Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Granblue Fantasy


Sam

Öne çıkan mesajlar

yani fena değil tablo, tam aralarındaki güç farkları net değil gerçi. aynı değerde değil charlar listelenen, o bakımdan.

dark en bencil roster, hepsi feedlenmek istiyor ya da self-sustaining, yok öyle buffer bildiğim.

scat da buffer, yuisis'in son hali çok iyi oldu, eski tier listlerdeki yeri yanıltıcı. çok iş yapıyor artık.

earth attacker lazımsa tavsiyem threo edinmen bundan sonra, hele 5* yapınca onu gruptaki yeri çimento dökülüp sabitleniyor yani.

benim tahminim hergün 200 kristal veren bir magfest patlatırlar rulet eşliğinde, oradan da toplam 3k filan bir kristal gelir normal kristal akışına ek olarak. ucu ucuna tamamlarsın belki yeni charların gelişine.

geçen sene (ve önceki senelerden de bazı charların çıkış tarihine bakınca) olan 30-31 aralık gibi yeni char geldi, üstüne zodiac general char geldi, sonra ocak 1-2'si story event ile yeni bir char daha geldi. yani toplam 3 yeni char olur tahminimce 30-02 arası bannerlarda. bundan önce xmas special havuzu ve xmas special char gelir en az bir ssr ve sr. xmas charları genelde zayıf gerçi.

yani toplamda 4 tane filan yeni ssr gelecek önümüzdeki 20 gün içerisinde en az benim tahminim. spark'ını hangi banner'a denk getireceğini hesaplaman için. xmas bannerlar herhalde ticket bitince 17'sinde başlar rulet ile beraber. rulet biterken de prem gala ve flash gala bannerları arka arkaya. bu dediğim kesin değil ama bence olası.

xmas jeanne gibi birşey yapmazsa kmr ben herhalde son flash gala bannerını bekleyip alexiel filan alırım yeni yıla yıla girerken. bu collab ticketlarını alınca 280 oluyorum. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Threo'yu almama daha çok var. Öncelik Tweyende, Threo sonra, ki daha Tweyen'i de yapmadım zaten Revenant weaponlar çok crystal istiyor diye spark sonrasında bakarım dedim. O yüzden bi Earth Attacker lazım.

Sparkı yeni charlara değil, Flash Gala Bannerına patlatacağım zaten. Kararlıyım.
Böyle çok OP bi yeni char varsa onu da düşünürüm tabi ama önceliğim Zooey, sonra Alexiel, sonra Lucio filan diye gidiyor hepsi Flash Gala. Bunlar sparklarken düşse itiraz etmem tabi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani tavsiye etmek istemem çünkü oyunda en sevmediğim iki ssr biri ayer, öbürü azazel. ayer dmg olarak ticketlanabilen en güçlü earth attacker halen bildiğim. şahsen ona rağmen attım takımdan summer rosetta'yı alınca. senin öyle bir kısıtlayıcı nefretin yoksa, earth dmg için ayer'den bahsetmesem haksızlık etmiş olurum.

ki ayer, azazel, bu ikisini böyle sandala koyup bırakırım göğün ortasında. ama ayer vuruyor mu, vuruyor maalesef.

ilk skill'e basıp bırakıyorsun sonra vuruyor işte sadece bütün olayı o. ikinci ve üçüncü skillini kullanan yok hatta lol.

ama tabii atma takımı yapacaksan fist olması bozar durumu, ben onu bahane ettim takımdan atarken lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayer değil de Vaseraga Earth düşünüyorum, Earth Enmity gridim yok Ayer pek işime yaramaz.
Hem de Vaseraga aggro çekebildiği için gerektiğinde Hallessena'yı kullanabilirim (Hallessena aşırı babysitting gerektirdiği için kullanamıyorum, ama damage olarak Sumanai-kun'u bile party dışına şutlayabilecek kadar hayvani). Ayer'in de aggro skilli var gerçi ama 2 turn. Vaseraga'nın skilli CA barı yiyor ama 8 turn, sustain için çok daha kullanışlı, 2 tane de Hostility EMPsi var.

