Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Likya Yolu - Kamp


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

yazılanları yüzeysel okudum yazıldı mı bilmiyorum ama bir iki tavsiye olarak,

ayakkabı, pantolon ve çorabın kolay kuruyan olanları, pantolonun yürürken sürtünmeden hışırtı yapmayanı ve ufak takılmalar ile kolayca yırtılmayacak olanları, ayakkabının sağlam, su geçirmez ve özellikle HAFİF olanını almak faydalı olur, tabını uygun olmalı tabi. sonra ayakkabı bot türü boğazlı bir şey mi, yoksa boğazsız bir ayakkabımı sizi daha rahat ettirir ona karar vermek lazım. botların avantajlarının yanında, kalın boğazlı treking çorapları ile diğer opsiyonda düşünülebilir.

bu arada panço tarzı yağmurlukların üzerinden süzülen sular ile paçaları ve ayakları ıslatma potansiyelleri var dikkat etmek lazım

ha bir de karışık kuru yemişler.

silah alacaksanız da illa cowboy gibi belde taşımaya gerek yok gizli ama ihtiyaç olunca hemen ulaşılacak şekilde taşımanın yolları var misal,


http://3.bp.blogspot.com/-dDpF0RlDFzk/T2_EU0XG91I/AAAAAAAAAKE/fC6js9mkJZ8/s1600/5.11%2Bhide%2Bweapon.jpg


tabi silahı taşırken her hışırtıya yerinden çıkarmayacak kadar da cool olmak lazım asıl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Başka bir başlıkta çadır kurma, kamp yapma ile ilgili izin gerektiği konuşuluyor. O durumu incelediniz mi? Bir problem çıkarır mı gidip random çadır kurmak


Likya Yolu isaretlenmis yuruyus guzergahi olarak geciyor, etaplari vs. belli. Rastgele dag basiyla ayni statude degil.

Bir de o basliktan sonra ben de arastirdim biraz, o is o kadar da karisik degilmis. Kamp yapilacak bolgedeki yetkili idari, mulki amirlige (muhtarlik, karakol, jandarma falan) haber birakmak yetiyormus.

Neyse onumuzdeki hafta bir aksilik olmazsa yola cikacagiz. Ben dondugumde usenmezsem detayli bir yazi yazarim. Gidip gormeden ne kadar arastirsak da havada kaliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

abi 1 hafta için o kadar masrafa ne gerek var
zaten doğada kalmayacakmışsınız kamp alanlarında kalmak meh yani
50 litre çantayı napıcan o amelelik çekilir mi, patlat bi sırt çantası 2-3 tshirt falan mat çadır git zaten mevsim güzel, hatta çadırı bile alma madem kamp alanlarında falan kalacaksınız ne o öyle


Sanırım pek kamp/çadır geçmişin yok :) Adam çok düzgün plan yapmış.

PS: domuzlar overrated, çok çöp yemek bırakmazsanız kampa gelmez gelse de sizinle uğraşmaz. Bizim 8-10 yaşında çocuklarla yaptığımız kampa geldi kalabalık bir aile iki koca yetişkin adam oradayız transparan muamelesi yaptılar bize. Sesleri falan çok ürkütücü ama kabul etmek lazım ki tehlikenin düşük olduğunu bilsen de korkuyorsun ama "kampçı * domuz saldırısı" v.b. yaz ara bak arama motorlarında - yok öyle bir gerçek tehlike.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ben pazar sabaha karşı döndüm bu arada. Ufak çaplı bir WoT yazdım ama resimsiz postlamıyım dedim. Resimleri müsait bir zamanımda upload edip yazıyı koyacağım buraya. Manzaralar falan çok güzeldi. Bir de deniz soğuk olur falan diyordum ama tam zamanıymış. Patara ve Kabak'ta denize girdim, Patara boştu 3-5 kişi hariç, Kabak da normale göre tenhaydı bayağı.

Babam rahatsızlandı ilk günün sonunda, Patara'da kamp kurduk fazladan bir gün, o gün de ayağını arı soktu antik kenti gezerken sdf. Öyle olunca çok zorlamamak adına günde 15km falan yürüdük ortalama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mal said:

Deniz yatağı alın tanesi 10 tl. Patlarsa diye yedekte alın ama matın üstüne koyarsanız patlamazda.


Bir haftadır çadırdayım bu deniz yataklarından aldım yine. Yataş mataş normal yataklardan 20 kat daha rahat 50 kat daha ortopedik. Herseferinde diyorum normal eve geçincede bunlarda yatcam diye unutuyorum hep. Havada uyuyomuş gibi oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fotoları up'layamadım bir türlü.

Deniz yatağı vs. pek mantıklı değil aslında, kamp çantasında ya da çadır içerisinde kesin delinir/patlar. Sonra toprak üstünde yatmak zorunda kalırsınız.

Biz şişme mat aldık, kendiliğinden şişiyor; malzemesi bayağı sağlam katlandığında normal matın yarısı kadar yer kaplıyor. Tanesine 150 mı ne verdik ama bayağı rahat uyuduk.

Kamp işinde ucuza kaçmak pişmanlıkla sonuçlanır bence. Hele doğa yürüyüşü yapıp dağda bayırda kalmayı planlıyorsanız perişan olursunuz, zehir olur her şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...