Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dune


Marl0_on

Öne çıkan mesajlar

11 saat önce, Silphatos dedi ki:

bu kadar fazla adaylığı hakeden bir şey değil yarım porsiyon film ama 10 tane nomination verip best director vermiyorsan evet ayıp

yani bu kadar dediğin tüm teknik ve sanat yönetmenliği ödülleri işte. bunlara da girmesin mi şu film? abartma ?

ama yani en iyi filme koyup yönetmene koymamak saçma. muhtemelen eskisi gibi 5 film olsaydı liste giremezdi. yalandan duruyor orada.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

Hbo Max’te izledim ben de televizyonun brightnessi acin izlerken. Benim tv’nin brightness hep %20’de ve HDR10 olmasina ragmen yetemedi cogu sahneyi kapkaranlik izledik filmin yarisindan fazla, sonra jeton dustu. Belki de hbo max app’i hdr vermemistir dicem ama cogu app’te var artik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
On 19.07.2022 at 14:28, Sotto dedi ki:

Su ikisini ayni anda cekmemis olmalari cok sacma ya. 
neyse daha az zendaya pls. 

İkinci filmin onayı ancak ilk filmin premiere'inden sonra geldi, ondan dolayı mümkün olmadı aslında.

@monoscope Zendaya şu haliyle bir fremen kadınını oynamak için gayet makul, hatta "dolgun" olsa olmazdı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...

Ilk film gorsel olarak cok tatmin etmisti beni ama tekrardan oturup izleyince eksikleri bariz gorunuyordu hikaye olarak. Tabi boyle buyuk budget filmlerde gorsellige abanip eye candy yaratmak bir numarali gereksinim oldu. AAA oyunlar gibi. Guzel gorunuyor heyecanlandiriyor ama etkisi kisa suruyor. Umarim ikinci film bir tik daha derin olur.

Kimi cast ettikleri benim cok umurumda degil acikcasi ama sirf Zendaya cast oldu diye durmadan goze sokulmasi rahatsiz etmisti. Simdi ikinci filmde de Chani'yi oldugundan farkli gorecegiz muhtemelen karakterinin disinda hareket etmesi cok olasi. Keza Irulan. Ilk filmde keske Piter'in bir iki daha fazla sahnesi olsaydi, mesela atlanan konulardan biri neden Padishah'in Atreides'e ihanet etmek istemesi. Orasi anlatilmadi bile. Lynch bunu daha iyi yapmisti.

 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk kitabı üç, dört film yapıcam dese yine olurdu, çok çok daha malzeme var aslında ama sade izleyiciyi sıkmamak için bazı tercihler yapması gerektiği ortada zaten, evreni ve hikayeyi bilen birisi olarak boşlukları doldurmak keyfimi kaçırmadı ilk filmde.

ayrıca bu gazla 2-3 devam etse keşke, iki senede bi dune filmi gelse bana uyar dfsdg. tabii tanrı imparatorunu bu formata uyarlayabilmesi epey zor ama hikayede onun ardına geçebilse 5-6 sinemada baya iş yapar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...