Diğer Earth alternatifi de Ilsa dediğim gibi. Damage olarak Ayer/Vaseraga kadar iyi değil, tier listte üstlerde de değil ama Mist ile birlikte def down capleyebileceği için işime yarayabilir.
Edit: Gaijin tier listte char role için "Suptix Bait/Def breacher(ATK)" demişler ahahahahah ^^

---
Vaseraga ve Hallessena da Axe gerçi. Daha Atma swordu yapamadım, çok fark ediyor mu bilmiyorum. Hani böyle Atma weaponsuz grid yapılamayacak kadar önemli bir uçurum filan var mı mesela? Hem damage hem DATA bonus veriyor onun farkındayım ama off-spec charlar hiç mi iş yapmıyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayer aggro için kullanılmaz zaten, düz vurmak için sadece. enmity grid istemez, self-enmity var, full hpde bile capliyordu bende en son atmadan önce takımdan.

vaseraga 3-5 denedim de bayağı mehti. ramp up var, ondan sonra da gene hala meh. ticket için tavsiye etmem chara özel merakın yoksa.

ilsa da gene oyundaki en sevdiğim ikinci char olduğu halde zayıf maalesef. charın kendi için hani ancak, gameplay olarak buff lazım maalesef.

atmaya geçince şayet kırık bir char değilse atıyorsun gruptan çünkü öbürleri 2-3 vururken onlar vuramıyor filan, bütün setupı bozuyor. bana öyle oldu, atma kullanırsam eğer gruba vazgeçilmez buff filan vermiyorsa çıkardım. ya da kendi in-built data fix char olacak orchid filan gibi.

vase yer bulamaz bence takımında 2019'da, söylemiş olayım. hele alex filan sparklarsan yani. takımının neye benzeyeceğini kafanda oluşturmaya çalış madem para harcanacaksa bence. chara aşık değilsem ya da oyun deneyimimi şahlandırmayacaksa dokunmazdım şahsen.

hani ayer al kesin çıkmasın dediğimden (ayere para gitmese en çok sevinirim, yeni versiyon koymasın cygames diye lol) de gameplay odaklı düşünüyorsan tekrar düşün, o endgame tier listler o kadar da eskimedi hani.

vase o modu açana kadar bir ramp-up var ve sonrasında da perma duramıyor o modda amira gibi. o moddayken de "ne vuruyor arkadaş" dedirtmedi bana hiç. ondan ötürü ben şahsen "çıksa denenebilir" kategorisinde görüyorum onu ticketabledan ziyade.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Altair alıp geçsem mi o zaman? (şunu öv artık :p)
Water için sword team kurmam daha zor, mainlerim Silva ve Yngwie, onları da uzunca bir süre sword teamle değiştiremem herhalde.
Yuel, Charlotta, Aqours#2 var gerçi Sword olarak, iş görür mü emin değilim. Water sword team olarak hangi charları kullanıyorsun? Silva'yı party dışına atabilecek ne var mesela, Izmir veya Lancelot? Izmir ticketlayıp Yuel/Izmir/Charlotta sword team yapsam, Atma weaponsız Silva/Yngwie'yi aşar mı?
TL;DR: Sword team Altairden daha iyi iş görüyorsa onun için ne ticketlayayım?

Ayer almaya niyetim yok, pek işime yaramaz gibi geliyor.Vaseraga da iş yapmıyorsa Earth ihtimalini de eliyorum.
Gerçi ramp up time dediğin CA barı 1 defa doldurmak işte, Charge boost skilleri var çok problem değil. Ondan sonra 8/10 turn aktif kalıyor. Vase istememin asıl sebebi de kendi dmgı değil zaten, Hallessena'yı babysitlemesi, o tam bir hayvan. Ama yine de çok kritik değil tabi, eledim gitti. Tek handikapı grid uyumsuzluğu, hem Atma Sword, hem Baha daggerla uyumsuz (Hallessena ile birlikte ikisi de Draph). Başka Baha Weapon yapasım da yok şimdilik.
TL;DR: Zooey sparklarken karambolde Alexiel de düşsün pls (ya da tam tersi)

Yuisis alabilirim Wind Team için. Atma sword alınca Monikayla iyi anlaşırlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

water sword team ben kurdum ama kengo gelmeden önce, şimdi herkes water kengo yapıyor. kengo ile de sword atma olmuyor doğal olarak, orada yanlış yönlendirmeyeyim çünkü water metaya aykırı oynuyorum şu anda şahsen. romeo, izmir/aquors, katalina kullanıyorum ama optimum charlar olarak sunamam pek hani. izmir ticketlama gene derim. iyi ama ticketlık değil.

