Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cobra Kai


Scalanova

Öne çıkan mesajlar

+1. O filtreyi gorunce dedim bu kadar basmakalip olmaya ne gerek var. Neyse Meksika kismini hizli gectiler, cliffhanger olsun diye gecen sezon ortaya atilan cok gereksiz bir plottu.

6 bolum izledim. Henuz trailer harici beklenmedik bisi olmadi. Silver, Johnny yada Chozen in oldugu sahneler dizinin lokomotifi. Hikaye zaten shonen jump manga.

Bu hizla giderse max 1 yada 2 sezonluk hikaye cikar. Zaten genc cast 20 lerinin ortasina geldi, halen teenage nereye kadar oynarlar malum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cumartesi başladım pazar bitirdim. Çemberin tamamlanmaya başladığını (büyük ölçüde de tamamlandığını) hissettiren bir sezondu. İlk sezonda Hawk ve Robby'nin, 4. sezonda ise Kenny'nin önce zorbalardan baskı görüp Cobra Kai'ye girmeleri, karate öğrenince de kendilerinin zorba haline gelişlerini, zorba olduğunu farketmiş ve iyileşmiş Robby üzerinden hala zorbalık yapmakta olan Kenny'e anlatmaları ironikti. 3. sezondaki Japonya sahnelerinden sonra bu sezonda Chozen'in (bir ölçüde de Creese'in) arınma ve kendini bulma hikayesini bir redemption arc eşliğinde görmek güzeldi. Tory ve Samantha'nin nihayet birbirlerini gördükleri yerde dövmeye çalışan atarlı ergenler olmaktan çıkmalarını görmek güzeldi. Bunun yanısıra Devon Lee yada Stingray hatta bir taraftan biraz gereksiz de olsa Mike Barnes gibi yan karakterleri izlemek de iyi geldi kanımca. Ayrıca ilk sezondan beri Johnny ve Daniel'in gittikleri her yerde ya yanlış anlaşılmadan ya hırtlıktan kavga çıkartmaları olayının biraz fazla tekrarladığını farkedip kendi kendilerile dalga geçmek babından Amanda'ya bile kavga sahnesi koymalarına epey güldüm. Rocky IV göndermesi ve Top Gun'daki voleybol sahnesinin parodisini yapmaları, ayrıca 3 tane 80'ler gencinin Eye of Tiger'i bağıra bağıra söylediği kısım harikaydı.

Ama en çok da Creese'in geçmiş hayatına etki eden insanları terapi seansında tek tek karşısında gördüğü sahne epey etkileyiciydi. Aga beee dedim şahsen.

Finalin yeni bir All Valley turnuvasına bağlanmamasına sevindim diyebilirim. Sekai Taikai konulu yeni bir sezon çıkarsa yine keyifle izlerim ama bu sezonla da final yaparlarsa bu sezona da final olarak okeyim ben. 

Negatif eleştiri olarak söyleyebileceklerim Meksika kısımlarının hikayeye pek birşey katmaması, Kim-da Eun'un Türkçe dublajının epey sinir bozucu olması ve kundaklama olayı ve akabinde hazırlık filan yapmadan sırf gaza geldikleri için mekan basma olayının biraz kötü yazım örneği olması. Bir de Miyagi Do/Eagle Fang takımının ikide bir Cobra Kai dojo'sunu basma olayı biraz fazla reuse etmişler, en son birkaç bölüm kala Silver tekrar gelirseniz şöyle şöyle olur dedi de kendime geldim.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Episode 6 dan sonra dizi beklenen olaylardan yukari dogru ivme kazanip, final bolumuyle gene deliverladi. 6. sezon Sekai Taikai konulu final olmasi olasi. Senaryo yazimi halen devam ediyormus, cekimler Ocak'ta baslar diye bekleniyor. Buyuk ihtimal Ekim-Aralik 2023 te gelir.

Bu sezon hem orijinal filmlerden hemde seriden bayagi hikaye kendini tamamladi. Gelecek sezon ozellikle villian/rakip kadrodan yeni karakterler gormemiz olasi. Bu acidan Stingray, Devon gibi karakterlerin hikayesinin kapanmasi, penis breath tarzi kadronun tamamen arka plana alinmasi acisindan onemli. Benim beklentim, Rocky 4 tarzi, turnuvanin, en azindan bir kisminin, ABD disinda olmasi ve katilimci sayisinin sinirli olmasi.

