kendi arasında kapışmasın sonra :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Huanglong/Qilin weaponlar kasmaya değer mi? Grid guide'da optional olarak koymuş Huanglong Katana/Fist, Qilin Bow/Swordu ama emin olamıyorum ne kadar işe yarar diye.
Qilin bow filan çok iyi gözüküyor zaten, ama dark partym fazlasıyla squishy zaten, çekimser kalıyorum o yüzden. Diğerleri de aynı şekilde, Qilin Sword alsam survival açısından faydası olur mu(def nasıl stackleniyor bu arada?)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

def değil onlar, elemental resistler ve ben kullandım hollowsky silahları alana kadar. finalde alacağın dmgye reduction uyguluyor. %15 lvl15 skillde. 1000 yerine 850dmg alıyorsun. dmg cut değil ama. bulunduğun noktada değer bence ikinci ex silahın massive dmg skilli değilse. zor değil almak zaten, raidlere gireceksin bol bol şu ara millet açarken.

qilin bow bence değmez, zaten cortana hp cut veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

B tier, avrupali diye girdigim crew tryharda bagladi iyice. A tierda japonlarla kapismaya calisiyolar sdf. Isin komik yani 2win de kopardilar 2 gwdir. Cok saglam valor geliyor ama lider yatanlara bi uyari cekti son gwden sonra, dedim bana musade o zaman. Mumkun degil cunku normal uyku duzenimde yarim saat falan kaliyor gwye katilabilecegim. Prelimde 10m'e zorladim ama sonrasi dusuk baya. Tier a and slack crewi bakinicam simdi. Sizin sartlar agir degilse size de gecebilirim?

Gitmeden adamlara faydam dokunsun diye meta hostluyorum bir haftadir, kendime 2 bow dusurdum bu arada tilt oldular iyice giderayak :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla biz de 1,5 yıl tier b gittikten sonra tier a'ya geçme kararı aldık ortalama 150m+ yapınca her gün. tier a deneyeceğiz ilk defa sıradaki gw'de.

maalesef boşluk açıldı ve hemen doldu gw ertesi, şu anda doluyuz ama şöyle bir durum var: crew'da halihazırda slack adam çok maalesef. tier a'da carryleyen 5 kişi filan olacak. slackleri azaltıp carrycileri arttırmaya çalışıyorum artık çünkü o sistem taşımıyor kendini. bottom 5'da üstüste iki kere duranları artık atacağım o yüzden eş-dost değilse.

bizim bottom 5 segmenti de 5-10m yapanlar, onları ateşlemeye çalışıyorum şu an. eğer haftasonu abanırım da 20m'ye tamamlarım diyorsan yer açılınca alabilirim ama 6gün x 3m = 18m yapamayan almak istemiyorum artık çünkü finallerde 150m yapabilmek için günlük kişi başı ortalamamızı 3m'ye getirmek lazım.

hani günlük kotamız yok, bir gün yapamazsan öbür günlere yay şeklinde alıyorum insanları şu anda ama kazanmak bir yana, tier a'da yayılabilmek için kişibaşı total honor'ı min 20m'ye getirebilmek lazım. 1.2b yaptık bu sefer, dediğim min'e çekince 600m oluyor zaten ki bu zaten yetersiz tier a'ya girmek ve loss badge toplayabilmek için.

bir nolu carrymiz 223m yaptı, bu adamın onda birini yapamayan kimseyi almak istemiyorum artık yani, bir hastalansa veya sıkılsa çıksa bittik. :P

hala tier b'de dursaydık aslında daha relakstık ama her gün 150m+ yaparken tier b artık verimsiz oldu emek verenler için. yoksa ben de memnundum aslında tier b'den. talihsizlik yani bizde de koşulların tam ağırlaştığı zamana denk geldi. :/

tldr: rank kaç? event başına 20m çıkarabilirsen yer açılınca alayım.
https://pbs.twimg.com/media/DyJb50TUYAA30Lp.jpg
şu event official art'lar da çok iyi, nya!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

İnanılmaz cömertlik festivali bu anni, bugün 100 draw geldi ama sadece 2 dandik summon ve 1 gold moon, hevesim kursağımda kaldı lol. Spark da hazır ama galiba yaza saklayacağım. Summer yuel ekleyecekler ama ona spark harcamam yani. Poola dark jeanne koysalar onu alırdım. Ay sonunda mihayet yıllardır beklediğim jeanne event gelecek, belki o sırada koyarlar bir ümit.

dün de gbfeste o kadar şey anlatıldı ki sonu yok. Eternal skini için niyon ve fif de aldım bugün, 2 tane kaldı. Harıl harıl matlarını farmlıyorum. Bir gold bar daha lazım ama.

arcarum charlarının da hikayeleri güzel olmuş. Bazıları imba sevmediğim sun gibi, maalesef hevesle beklediğim empress ve strength zayıf çıktı. Sub skilleri olmaları nedeniyle hepsi iş yapar ama öyle veya böyle.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Summer Yuel'e varımı yoğumu basarım aslında, ama Prem Gala bannerında sparklamam lazım. Anila, Andira, Kumbhira filan bayağı gerekli bana.

