Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Granblue Fantasy


Sam

Öne çıkan mesajlar

Bol keseden dağıtırlarsa iyi olur işte. En azından 200 filan çok rahat ulaşılabilir, yine 90 free spark çekebilirsem sparklanabilir.

Altair aldım bu arada, sword team de yapsam mixed team de yapsam işime yarar. Mech kullanmaya devam ediyorum wanpan vazgeçilmezim şu anda diye ama yine de faydasını görüyorum.

Bir de Damascus Ingotlar birikti iyice. 3 tane var, shoptan 4-5 tane filan daha alabiliyorum. Birkaç tane de güzel prem weaponım var, bunları uncaplemeye başlayayım mı?
Eden, Parazonium, Blutgang, Ribbon, AK4A, Mirror Blade filan gibi gacha weaponlar bekliyor.
Primal Summonsız işe yarıyorlar mı, yoksa birinin düşmesini bekleyip uncaplenecek weaponları ona göre mi seçeyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son dediğini yap, ben neredeyse iki yıldır hala uncaplemedim, duruyor onlarca bar. Mh olarak kullanmaya karar vereceğim şeyler olursa ya da bir gridi komple değiştireceksem o zaman abanacağım. Öbür türlü mayumi gibi crew chatte devamlı şu kadar dama crystal lazım diye sayıklıyorsun lol. Ayran gönüllü olmamak lazım damabar işinde. Grid rehberi vermiştim zaten orada yazar ne nereye uyar.

Hayırlı olsun altair, onu da lvllamak lazım gerçi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Slimeblastladım 94e kadar işte ama 100lemeye üşendim. 90'dan sonra levellamak bayağı eziyet.

Grid rehberinde Parazonium, AK4A, Eden filan koymuş MH arasında da o yüzden sordum. Normal type olduğu için omegalarla multiplier olarak stacklanıyor sanırım, magna gridde işe yarar mı diye.

Neyse, magnafest bitti, ben eternal recruit grindına kaldığım yerden devam edeyim.
Weapon 4* uncaplerine de abanmam lazım bi ara.
Grind bitmiyor resmen :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bitmedi magnafes, yarına kadar devam. :)

işte MH olarak işine yarayacaksa onu sen hesaplayacaksın artık hangi sınıfla oynamak istiyorsan. :p spesifik sorarsan şu sınıfa şu mh iyi mi diye onu söyleriz. gride herşey olmaz ama mh'ye hemen herşey olur ougi buff vs'si iyiyse.

işte bir noktada grind büyük ölçüde bitiyor eğer "kesinlikle oyundaki en optimum gride sahip olmaz lazım" derdi yoksa, benim için bitti yani çok spesifik şeyleri kovalıyorum artık. hollowsky axe 4* yapmaya çalışıyorum mesela şu an earth sword takımında mh olarak kullanmak için. sonra da hollowsky sword yaparım herhalde.

magna2 ile boğuşsam daha geliştirebilirim gridlerimi ama işimi görüyor yani. benim başladığım zamana nazaran oyunda toplanacak çok daha fazla şey var gerçi. m1 150 toplayıp, üstüne aes vs yapıp bitiyordu önceki yıl. şimdi m2 filan çok daha fazla zaman alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi sword party sorusu daha: Pure Sword Party ne kadar önemli?

Mesela Light için Seruel, Lucio, Albert, DLF, Pecorine Sword,
Robomi, Maids, Ferry, PreCure değil.
Robomi/Maids/Ferry en güçlü light charlarımdı wanpan için, şimdi onları kadro dışı bırakmak tuhafıma gidiyor o yüzden.
Albert/DLF/Pecorine tırt, bunları sırf sword spec diye partiye almaya değer mi? (Gerçi redditte Albert EMPleri maxlanınca çok iyi demişler, belki kasınca güçlenir)

Dark/Fire/Wind partylerimde böyle bi problemim yok çünkü en iyi charlarımın hepsi sword.
Earth'ta kararsızım ama onu da sword yaptım DLF/Alexiel/Sumanai sword diye. İleride belki öküz teame çeviririm Threo'yu aldıktan sonra; Threo/Vaseraga/Hallessena diye. Ama ona hem AtmaAxe hem BahaSword lazım, uğraşmaya da değmez zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://gbf-gaijin.com/2017/08/10/atma-ultima-weapons-how-to-choose/
said:

Some math (click to display)

Still, in practice, one might not have a full sword users lineup ready to use, or maybe it can only fit for one element. It brings us naturally to ask ourselves: “How many characters need to be affected by an Atma skill for it to be efficient?”.

