Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku


Grego

Öne çıkan mesajlar

uykum gelince cok sinirleniyorum ben adlfkj

dun yine biseyler ugrasirken, daha dogrusu kitabini okurken bi baktim, kafam dusmus ekran karsisinda. bi kaldirdim kafayi, kufur ede ede, hay zkicem uykusunuda, yorgunlugunuda diyip yataga girmisim.

sabah kalkinca da ayni terane bu sefer kalkmak istemiyosun. isin boktan tarafi uyumazsanda hormonel dengen bozuluyo, ciddi hastaliklara davetiye cikariyosun. iki ucu boklu degnek. 8 saat fln uyucan, baska caresi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ülke değiştirdiğimde çok rahat uyuyordum. Bol bol gezdikçe en heves ettiğim, bütün gün gezip sonra yatağı girip sabah dinç kalkacağımı bilmekti.


Hem motivasyonel hem de çevresel faktörlerin etki ettiğini anladım.

Misal şimdi temelli yerleşince, evin arka balkonu ormana bakıyor. Yemin ediyorum hayatımda hiç 7-8 saat uyuyup bu kadar dinç kalktığımı hatırlamıyorum. İlk başta oksijen kalitesi değiştiği için bi "dizziness" oluyor ancak 1 ay sonra alışıyorsun. Nefes aldığını anlıyorsun.

Beslenme alışkanlıklarının da çok çok etkisi var. Buraya gelince özlemini çektiğimiz organik tarz ürünlere kavuştuk, ne bileyim işte ülkenin yapısı gereği fast food minimal tutuluyor vs.

Bunların hepsi bir araya gelince, zaten İstanbulda niye uyuyamadığımı, uyusam bile 12-13 saat arası uyumanın anca kestiğini anlıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...