Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vefat eden ebeveynlerin ardindan yapilacak islemler


Tim

Öne çıkan mesajlar

Bu arada abonelikleri kapattirmak icin olum belgesi yeterli oluyor. Bir suru fotokopi cektirin, mahallenin muhtarina da aslingibidir diye onaylatin hem olum belgesi hem de kimlik fotokopilerini. Asillari sizde dursun.

Banka hesabinda kalan para yoksa ya da kalanincekmeyecekseniz yine olum belgesi ile kapatabiliyirsunuz banka hesaplarini da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
yanlış yönlendirmiyim hiç ama hatırladığım kadarıyla malların üzerinden hesaplıyorlar hepsini. birde çok saçma bişi mesela bankada 10 bin lira gibi bi para varmış bununda üzerinden yine vergi ödeyerek alabiliyoruz. ulan adamın bankadaki nakit parasına bile çöküyolar öldü diye. ölmeden gidip bankadan banka kartıyla çeksek hiçbişi olmazdı resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynı zamanlarda ben de 15 senedir beraber yaşadığım büyük dayımı kaybettim, başın sağolsun tim ve frantic.

ben de bir kaç soru sorayım buraya izninizle:

bu akrabamızın 3 varisi var, kardeşi,ve anneannem ama o da vefat ettiği için annem ve dayım.


bugün mahkemeden veraset ilamını alacaklar.

-bu ilam ile beraber örneğin bankalara gittiğinde bütün mirasçıların aynı anda gitmesi gerekiyor mu?

-sadece annem kendisine düşen parayı gidip alabilir mi?
diğer mirasçılarla muhatap olmayı engellemek için soruyorum.

-aynı şekilde üzerine olan ev, elektrik,su, telefon, internet vs var, bunları kapattırmak için annem kendisi %25 varisçi olarak yapabiliyor mu? bütün mirasçıların toplanıp kendisine yetki mi verilmesi gerekiyor?

-ev için tapuya gidilmesi mi gerekiyor? satılması için 3 mirasçının da olur onayı mı gerekiyor?

daha elbet sorularım olacaktır, yine bilenler yardımcı olursa seviniriz.

hepinizin ihtiyacı olacak bir başlık olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alış satış işlemlerinde mirasçıların bulunması veya vekalet vermesi gerekiyoru.

Bankadaki işlemler için ne tür bir işlem yapılacak o önemli. Borç kapatma vs ise ölüm belgesiyle yapılabiliyor ama hesaptan para alınacaksa mirasçıları isterler.


İşin ilginç yanı insanlar hayattayken o insandan zaten vergi alıyorsun, para başkasına devrolunca aynı paradan gene vergi alıyorsun.

Bu veraset vergisi olayı çok tuzlu bir olay. Ev araba vs üzerinize alacaksanız insan hiç olmasaymış daha iyiymiş aq diyebiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ madcat sağ ol abi, sizin de başınız sağ olsun.

Bankalık bir iş çıkmadı bizde maalesef detaylarını bilmiyorum ancak veraset ilamından sonra kendi payına düşen kısım için diğer varislere bulunması zorunlu olmamalı bence. ama bankalar sırf götlüğüne hepsini bir arada isteyebilir, veyahut denildiği gibi vekalet arayabilirler.

Faturalarda igdaş ve iski ölenin sözleşmesini fesh ediyor, aldığı başvuru ücretlerini varislere pay ediyor verasetteki oranda. sonrasında ise haneden başka birisi için yeniden başvuru işlemiyle abonelik veriyormuş. Elektrik içinse enerjisa çok daha kolay şekilde hallediyor. Muvaffakatname dilekçesi veriyorlar, varisler imzaladıktan sonra kimin üzerine devredilekcese masrafsız şekilde devrediyorlar. İnternet için de benzeri bir durum olması mümkün, öğrenince eklerim buraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başka bir arkadaşım da geçtiğimiz aylarda babasın kaybetmişti dün ona da sordum, 3 daire miras ve 3 varis durumuunda 20kdan fazla masraf çıktı dedi.

bizde ise 2 daire ve 3 varis durumu var, umarım 10k altı bir masraf çıkar yoksa mümkün değil ya ödemek. heralde cezaya kalıcak da onun da detaylarını bulmak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...

Ölüm belgesini söylediğiniz şekilde almıştım. Ancak aradan 4 sene gibi bir süre geçti ve yeniden bu belgeyi almam gerek. https://www.devlette.com/olum-belgesi-nedir-olum-belgesi-nereden-nasil-alinir/ burada nüfus müdürlüğünden gidip alabilirsiniz demiş ama emin olamadım. Bu kadar uzun bir aradan sonra sizce bu belge yeniden nereden alınabilir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...