So, the first thing to consider is that in order to add an Atma weapon to your grid, you’ll have to replace a weapon in one of your grid as well. My personal suggestion is to replace either:

A normal mod weapon (generally celestials, or a second baha if you happen to use one), worth generally 14% more damage as a 10th weapon
A 6th magna weapon if you happen to have 6 in your grid, worth generally around 12-13% more damage as a 10th weapon
An unknown if you happen to have at least 2 unknown weapons in your grid (Do not replace a second xeno unknown though), worth between 13 and 15% depending on the unknown.
Your Baha weapon, but only if the Atma can include more characters in your lineup then the Baha and if your baha only affects two characters in your team, worth around 15% damage increase if it’s a non-coda bahamut that only works on two members.
An unknown if it’s not a 4* weapon, worth 15% damage increase.
A 5th magna weapon if all else fails, worth around 15-16% damage increase.

I’ll assume a standard grid with GW weapon or Xeno main hand, 5x magna, Bahamut weapon coda, Celestial weapon, Unknown, 6th magna or Primarch (Typically an element like Fire magna or Water magna, dark and wind makes things a bit more complex with enmity and normal buffs, but the reasoning remains similar).

First, let’s take a look at the Trium atma upgrade:

The 20% ATK up will translate to roughly 12-13% damage increase in this setup.
If you don’t have any DA/TA buff, Trium will increase your auto-attack damage output by roughly 50% (average dps increase is a bit less since you’ll ougi every few turns).
With a 30% base DA/TA rate (for example with GW dagger effect), the gain from Trium becomes around 20% more auto damage. Of course, the more base multi attack your characters will have, the less Trium upgrade will increase your damage.
On a 4 members sword proficiency team, you get a 68% damage increase in the best conditions with Trium atma. With only 3 characters affected, this reduces to approximately 51%, 34% with two members and 17% with one member.
Under GW dagger buff effect, Atma trium becomes a 45% damage increase at 4 characters, 34% at 3 characters, 22% at 2 characters, and 11% at 1 character

This brings us to this conclusion:

With 0% DA/TA base, Trium is nearly always worth it if it replaces one of the above mentioned weapon in a regular grid, getting significantly better starting from two characters who can benefit from the weapon.
With 30% DA/TA base, Trium is worth using starting from 2 characters benefiting from the weapon, and becomes significantly better starting from 3 characters.
It’s interesting to note that if you have 3 characters benefiting from Trium Atma, then the weapon is always worth to slot unless you reach extremely high DA/TA rates already.

Regarding Stamina Atma, fortunately things are much easier to determinate, so I’ll spare you the details. An Atma stamina is roughly 30% damage increase for the team, which means:

Assuming 100% HP, Stamina Atma only starts to be worth using if you have 3 or more characters benefiting from it. The gap in damage isn’t as important as when using a Trium atma though.
Unlike Trium, the value of Stamina remains constant most of the time as it is not influenced by team buffs and other non stamina weapons.
Even with 4 members benefiting, should you not be able to maintain high HP, the effectiveness of Stamina will drop very quickly and render the usefulness of your Atma questionable.

TL;DR:

Trium Atma is worth it so long as you have 2 compatible characters (that includes MC), and its effects become significant starting from 3 compatible characters. Grids or team compositions that have already very high innate DA/TA can consider taking another upgrade if they don’t have enough fitting proficiency characters as well.
Stamina Atma is overall worse than Trium, as its boost is less significant and will require at least 3 characters benefiting from it to be worth. Be careful though, as losing HP will very quickly make Stamina ineffective.

uzun lafın kısası sırf sword olsun diye gimp char koymaya gerek yok dördüncü filan. özellikle kendini data olarak taşıyabiliyorsa.

light sword takımı yapmadığım tek element oldu çünkü daha güçlü charlar var. mh xeno sword ve amira kullanıyorum onun yerine, aynı kapıya çıkıyor, hatta daha iyi.

earth takımın iyi öyle, threo 5* sonra konabilir ona.

ayrıca tek parti kullanma her işe zaten. benim her element için wanpan takımlarım ayrı, raid takımlarım ayrı, coop HL rom takımlarım ayrı, solo takımlarım ayrı. bunların gridleri, charları hatta yerine göre summonı farklı call lazımsa. boss özel birşey istiyorsa hatta ona özel ayrı takım var. birşeyi bozmayacaksın zaten, yerine göre kullanım devam edecek.

bu strife keyinin esprisi data koyamadığın takıma data vermek. makul datayı sağlayabiliyorsan mayumi mesela yerine göre bazı gridlerinden çıkardı.

dediğim gibi sword olsun diye dandik charları kullanacağına elysian kullan hiç data yoksa.

yani artık 132 halinle bizim crew avatar'a mech ile girme, çok yanlış o iş. elysian filan kullan en azından. ha yok random raide girip ougi basıp çıkacaksan ayrı ama 1-turn burst yapıp patlayan setupta ısrar etme eğer sustained dmg yapman lazımsa.

yanlış dememin sebebi sen çok vuramadın diye bize yük oldu filan değil yanlış anlaşılmasın o takımın derinliği yok HL content için. ben sana onu random raide gir-çık diye anlatmıştım vaktinde, herşey için devamlı kullan diye değil. o zamanki halinle şimdiki halin de farklı zaten char olsun grid olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahahah cidden öyle ama.

