Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dune


Marl0_on

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, Masticore dedi ki:

Film hakkımda yorumum  katılmayan katılmıyorum desin. 

  Gizli içeriği göster

 

Benim sevmediğim şey  aynı flash forward'ı 100 kere göstermesi. Yeterrrrrrrr dedim. Bu kadar yavaş alıcağına  5 saatten kıstık dediğiniz filmden  yani Arrakeen'den  daha çok şey gösterirdin. Dune şehrini gösteren bir bok yok. 

Bir de müzikler çok   Hanz Zimmer ben burdayım demiş  ya asdafg. 

 

 

Bu iki noktaya ben de katılıyorum. Baydı sürekli anlamlı gibi çöl bedevisi kadını göstermeleri dgdhsj

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.10.2021 at 19:19, Scalanova dedi ki:

Nefis olmus , bu adamin her filmini begendim gene yaniltmadi. Scale olayini nefis kullaniyor her filminde. 

 

Ister istemez canim blade runner cekti 50gb total iki filmide indirdim. Dune 27gb lik versiyon izledim sinemaya gidemedim uzgunum.

+ Sicario ilk film.

Helikopter sahneleri çok iyiydi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani film ikinci yarısını işlememiş, spoiler olur eğer önce görsel deneyimlemek isteniyorsa ama ben şahsen sadece ikisinden birini tecrübe edecek olsam kitabı tercih ederdim.

şimdi izledim, güzel film ama eleştirildiği kısımlara da hak veriyorum. nolan ve villeneuve’ün filmlerindeki o sterillik hissi bunda da baştan sonra herşeye hakim. görseller, karakterler hep böyle fanusta, mekanik hissiyatlı. teknik olarak gene herşey tamam ama bir ruhsuzluk hissi. fragmanda da o hissi almıştım.

öte yandan böyle çok boş boş geçen kısımlar vardı özellikle vizyonlarda. 3,5 saate sığarmış bütün kitap editlenip. ne diyeyim yani hem beğendim ama hem de tam tatmin oldum dersem yalan olur.

bir de arkadaş, 2021 yılında artık bu kadar cultural appropriation olmasın ya. transseksüeli transseksüel oynamazsa çıngar kopan devirde, bütün fremenler ya ispanyol ya zenci, insan utanır biraz. bir arap bulamamışlar koyacak. ayıp yani.

Spoiler

sardaukarları macarlara oynatmışlar galiba, beğendim o kısımları.

timothy’i de bu rolde beğenmedim doğrusu, normalde de beğenmiyorum zaten.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlığı da şimdi okudum, izlemeden etkilenmemek için fragman sohbeti ertesi bakmamıştım. mentat vs gibi şeylerin açıklanmadığı evet doğru, ben kitaptan bilmesem çok havada kalırdı önemli şeyler. sardaukar bile nedir, neden iyidir açıklanmıyor. t2 gibi self-contained bir film değil, duygu da yok öyle. efekt de super size me, onda da özel birşey yok. ama işte villenuve herşeyi büyük ölçekte epic göstere göstere çekiyor, sesler de titretiyordur ona da itirazım yok. lakin bu filmi “vay canına ne izledim” filmleri arasına koyamıyorum şahsen. koyana da sözüm yok ama çünkü iyi çekilmiş.

harkonnenlere de aman kimseye benzemesinler bile kel beyazlık atfetmişler, bezos dışında kimse alınmasın aman mazallah. neyse gene fremenlere kızdığım kadar kızmadım. baron da sanırım 3 saatte total 5dk filan göründü taş çatlasa. varsa yoksa zendaya. kızılların rollerini kaptığı yetmedi şimdi de arap rollerini kapıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitabi okumuş biri olarak gurney ve chani rolleri oturmamış, beğenmedim. hayal/rüya konuları biraz uzatılmış, chani'nin tanışmadan önce fazla gereksiz sahnesi var. bi de yüzük kardeşliği gibi filmi bitirdiler. onun haricinde arrakis'i çok başarılı yorumlamış. harika bir film mi değil ama harika görsel şölendi.