yuel iş görür, çıksa da kullansam diyorum uzundur. silva'yı normalde partiden atmazdım da işte data hesabı uğruna. water ridill yapmamış olsaydım water kengo denerdim ama vajra filan varken, belki gene denerim bir ara. waterda "şunu yap" diyeceğim bir noktada değilim o yüzden kengoyu denemeden.

ramp up charge barı dolduruyorsun, sonra sıfırlanıyor dmgsini vurmadan, 8 turn sonra bittiğinde doldurmamışsan tekrar ramp up. devamlı aktif olmaması amira gibi büyük yetersizlik. dediğim gibi hallı korusun diye sırf alınmaz, o ikisinin yerine konacak daha iyi charlar var. bedava düşse kullan eyvallah da bence yazık parana.

baha sword da yaptım ben, harvin gelmedikçe sırtım yere gelmiyor, oyundaki düzgün harvinler de 2-3 tane filan zaten. bana da gelmediler çoğu çok geç olana kadar. sword da sonra yap derim.

yuisis olabilir bak, şu anda endgamede yeri var çünkü. oyundaki muhteşem dörtlümden biri ama, biasım var diye uyarayım. :p

- jeanne
- ilsa
- yuisis
- zeta

sen gene ticket danışma başlıklarına/kanallarına filan da yaz istersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oralara da bakıyorum, Discorda, Reddite filan. Kendim yazmadım ama benzer setupı olanlara Altair al diyorlar genelde. Biraz da ondan diretiyorum Altairi öv diye :p

Katana team kurmam çok daha zor, olur da Vajra düşerse o zaman düşünürüm (Kengo/Vajra team için bir de gridi FLB Bonitolarla doldurmak gerekiyor sanırım?). Water Sword team çok optimal değilse Atma Sword teamden de vazgeçerim Water için.
Hem Silva hem Yngwie gun zaten, şu an için alternatifim yok onlara.

Neyse ama Yuisis alıyorum, Water teamim Altair olmadan da yeterince güçlü, 2 turn CA çakarak yeterince vurabiliyor, Wind teame daha çok ihtiyacım var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Campaign-Exclusive Quest (seems to be like Angel Halo, more details below)

Free Single Draw

200 daily crystals

1.5x RP/EXP (no Co-Op)

1/2 AP/BP (Magnas/Raids, Main Quest, and Special Quests, no Co-Op)

Half Treasure Costs

Double Journey Drop bonus

Campaign Exclusive Quest Details:

1~30 Tries: 0 AP

31~300 Tries: 15 AP

301+: 20 AP

Drops 1/2 pots, (Arch)Angel Weapons/Summons, and Light mats. "Items that are not included in the list above may drop."

Will be located in the Daily tab of the Special Quests screen

angel halo gibi ama geçici quest olacakmış campaign süresince, yakında başlar önümüzdeki hafta herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar eventi bir araya sıkıştırmaya ne gerek var ya? collab eventi bitirememiştim daha, üstüne christmas event+Fenrir/Cerberus showdownlar başladı.
Bu Fenrir ve Cerberus eventinde toplamaya değecek neler var şimdi? Weaponlar filan iyi mi? Yoksa outdated rerun eventi filan mı bunlar?

Yeni Angel Halo questinin özelliği nedir yalnız? Kasmaya değecek bir şey var mı? Normal Angel Halodan daha az mat düşürüyor sanki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte primal grid kasmayı düşünebilecekler için iyi primal f2p silahlar var. fimbul özellikle, önceden verdiğim grid guide'dan bakarsınız. ben collab event'i bitirdiğim için alırım belki. eski eventler rotasyonda işte.

bilmiyorum yeni quest'i bir kere yaptım ama 30 kere ap free. sırf o yüzden 30 kere yaparım belki. autoya bırakınca bitiyor zaten.

xmas deyince gbf vakti işte, kmr başka oyuna fırsat bırakmaz. :p her yıl üstüste birşeyler ekler, yığar ama bazıları eskisinin tekrarı olduğu için eski oyuncular sadece yenileri yapıyor tabii. yeniler için çok fazlaymış gibi.