Yeni de başlamadım, kaç ay oldu, ama bitmiyor ki...
Bir grind bitiyor bir diğeri başlıyor. Magna grid toplama işi Uncapleri Claw ve Lumi sword hariç bitti mesela, 4* Uncapler başladı. Atma Weapon bitti, Ultima Weapon başladı. Eternallara daha ucundan başladım bile diyemiyorum, üstüne Oraclelar gelecek :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ondan farklı, mavi veya red chestlerde sadece yani çalışmayana ekmek yok hiç. 1000 tane chev girip üflesen sword gelebilir ama magna2de gelmiyor. olabildiğince vurmak lazım. hissiyatım dmg per turn activity per second gibi bir formül var ama kesin bilmiyor kimse. silah istiyorsanız kısa sürede yüksek dmg verebilecek setuplar en makul.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hani diğer ssrlara kıyasla bu ikisi çok nadir düşüyor ya m1'de, onu kastetmeye çalıştım :D m2lerin hepsi o nadiriyette sanki. crew raidlerinde blue chest alabiliyorum hep ama hiç bir ssr göremedim henüz.

hatta baya berbat geldi bana ya m2 dizaynı. 40box falan yapmayı tercih ederim, ortada sıkıcıda olsa bariz bi progress oluyor en azından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben birkaç tane drop gördüm de hep gereksiz şeyler düşüyor Mittron Claw gibi, Bow düşse ya. İşime yarayabilecek hiçbir şey düşmedi. Bir tek Alexiel Katanalar var, onları da pendantla aldım zaten :/

Arcarumdan filan da Primal weapon düşüyor bazen ama istisnasız hep hep normal versiyonu. Omega versiyonu lazım bana, onlar düşsün pls. Convertlemenin bi yolu olsaydı en azından...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben de m2 sistemini çok sorunlu buluyorum, o yüzden uğraşmadım gridlerimi m2 optimum hale getirmek için. birer silah alıp bıraktım, bir katana, bir axe, bir bow, bir sword vs. host mat toplaması zor olduğu için hostlamıyorum da. geçen mart-nisan gibi eklediler, belki yeni content eklediklerinde bunları kolaylaştırırlar umudum. m1’i çünkü kolaylaştırdılar m2 eklemeden hemen önce.

zamana yayın, abanmayın derim bence çünkü böyle chev sword gibi yüzlerce maraton yapayım flip düşerle aşılabilecek birşey değil. şans gülerse bir ayda alex axe tamamladım mesela ama daha avatar staff tamamlayamadım. silah costlarını düşürüp veya weekly cap arttırıp, monthly stock artsa gene bir derece olurdu ama bayağı sınırlayıcı o. neyse ki m1 toplamış halde gene götürebiliyorsunuz oyunu, m2 o kadar dramatik etkisi yok genelde, destekleyici silahlar.

arcarumdan omega versiyonlar düşüyor da işte uzun zamanda toparlaması. aeslerimi hep arcarumdan aldım şahsen öyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.reddit.com/r/Granblue_en/comments/adg5iz/directors_letter_vol_2/
said:
FKHR looks back at the event promises he made last year (he fulfills every single one, some via events, some via uncaps etc)

This year, GBF will break out of old, established patterns. Monthly schedules will be more fluid, story events may start even earlier in the month. November story events may not always be Dragon Knights related, same goes to December with Society. Basically breaking the traditions set for the past 5 years. (No more easy predictions oh no...)

Time based daily/weekly rotations and showdowns will be abolished to make uncapping easier.

This year will focus more on high difficulty, endgame content, specifically citing Eternals uncap and UBHL as models. However, this does not mean beginners, medium tier, returning players will be cast aside, content for them will still be made, as a way to help them catch up to the high tiers.

Last year featured a lot of characters, most prominently Irestil cast (Heles, Seruel, Scathacha, Naoise). This year, they will focus on characters that did not get the limelight. FKHR mentions that Lily will be getting her 5* soon, with the rerun of her event.

He notes that the Primals that we fight in raids have been quite popular, and hints moving in that direction (Athena, the 140 series etc)

WMTSB 3 will have even more new lore, story, art. Full development is currently proceeding on the event.

malice versiyonları çıkarmaya devam edecekler herhalde ama sadece primal skill silahlar olduğu için enterese etmedi beni hiç. akasha ile de işimi bitirdim 4-5 günde hollowsky matları toplayıp.

