Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recepisse De Demande De Carte De Sejour


elazulruby

Öne çıkan mesajlar

16 Mayıs 2017 yılından itibaren 1 senelik geçerli olmak kaydıyla, evlilik yoluyla aldığım D tipi vizem bitmeden önce Fransa'daki belediyeye (prefecture) gidip yenileme işlemi için başvurdum.

Bir sonraki randevuda verecekleri oturma iznime kadar geçerli olacak "Recepisse De Demande De Carte De Sejour" diye bir kağıt parçası verdiler. Belediyedeki kadın bana ülke dışına çıkıp girebilirsin demişti ama şimdi internetten okuduğum kadarıyla EU dışına çıktığımda tekrardan girmemin mümkün olduğunu da olmadığını da yazan var.

Kısacası, bu elimdeki Recepisse De Demande De Carte De Sejour ile, uzun süreli oturma iznim bitmiş olsa dahi, Fransa'ya giriş yapabilir miyim? Daha önce bu durumla karşılaşan var mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

schengen'e fransa harici bi yerden girmen çok zor o kağıtla. fransa'nın diğer schengen ülkelerine resmi olarak tanıttığı bi doküman değil diye biliyorum.

bi de premier recepisse bla bla diye başlıyorsa, "başvurusu var bunun" anlamına gelip o başvuru onaylanmış değilse giremiyosun falan filan durumu var diye aklımda kalmış.

altta bi doküman numarası yazar "bla bla bla accompany (gibi bi kelime), sonra bi doküman numarası" şeklinde. o kağıt + yanında orda numarası yazan dokümanla (süresi bitmiş oturum kartı olabilir, ppt numarası olabilir, pasaport içindeki ofii olabilir) sağ altta yazan tarihe kadar fransa'dan girebiliyor olman lazım. sadece o premier durumundan emin değilim.

yok mu orda sorabileceğin resmi kurum, office de immigration falan bişey? bazı kağıtlar ülkede bulunmana / çalışmana izin verirken, seyahat dokümanı sayılmadığından ülkeye giriş yapmana yetmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...