Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Likya Yolu - Kamp


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

İki hafta sonra babamla Likya Yolu'nun bir kaç etabını yürümek için yola çıkacağız da, babam yaklaşık bir aydır araştırıyor; benim pek vaktim olmadı iş güç derken.

Malzeme listesi yapıyoruz, bir kaç şey de aldık ama tecrübemiz hiç yok açıkçası.

Şimdi elimizde olanlar:

Husky 2 Kişilik çadır
Northface 50 litre sırt çantası
2x Yağmurluk Panço
2x Makalu -5 derece comfort uyku tulumu
2x 1cm yansıtıcılı mat

Alacaklarımız:

Kamp ocağı ve tencere seti
Elimizde olandan daha iyi bir termos
Matara
Çadır feneri

Benim ihtiyaç duyacağımızı düşündüklerim:

Paraşüt ipi (çadırı vs. bağlamak için)
Testere ve türevlerini barındıran bir multi-tool
Kafa lambası


Bunlar haricinde ne almak gerekir? Yaklaşık bir hafta yürüyeceğiz, doğada değil de camping alanlarında ve pansiyon bahçelerinde vs. konaklamayı planlıyoruz. Yanımıza alacağımız kıyafet vs. haricinde neye ihtiyaç duyarız en çok? (Marka model önerisi de yaparsanız seviniriz)

Ha bir de babam gitti parayı bastı trekking botu aldı kendine ama ben hala kıyamadım paraya, sevdiğim bir tane yürüyüş ayakkabım var, işimi görür gibi geliyor ama ne gibi dezavantajı olur sıradan bir ayakkabıyla dağ bayır yürümenin? Yürürken bileğini burkan vs. birisi değilim nşa'da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden hangi noktalarda duracağınızı falan kesin olarak karar verip ona göre yürüyün. Çantanız ağır olmasın kesinlikle 10 kilo bile fazla gelebilir, yanınıza alacağınız yemek ve su miktarını ona göre ayarlayın. büyük bir yağmurluk olsun yanınızda çantanızı da sizi de saracak.

Şu kitap baya güzel http://www.idefix.com/Kitap/Likya-Yolu/Kate-Clow/Egitim-Basvuru/Gezi/Gezi-Anlatimi/urunno=0000000636672?gclid=CjwKCAjw75HWBRAwEiwAdzefxELcUB4CsMwxe3YdJrlCofXNTZ_0oNoobmWsfElac0Jh4adR2dO7QxoCUQsQAvD_BwE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eyvallah :>

Fotoğraf demişken, bende dslr makine var ama malum gevur ölüsü kadar, GoPro alasım var. Haftada 2-3 gün longboard falan da kayıyorum, o yüzden ölü yatırım olmayacak ama gerçekten değiyor mu verilen paraya? 2300 liraya buldum GoPro 6'yı en ucuz. Eski modellerden alsam ne kaybederim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En ucuzundan al gec abi normal bi havali yatak soyle;

https://www.walmart.com/ip/Intex-Queen-8-75-Classic-Downy-Inflatable-Airbed-Mattress/20449352?wmlspartner=wlpa&adid=22222222227014913457&wl0=&wl1=g&wl2=c&wl3=40968040832&wl4=pla-78911233832&wl5=9058874&wl6=&wl7=&wl8=&wl9=pla&wl10=8175035&wl11=online&wl12=20449352&wl13=&veh=sem

senin dedigin ozellesmis biraz hem mat hem hava yatagi, pahali olmasi normal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-havalı yatak : kesin alın şu üstteki linkteki gibi bi şey. Bütün gün yürüyecekseniz akşam matın üzerinde iyi dinlenemezsiniz.

-kafa lambası : yazmışsın ama ben giderken unuttuğum için bi daha yazayım dedim, çok lazım oluyor.

-ayakkabı : yürüyüş ayakkabının altı çok ince değilse sıkıntı olmaz sanırım ama decathlon daki yürüyüş/trekking arası ayakkabılar var, geçen sene 70 liraya mı ne almıştım, taş gibi çıktı valla, dağ bayır gezerken çok rahat ettim, yanımdakiler inim inim inliyordu fds

-camera : dslr a üşenmesen harika fotolar çekersin tabii bi de güvenlik kısmı var kafam rahat olmaz falan diye de düşünüyor olabilirsin. gopro 2300 tl güzel fiyat aslında ama ofisten bi arkadaş aliexpress den ismini bile duymadığım bi markadan 4k action cam aldı 40-50 dolar arası bi şeye,snowboard yaparken ve su altında denedi şu ana kadar, canavar gibi. ama 2 hafta demişsin orası biraz sıkıntı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

khalad said:

aktivite çok güzelmiş ama neden çanta northface olmak zorunda :D

ayrıca türkiye'de son dönemlerde kamp yapmak çok sakat dikkat edin iyice sapıttı millet mutlaka silah filan bulunsun yanınızda.


Abi northface en ucuzuydu duzgun olanlarin sjdk, marka marka yazdim elimizde olanlari ki birileri “su marka daha iyi, o marka soyle” vs. yazsin.

Bu arada hamak falan guzel de, agirlik onlar hep. Arabayla gidiyor olsak kampa yigardik hepsini ama 150 200 km’ye yakin yurumeyi hedefliyoruz. Bir de babamla gidiyorum, her ne kadar dinamik olsa da 60 yasinda, yukun buyuk kismini ben tasiycam o yuzden minimal ekipmanla cikmak istiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

tabanca olmasa bile 2-3 tane biber gaz bulundurun abi..domuzlara bile etkili..


Balta var, picak var. Domuzu gorursek agac var.

Isin sakasi bir yana silah turevleri basimiza is gelmesi ihtimalini arttirir bence. Goren eden olur, bir sey yapacagi yoksa bile gaza gelir. Bizim millet acayip.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi 1 hafta için o kadar masrafa ne gerek var
zaten doğada kalmayacakmışsınız kamp alanlarında kalmak meh yani
50 litre çantayı napıcan o amelelik çekilir mi, patlat bi sırt çantası 2-3 tshirt falan mat çadır git zaten mevsim güzel, hatta çadırı bile alma madem kamp alanlarında falan kalacaksınız ne o öyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bir kere gidip sonra emekliye ayrılmayacağız herhalde sdf. İlk doğa yürüyüşü deneyimimiz olduğundan ıssıza çadır kurup sonra yemeği uzağa bırakmadık diye yanımızda bir ayıyla ya domuzla falan uyanmak istemiyoruz doğal olarak. Bir de 3-5 tişört, 2 çantayla yürünecek kadar kolay bir rota değil okuduğum, incelediğim kadarıyla.

Bu yıl eğer ilk sefer keyifli geçerse Likya Yolu'nun tamamını yürümeyi hedefliyoruz aralıklı olarak, sonra başka rotalara falan da geçmeyi planlıyor babam. Ben ne kadarında yanında olabilirim bilmiyorum, bakalım artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...