arc system'den yeni dövüş oyunu:
https://www.youtube.com/watch?v=toxiYHaM7_U
project re: link için yeni gameplay vid: (soruluyordu geçen gün)
https://www.youtube.com/watch?v=J8dRStNJ_kM
daha gbf fes yarın da var ayrıca.

bugünkü ödüller de cratelere geldi bu arada, almayı unutmayın!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fes'in en çok apıştıran anı tek skill ile 117m vurmak
video: https://www.youtube.com/watch?v=vP3rLzMM1Ec&feature=youtu.be&t=29447
said:
--- Footwork ---

01: SR Diantha; Cheer x4 turns; Siete to Tension 4;

02: Cross-summon: Frey X Morrigna; ATK Up and Wind ATK Up respectively;

03: Summer Korwa; Croquis d'Ete; Unknown how many stacks;

04: Zalhal's Flare+;

05: Nighthound's Twilight Zone; Weak Element DMG up;

--- Footwork done, replay starts ---

06: Elemental Focus II; Skill DMG up;

07: Nighthound's Frequency Jam; Critical rate up;

08: Nighthound's Tactical Relocation: Korwa to Nio;

09: Nio; Kuorria++; Unique ATK up;

10: Nio; Defandue+; Crit Rate up;

11: Cross-summon: Qilin X Shiva; Qilin resets all ability CDs; The crowd goes wild.

12: Nighthound's Tactical Relocation: SR Diantha to S.Zoi

13: S.Zoi; Conjunction+; Enmity;

14: Nio; Ninanana+; Coma

End: Siete; Infinit Klearre++; UBW for 117,901,417 damage.

Thought that some might be interested in a quick TL of this breakdown so here you go. Broke my "no post" code because I was simply fascinated by the puzzle-solving done here.

(Quick edit: formatting.)

Edit3: No info about the grid, but summons are Tia FLB, Frey, Qilin, Judgement, Raphael, Tia FLB. We can make a guess that it's a full gun grid since enmity is involved. Also, only 9 hits of 13.1mil registered, so it's possible that the full damage is actually ~130mil

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pardon farketmemişim mesajını.

shiva var ama reddit'te yapılan yorum hard cap olmadığından soft cap'i o kadar çok dmg ile zorladığı yönündeydi. mesela 450k filan soft cap single attack, sonra bu aşıldıkça eklenen rakam azaltılarak veriliyor. formülü vardı. qilin de sanırım skill cap up auralı.

şimdi bugün ben de sparkı ne zaman yapsam diye düşünüyordum, discord'da sorup öğrendiklerim + spekülasyonum:

- rulet sırasında prem gala ve flash gala olacak
- kuvira (yeni zodyak) 31'inde gelecek ve prem gala bannerına bu
- shiva flash gala bannerında gelecek, büyük ihtimalle prem'den önce gelecek
- ayın 1'i ertesinde ayrıca yeni event ile yeni non-limited charlar gelecek o bannerda, bunlar eustace ve beatrix görünen o ki, rulet bitmiş olabilir o bannerda
- olivia silahı flb alacağı için shiva ile rate up paylaşabilir flash gala bannerında bundan sonraki (discorddan tahmin)
- xmas limited charlar sanırım bundan sonraki flash gala ve prem gala bannerlarında olmayacak ama bu tahminim sadece

uzun lafın kısası flash galadan yeni metera isteniyorsa şu anda, shiva veya belki olivia isteniyorsa sonrakine, kuvira isteniyorsa prem gala beklenmeli spark için.

shiva istemediğim ama olivia istediğim için sonraki flash gala bannerına saklayacağım sanırım şahsen. keşke shiva yerine başka biri denk gelseydi. :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başlasın, kaç aydır spark bekliyorum ^^

Yalnız Fenrir farmlıyorum Fimbul için ama imkansız ya nefret ettim. Son 3 kopya 280 mat istiyormuş. Tam eziyet. Extreme 5-10, Maniac 6-14 düşürüyor demiş wiki, 1 kopya için 40 run filan demek bu. İnsan en azından bi Extreme+ filan ekler.

Sonraki gelişinde stock refreshleniyor mu her seferinde 7 kopya filan diye, yoksa for lifetime mı lumi sword gibi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...