Gerçi Mayumi legfest sırasında 100 draw garanti dedi, doğruysa bayağı bi spark tasarrufum olur yaza tekrar yetiştirebilirim belki. Şimdiden 300 draw hedefimi aştım yani, daha bir sürü crystal filan gelecek anni bonuslardan.

Ben de skin için eternalları uncaplemeden önce hepsini recruitlesem mi diyorum ?

Tweyen'i uncapliyim gerisini sonra düşünürüm ama uncap çok eziyet.

Bir de eternal grindı yetmiyormuş gibi bir de Arcarum grindı çıktı başıma, üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum. Subskilleri bayağı iyi hepsinin ama biraz daha bekleyip yorumlara göre en çok işe yarayanları seçmeye başlıycam işte.

ShadowFury tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

summer yuel son bannerda gelir gene, prem olur mu emin değilim ama. zodiac generals özel sparklama hariç düşürmek zor ama yine de.

evet öyle olacak bildiğim, dahası 100 draw gelse bile gene gelecek. ilk 100 drawım patates olduğu için neyse ki bana yaradı. ?

valla gold barın var mı yeterli esas mesele o. bir de eternal hangilerini kullanacaksın ona karar vermek lazım. ben tweyen ve threo hariç kullanmayacağım diye yapmadım yani. ona rağmen bar açığım var hala, senin için daha uzak olabilir o yüzden.

ilk eternal skini değil de ikincisi sesliymiş filan dediler dün discordda, moralim bozuldu. ?

arcarum da gene zamana yayılacak birşey. son uncap tahmin edildiği üzere zor ama zaten adamlar bedava ssrları kolay vermiyor yani eternalsdan biliyoruz lol.

sıradaki eventten bedava gelecek olan jeanne skini:

gdgdullfr3l21.jpg

t3 gladyatör ve t4 chrysaor (dual-wield main hand yapacaklar) skin:

?tDNvuDw.png

seraphic wpns flb skin:

?vhYSHHr.png

eternals skin:

?c9WC1Vb.png

eternals flb skin:

?iAqjp1D.png

bu son skini açmak da gene 2 yıl alır benim için lol.

resimleri çat çat koyabilmek süper ya yeni forumda, ne eziyet çektik yıllarca.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de direkt gbf ve fgo topiklerine yapıştım. Güzel olmuş bildirim sistemi.

Eternal skin dediği de Tweyen'in gardrobundan çalmışız herhalde, dizaynı filan aynı. Hepsini istemeleri saçma olmuş, sadece Tweyen'i recruitleyerek te kıyafetlerini hacılayabilirdik bence ^^

Jeanne eventiyle birlikte JAlter 5* gelirse çok güzel olur yalnız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ı-ıh yok sadece tweyen değil, belden aşağı kısım filan tamamen alakasız. birkaç ayrı karakterden parçalar var. ?

bir charın spin-off elementine bildiğim kadarıyla asla 5* gelmedi şimdiye dek, dark jeanne 5* olma ihtimali sıfır şu anda o konsept değişmediği sürece ki değişecek olsa şimdiye değişirdi büyük ihtimalle. hele hele başka popüler charlar daha 5* almamışken aynı chara iki kere yapmaları sıfır ihtimal filan. halloween veya xmas versiyonlarını koyarlar onun yerine.

zaten 5* jeanne hikayesi dark'ın bıraktığı yerden devam ediyor bildiğim.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bugün o kadar çok yeni şey geldi ki oyuna, yapacak bir sürü şey çıktı aynı anda. yeni sınıf geldi o güzel oldu ama ccw'sini koymamışlar, silahsız kaldım iki elementte o uymadı işte. neyse artık bakacağım.

eternal skinleri geldi ama flb skini o kadar çok mat istiyor ki herkes apıştı kaldı. neyse artık ilkini yapsam bana yeter, bir gold bar daha lazım.

ROFL!!!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...