 

ayrıntıya girilmeden atlanan konular var ama onlara yapacak bir şey yok, bir de çok önemli bir karakter atlanmış ona biraz en azından filmin sonuna doğru bir kaç sahne ayrılmalıydı. ikinci filmde çat diye ortaya çıkınca biraz sırıtacak gibi. bir de o rol için bir rumor var doğruysa şahane seçim olur.

Seru tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.10.2021 at 22:02, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Kendimi iyi adamlari tutarken buluyorsam filmdeki kotu adamlarin, catismanin, guc dengesizliginin betimlemesi guzel yapilmis demektir. Yoksa iyilerin iyiligi, guclunun gucu yavan oldugu icin kotuleri tutarim genelde (bkz Star Wars).

padişahın yeniçerilerini tutuyorum ben suudilere karşı şahsen, kitapta da aynı şekilde hissetmiştim hep lol.

2ed.png

756

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 kwisatz haderach o kitapda bayağı detaylı aslında ya, bunların bir hedefi var soy ağaçlarına çok dikkat ediyorlar. Paul plansız oluyor bayağı dumur oluyorlar ? . Bunun filmde anlatılması biraz zor bence ama o kısıtlı sürede. Ben daha filmi seyretmedim bu arada.

Shield blaster tarzı hedeleri engelliyor, kesici aletler içinden geçiyor hala.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

logh'da da aynısı vardı, herkes power armor ve baltayla dövüşüyordu zırhlar bütün laser vs'yi bloke edecek kadar geliştiği için. hatta ecm o kadar çok geliştiği için radar, telsiz vs hiçbirşey çalışmıyordu.

bazen teknolojide yeni çıkan alanlar o zamana kadar öne çıkmış yeni teknolojilerin önünü kesince daha eski teknolojiye dönmek gerekiyor. yarın ww3 olsa da bütün uydular vurulsa, uydu güdümlü füzelerin hepsi çöp olur, aptal füzelere dönmek gerekir.

lakin butlerian jihad'ı bilip de neden kılıç demeyi bağdaştıramadım çünkü ikinciyi birinciden çok önce biliyor olmak lazım dune setting'i ile ilgilendiyse insan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dune evreninde lazer silahları var ama kalkana denk gelirse lazer, patlama oluyor. Kalkanı kullananı da, ateş edeni de, çevrelerindeki şehri de yok edecek büyüklükte hem de. Atom bombasına eşdeğer. Hatta atom bombası kullanmalarıda yasak, büyük evlerin anlaşması vardı, gezegene zarar veriyor diye. O yüzden kullanmıyorlar lazer. Kurşunları da hızlı olduğu için engelliyor kalkanlar. Mecburen kılıç kullanıyorlar işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 04.11.2021 at 03:17, Sam dedi ki:

bir de arkadaş, 2021 yılında artık bu kadar cultural appropriation olmasın ya. transseksüeli transseksüel oynamazsa çıngar kopan devirde, bütün fremenler ya ispanyol ya zenci, insan utanır biraz. bir arap bulamamışlar koyacak. ayıp yani.

Fremen dediğin uzay Talibanı. Afgan oynatmak zor bu devirde.

Kalkanlar hakkında ufak spoilerlı

Spoiler

Kalkanlar hızlı gelen herşeyi engelliyor. Kitapta Dük Leto Baron Harkonnen'e "üfleyince" Baron'un kalkan devreye girip itiyordu hatta onu sanırım.

 

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte uzaylı bedeviler, ömer şerif'in yanına bronzlatılmış ingiliz doldurdukları günlerden bu yana bir adım yol katetmemiş demek ki holivot. işleri güçleri hintli şövalye, zenci yunan filan. ortadoğulu gerekince ama hemen ispanyolları zencileri doldurun ama. bu dediğimi eleştiren tonla makale var ve haklılar gayet.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...