Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut değiştirme teknolojisi geldiğinde...


Bone

Öne çıkan mesajlar

Feamer said:

Bone said:

Biyolojik klonumuza veya sibernetik vücutlara zihin aktarımı geldiğini düşünelim, ...


şöyle düşünüyorum, daha doğrusu soruyorum

-zihni aktaran kişinin güvenilirliğinin denetimini nasıl olacak veya kim denetleyecek?

-eksik veya fazla veya yeniden programlı bir aktarım olmadığının garantisinin kim nasıl verecek veya sen nasıl emin olacaksın?

-sibernetik vücut için %100 bizim emrimizde kalacağına ne kadar güvenebileceğiz?

gibi gibi,

işin kurgu kısmının pembe panjurlu kısımları güzelde, gerçek dünya maalesef öyle gitmiyor

BLACK MIRROR - Men against Fire bölümü biraz alakalı gibi bu gibi durumlar ile


bu dediğin gibi soruları şu sahnede yansıtmışlar aslında:

https://www.youtube.com/watch?v=ryJSu1f8Hi4

yani düşünülmüş sorgulanmış ve merak edilmiş konular zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Avcı toplayıcılarda (bebek ölümlerini hesaba katmazsak) hayat beklentisi 70+ yıl yanlış hatırlamıyorsam, tarım devrimine geçişte ciddi bi düşüş oluyor ve 19. sanayi toplumları da bu açıdan insanlığın dip noktalardan biri, ikisi de evrimsel - genetik tepkilerden çok kötüleşen hayat koşulları nedeniyle oluşuyor.

Senin bahsettiğin türden meta-humanlığa geçiş ve insansı tepkileri bilinçaltını beklentileri geride bırakmakla aynı şey değil ki bunlar. Aga ağaçta yaşamamamıza rağmen hala geceleri düştüğümüzü zannedip uyanıyoruz falan yani geçtim homo sapiens sapiensi ilk hominidlerin bilinçaltılarına sahibiz la hala asdasdadsa.

Hayır 12bin yıldır ekmek diyetindeyiz ama hala paleo diyet yapanlar kas yapıp daha sağlıklı yaşıyor falan en temel adaptasyonu bile tamamlayamadık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya her şeyi geçtim bir florür mevzusunda bile amerikada dönen geyikleri düşününce, bkz.


https://www.youtube.com/watch?v=Qr2bSL5VQgM



ne kadar kağıt üstünde düşünüp, %100 güvenli olduğunu iddia etmiş olsalar da, su gibi basit mevzuda bile kıllanabilen insanlar, böyle karmaşık mevzularda neler yaparlar

+ 20yy da gelişen otorite karşıtı fikirler, big brother is watching you kavramları, 21yy ile ortaya çıkan ve yayılan, devlet ve büyük şirketlerin manipülasyon iddiaları, yaygınlaşan interenet ve sanal ağ ile yeni ortaya çıkan takip edilme korkuları vb. gibi gibi bir çok yeni endişeye sahip olan modern insanlar var ve bu korku ve endişeler seneler içinde dahada artacak gibi duruyor

bu ve bunun gibi durumlar ile böyle bir teknoloji geldiğinde insanların büyük çoğunluğun bu işlere sıcak yaklaşacağını düşünmüyorum

internet ve sanal dünya başka bir şey, implant vb. uygulamalar başka bir şey. bu ikisinin aynı hızda yayılacağını düşünmüyorum.

mesela spoiler vermeden ama az spoiler ile saatleri ayarlama enstitüsünün son kısmında halit ayarcı, hayri irdalın şaşkınlığına cevaben, başkalarının parasını harcarken olabildiğine yenilikçi olan, ama iş kendi birikmişleri olunca azami muhafazakar olan insanlardan bahseder.

bu hesap gibi insanlar hala evrimin güdüleri ile hareket ediyor, 21yy ufak kazanımlarının ne kadar süreceği hakkında ne kadar kesin konuşabiliriz?

hal böyle olunca her şeyi halletsek bile insanın basit bilinç altı buna nasıl cevap verecek?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O geyikler çok döner de her zaman olduğu gibi bi kısım kullanır bi kısım karşı çıkar falan klasik tepkiler gelir. Sosyal medya v12 olur o iş.

sardalya said:

axedice said:

Avcı toplayıcılarda (bebek ölümlerini hesaba katmazsak) hayat beklentisi 70+ yıl yanlış hatırlamıyorsam, tarım devrimine geçişte ciddi bi düşüş oluyor


ne kadar da counter-intuitive bir bilgi,

otur evinde ye iste niye öluyorsun?


Bok gibi besleniyorsun çünkü, nerdeyse 0 çeşitlilikle hayatta kalabilecek kadar carb alıp pislik içinde yaşıyorsun falan. Tamamen zorunluluktan tarım toplumuna geçiyorlar bi yerde, yoksa tarımın temelleri daha da eskiye dayanıyor. Şartlar gereği adapte oluyorlar ama sonuçta uzun vadede daha iyi şartlara sahip oluyor(uz).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
ghost in the shell'de erken dönem prostetikler insana benzemeyen, robotoumsu şekillerde hep. hatta major filan insana o kadar benzeyebildiği için övülüyor vücudu kaç kere. sana yakıştıramadım bone, cık cık. (:P)

öte yandan insanlar insan görünümünü tercih ediyor genelde. bugün zilyon çeşit saç boyası, makyaj malzemesi var, kaç erkek kullanıyor? kaç kadın uçuk kombinasyonlar yapıyor? kaç çeşit değişik saç modeli görüyorsun? değişik, uçuk şeyler yapanlar edgy, goth vs hep marjinalize ediliyor. toplum böyle yani, son 100 yılda değişmediyse, 50 yılda da değişmez bu estetik algısı.

hele bir de bunu prostetik ve implantlarla insan dışı şekillere çevirmek. cinsel çekiciliği sıfırlamak için yapılabilir herhalde. :p insanların ezici çoğunluğu en çok insana benzeyen şekilleri cezbedici buluyor, bu bir hakikat. sadece cinsel açıdan değil, sosyal yaşamda da ucubik bir insan ürkütücü bulunur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...