Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Angular 4 projesi içerisinde AngularJS module u kullanmak


Trans

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

AngularJS ile hiç, Angular 4 konusunda ise çok bir tecrübem bulunmamakta fakat elimde şöyle bir iş bulunmakta ve ne yapmam gerektiğini açıkçası bilmiyorum.

Mevcutta elimizde bulunan AngularJS ile yazılmış bir register module u bulunmakta ve bunu Angular 4 ile yazılmış bir proje içerisinden çağırılıp çağırılmadığını öğrenmem gerekiyor, mümkünse de çağırmam lazım. Uygulamada mevcut Angular 4 componentleri kullanılmaya devam edilecek. Bir şekilde hybrit olacak proje. Böyle bir yapı mümkün müdür, mümkünse ne yapmak, neye dikkat etmek gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yapi mumkun, netekim angularJS ile angular 2+ mimarisinin birbiriyle alakasi olmadigi icin angularJS'de yazilmis modulu hicbisey yapmadan angular 2+ projesinde direkt kullanamazsin. AngularJS i projede dahil edip hybrid bi mimari olusturabilirsin netekim bunu yapmani tavsiye etmem.

Birinci sebep, projede hali hazirda yapmak istedigin seyi yapabilecek bi framework varken(angular 4), ustune sadece bi modul cagirabilmek icin ikinci bi frameworku eklemen. Projeyi build ettiginde production kodun boyutu buyuyecek, performans dusecek vesaire bu bir.

Ikincisi codebase komplex bi hale gelecek. Angular 2+ typescript based. Her nekadar TS ve JS birbirine cok benziyo olsa bile codebase daha karmasik hale gelecek her turlu.

Ucuncusu de ortaya cikabilecek olasi entegrasyon sorunlari. Hangi framework dom'u kontrol edecek? Dahil ettigin angularJS modulu sayfada minik bi komponent icinmi yoksa stand alone bi componentmi?

Uzun lafin kisasi, angularJS'de yazilan module bakip modulun ne yaptigini anlayip angular 4 projesinde ona göre tekrar yazmani tavsiye ederim. Ileriye dönuk daha rahat olur, komplexite de artmamis olur. Muhtemelen de zaten kodun buyuk bi kismini kopyalayip yapistirip uymayan kisimlari angular 4'e göre uyarlayip yaparsin. Yok illa böyle yapmam lazim diyosan surda bi guide var.
https://medium.com/@SevenLee/configuration-tips-to-build-hybrid-angular-1-and-angular-2-project-in-real-world-230b715629dc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar tekrardan,

Aslında requeirement şöyle, x projesinde angularJs üzerinde yazılmış register kısmını re-usable hale getirip module veya artık ne olacaksa, haline getirip, bu ve sonrası projelerde ( sonraki projeler angular 2-4-6 üzerinde geliştirilecek ) çağırıp ilgili kısmın tekrardan yazılmasının önüne geçilmek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...