Akuma Mike Barnes a biraz gereksiz demis, ama ben begendim. KK3 deki hikayeyi baglamalari acisindan onemli bir karakterdi. Dijital platform dizileri de turkce dublajli izlenecek diziler degil. TRT seslendirmecilerinin emekli olmasi ve cnbc-e doneminin gelisiyle benim kafamda kapandi dublaj donemi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guzeldi bu sezonda, ama evet

s5:

Spoiler

sonraki sezonda artik bitmesi lazim dizinin bu en buyuk turnuva seyinden sonra, yoksa loop'a baglar kreese tekrar yakalanir bu sefer silver cikar hapisten falan dragonball villainlerine doner iyice, eger baska yeni evil falan cikmazsa eski filmlerden.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Norak dedi ki:

guzeldi bu sezonda, ama evet

s5:

  İçeriği gizle

sonraki sezonda artik bitmesi lazim dizinin bu en buyuk turnuva seyinden sonra, yoksa loop'a baglar kreese tekrar yakalanir bu sefer silver cikar hapisten falan dragonball villainlerine doner iyice, eger baska yeni evil falan cikmazsa eski filmlerden.

 

Spoiler

villain kalmadı hikayede, Creese kaçtı, kaçmışken ona iftira eden Terry Silver'i yakaladılar, masum olduğu ortaya çıkacak haliyle de bu saatten sonra Creese villain olsa ne olur olmasa ne olur, Johhny bile onu artık kaale almadığını yüzüne karşı söyledi, gerçekten ona saygı duyan öğrencisi filan da yok. Bu ending yeterince iyi eğer burada bitecekse. Eğer ki devam edecekse Next Karate Kid'den Julie'nin geri dönmesi ve kendi villain'iyle olaylara girmeleri lazım. Hillary Swank zaten bir Netflix filminde oynamıştı yani geri getirmek zor olmaz. Bu düşüncemi söylediğim kişiler genel olarak Next Karate Kid'i sevmediklerinden karşı çıkıyorlar ama Miyagi Do öğretisi almış çok kişi yokken Sekai Taikai öncesi ekibin eğitimini o tamamlarsa hoş olabilir, bir çember daha tamamlanmış olur.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sezon biraz dusus vardi sanki senaryoda ama yine de guzeldi.

Spoiler

Sirf turnuvada hakem satin aldi diye adamin evini, is yerini raidleyip ustune antika tablolarini yurutmek diye birsey var mi abi kanunda. Hani o kadar nufuzlu, eli heryere uzanan biri, bir video yuzunden karga tulumba goturuyorlar ustune ona karsi islenen suclari da kovusturmuyorlar. ABD hukuki itilaflarin uzun yargi sureclerine yansimadan sak diye cozumlenebildigi biryer degil ki, servet sahibi ve avukatli kimseyi oyle mob justice ile serbestce alasagi edip, sirf adam pislik cikti diye yoluna devam edebilecegini sanmiyorum.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sezon 4 ile 5 beraber cekildigi icin, 5 senaryosunda biraz kolaya kacilmis hissi var. Gerci Cobra Kai senaryosunda dusununce bayagi sacmalik bulabilirsin. Teknik olarak 50 yas ustu adamlar karate grudge ustunden birbirlerine daliyor ?

Spoiler

Barnes'in aldigi tablo esasinda calinti, 1990 dan beri kayip.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ters baktın diye adam pıçaklıyolar ülkede, karate grudge mı gerçekdışı geldi?

Hızlı gerçeklik check isteyen arkadaşlar maç günü Kadıköy'de GS formasıyla gezmeyi deneyebilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

(İşbu entry geyiktir)

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7. Bolumu bu sezon zar zor bitirebildim tiksindim artik hep ayni seyler seklinde ilerlemesinden. Elim gitmiyor bitirmeye. Bu sekilde cekilecekse sonsuza kadar gider bu. Oyunculuklarda zaten bastan beridir berbatti bir iki kisi haric, iyi somurdunuz sevgimizi ve nostaljiyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...