"180+" deyip 179'ların odalardan naziler tarafından kicklendiği content olmaz umarım, yüksek rankler aşırı rank xp istiyor ve ubaha/akasha hariç oyunda yeterli rank xp veren encounter yok bir noktadan sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

magna2 raidlerinde 500k cont yapana garanti blue chest veriyormuş oyun, şu başlıkta ağlayınca anlattı birileri ehu. ama tabii 30 kişi rushlayınca o 500k çıkmıyor. dolmamış m2 raid bulursanız ama abanırsınız 500k için. :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Guild içinde her gün birileri summonlıyor zaten, onları yapıyorum m2 olarak bir tek. Public bir tek Metatron kesiyorum prestige pendantları maxlamak için, 150k filan yetiyor onun için de.


Eternal farma geri dönüyorum, şu rare weaponları düşürmeye başlamadan önce belle sylphid düşüreyim dedim geri kalanı daha kolay farmlansın diye. Ama 2 saat filan oldu summon düşmedi hala (Ch25 free questini yapıyorum)
Hiç uğraşmasam mı bununla?
Gerçi yaptığım quest AP positive diyor wikide, pot harcama açısından bir zararı yok yani ama bıktım ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uğraşma, ben uğraşmadım. orada harcanan vakti geri vermeyecek. supportan çağırırsın, çok kişide var.

ben de altıncı eternalı yaptım dün, hollowsky için silver shard farmlamak için. zaten eternal mc skini almak istiyordum, bahane oldu. geriye kaldı dört, iki gold barım var. skin annide gelecek, ondan sonraki rotb itibariyle sanırım tamamlarım hepsini ama tonla island mat lazım tabii. neyse artık yavaş yavaş yapıcam herhalde ehu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ki mi yaptin?
https://scontent-ort2-1.cdninstagram.com/vp/3f18389f55f3aaa594d36b1b30415217/5C9F6B8F/t51.2885-15/e35/c0.1.320.320a/20226082_1929239773985447_7033056625631952896_n.jpg?_nc_ht=scontent-ort2-1.cdninstagram.com

ben 1 level alana kadar sen 3 tane eternal yaptin abi helal olsun.

bana da yazıklar olsun sdfs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

feower ile seofon'u yaptım hollosky blade için silver shard farmlayabilmek için, öbür türlü en az 100+ akasha daha yapmam lazımdı lol. seofon'u evvelden istiyordum zaten hep, çok kafa adam ehu.

hep o pozu koyuyorsun ama gayet kral adam lol

ahah valla 3 eternal yaptım cidden bir haftada ama matları hazırda duruyordu aslında, sayılmaz yani. :P sana da grats, 123 oldun havalı rakam. bu yıl bir lvl daha alırsın bu hızla ahah.

şaka şaka, kafana göre takıl. :)

anre, eahta, fif ve niyon kaldı. 2 bar daha alınca gerisi artık island farm. gerçi lacrimosa ve falcon feather dedicated düşüren bir mission yok maalesef, şu aralar onlara da özel mission koysalar keşke. sonra gelsin

hepsini açınca ayrıca bir achi ve buff veriyor hepsine hp/dmg filan veren.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Antique Cloth için cerulean stoneları gömsem mi? Questi arada sırada yapıyordum da bayağı fazla lazımmış, dailysi de günde 2 defa yapılıyor / diğer questlerde drop çok az, farmlaması eziyet.

100 tane için 250 stone lazım gerçi, ama free drawlarda filan bayağı bi birikti 1k stone duruyor.
Farmlaması daha zor bir mat var mı cerulean stone shopında? Veya fiyat/performans olarak sorayım.


Bir de Tweyen için kasıyordum da Light Teami Sword party yaptım bayağı sağlam oldu Zerker(XenoSword),Seruel,Lucio,DLF diye.
Yol yakınken Tweyen'i bıraksam da direkt Threo'ya mı başlasam?
Gerçi Tweyen ona rağmen partiye girebilecek kadar OP ama yine de emin olamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben low orb eksikleri tamamlamıştım, beklemek istemiyorsan yapabilirsin ama verimsiz tabii. geneli verimsiz zaten, ancak eksik kapamak için o shop. o questi hep yap çünkü çok lazım evet.

valla ben ikisini de 5* yaptım, dlfyi atar o takımdan ama sen bilirsin. kendi datası zayıf gerçi, atma kullanmadığımdan single sık vuruyor. gruba verdiği crit buff çılgın gerçi caplemiyorsan. ben şu an onsuz bir takım deniyorum gerçi zooey ve viralı ama onsuz da dmg capleyebildiğim için ancak. bir de tabii paralyze çalıştığı bosslarda net eziyor debuff success yükseltilince. karşılık veremeyen bossa saydırmak kadar game changer birşey yok oyunda. o yüzden yeni bossların çoğu para immune lol.

ikisi de sağlam ama 5* halleri. bütün eternallar öyle gerçi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...