Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

49 yaşında yeniden okula dönmek. Tavsiye


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Fin said:

bizim bölümde vardi bi tane fabrikada tekniker diye dalga geçmişlerdi dgsye girip 3 yıl daha okuyup mühendisliğe tamamladı , sonra eski işine geri döndü bi daha dalga geçerlerde kendini öldürür diye korktuk bi tek. learning curve baya bi düşük oluyo kendiye yaşıt hocalara da pek soramıyordu baya zorlandı tabi fdfs


Niye sormiyacan ki abi
Catir catir soruom ben benden kucuklere
Anlayana kadar anlattiriom hatta
Buyuk olunca yüzüme gerizrkali da diyemiyorlar, arkamdam diyorlardir tabii :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

GERGE said:

Valla ben de donuyorum. Hukuk okuyacagim diye Istanbul Iktisat'i birakmistim. Arada derslere giderim, sinavlara filan girerim. Olmadi nottan calisirim sadece. Bitirebilirsem ikinci diploma olur iste, bir ise de yarayacagi yok ama.

En azindan 7 sene aylik ogrenci istanbulkarti alirim =)


afla geri geliceğin için herhangi bir öğrencilik hakkından yararlanamıyorsun

öğrenci kimliği bile vermemişlerdi bana, öğrenci belgesi ile girip çıkıyordum okula


Kendin bıraktığın için afla dönemiyor olabilirsin yalnız. Benim de böyle bir tane yüksek lisansım var, 60 akts Türkiye'de, 60 akts Almanya'da ders geçtim sonra askere alacaklar, memuriyetim yanacak diye başka yüksek lisans programına geçtim oradan kaydımı sildirip. Geçtiğim dersleri de saydırmadım, havada duruyor öyle 120 akts.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanki adam Stanford'a geri donecek lan ahah. uni ye geri donunce adam, ogrenci evinde kalip, cikista lan partisi atacak saniyosunuz heralde.

kariyer hedefi yoksa, cocuguyla beraber ogrensin iste fizikti, atomdu. 1-2 kere de hocadan rica eder anfide derslere katilir olur biter. hergun okula git gel cekilecek cile mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
masa, 09.05.2018 18:39 tarihinde dedi ki:

Bizim sınıfta 40 yaşında bir abla vardı. Emekli olmuş sigortacılıktan, psikoloji okumaya gelmiş. Derece ile bitirdi, ingiltere de master yaptı ve orada kaldı. Psikoloji okumak hayalimde onun için karar verdim böyle birşeye demişti.

gülüm hanım?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

4 yıldır ortada zaten bu, ilk sınav bu yaz olacak. Merakla bekliyoruz nasıl olacak.

Stajyer ve yeni mezun avukat bulmak zorlanır arkasından zor olursa, bu da maaşları filan arttırır. İyi olur. Zor olsun, geçemeyen ortada kalsın istiyorum doğrusu. Meslekten hiç anlamayan, icra nedir diyen avukat bile gördü bu gözler (gözlerim görmese bu sonuncuya bende inanmazdım.). Hukukun uç alanlarından birinde çalıştığımdan neler gördüm saatlerce anlatırım, doğrusu müvekkil yararına faydalandım da karşımdakinin durumundan.

Kalitesizliğe bir örnek verirsem; bir keresinde mesela bir sözleşme için toplantı yaparken karşımda oturan adam 'mevzuata aykırı tüm eylemleri sonucu doğan tüm zararları derhal karşılayacaktır.' benzeri bir maddeyi kaldırmak istedi, "neyse, kalksın" dedim 'derhal' dememizi istemiyor sanırım diye, ama adam "mevzuat çok kapsamlı, tüm mevzuattan sorumlu olamayız" diye devam etti. Bunun absürtlüğünü anlamak için avukat olmak gerekmiyor.

Sözün özü, zor bir sınav yapsınlar, çalışsın insanlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo, 7.11.2023 17:09 tarihinde dedi ki:

 

Şöyle bir sürpriz yapacaklarmış hukuk düşünüyorsan.

 


Kariyer degisikligi gibi birsey dusunmuyorum ya, ondan devam zorunlulugu olmasin dedim.

Ortalik Gergenin dedigi gibi mantar gibi avukat turedi son yillarda, benim amacim biraz daha mevcut meslegime complimentary ve genel kultur amacli olsun (finansciyim zaten, butun gun hisse alim sozlesmesi veya ortaklik sozlesmesi bakiyorum) Sinavi gecersem zaten avukat karti da tasirim ekstradan 🙂

bir de genel bu ulkede hukuk konusunda fazla fazla bilincli olmak gerekiyor cunku memuruymus polisiymis hepsi bilgisizligini sana karsi kullanabiliyor.

Allure- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sene ben de sınava girmeyi düşünüyorum aslında. Kazanabilirsem özel eğitim öğretmenliği okuyacağım. Ancak sözel bölümden alım yapıyorlar (mühendisim) ve sıralaması da  çok yüksek. Sözel 20.000 gibi bir şeydi sanırım. Onun yerine okul öncesi öğretmenliği var 2 yıllık. Bildiğim kadarıyla da ilk sınavda puanlar ortak. Yani sözel sayısal ne yaptığın önemli değil.

Tatbiki kariyer değişikliği için okumayı düşünmüyorum. Özel eğitim gereksinimi olan çocuğum var. Her ne kadar özel eğitim ana okulu, özel eğitim kursları, dil gelişimi vs. gibi bir çok yere göndersem de veli olarak ben de ne yapabilirimin onun peşine düştüm.

  • Like 2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...