Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taş fırın ve pizza


Bone

Öne çıkan mesajlar

2 saat önce, Goering dedi ki:

firin tasindan nesi iyi?

 

3 saat önce, Bone dedi ki:

pizza çelikleri, pizza taşından daha iyi ısı ilettiği için, onu öneriyorlar.

 

pizza taşından farkı bu. daha iyi ısı iletiyor. ama her türlü pizzanın altını önceden pişirip öyle koymak gerekiyor bizim ev tipi klasik fırınlara.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben lazerde 6mm yüksek karbonlu çelikten(ST52) kestirdim 1 tane. 1 yıldan fazladır onu kullanıyorum, oldukça memnunum.

Yüzeyi zımpara ve scotch ile temizleyip sonra da seasoning yaptım; yapışma falan olmuyor. Tek kötü yanı ağır ama taş gibi kırılma ve emme derdi yok. Benim fırının raflarından 3 tanesi raylıydı, tam raya otuıracak şekilde kestirdim; oynama ve kayma da yapmıyor. Fırın temizleme modunda bunu da içerde bırakıyorum, tertemiz oluyor.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bazi insanlar firinin self cleaning mandalini modifiye ediyor, normalde self cleaning yaparken kapagi acip kapayamazsin. yuksek isi derecelerine cikiyor cunku

neyse, o mekanizmayi oynayip, cleaning moda alip oyle pizza pisiriyorlar, ciddiyim.

 

onermem, o kadar nerdlige de gerek yok, ama iste.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

7mm yerine 8mm bulabilirdim ki daha ağır olacaktır. 6mm malzemenin depoladığı enerji de kâfi geliyor hamuru koyunca çıtır yapmaya. Hazırda da yüksek karbonlu bulunca şahane oldu. Kesim ve malzeme 50TL vermiştim; hammadde fiyatlarının böyle saçmalamadığı dönemdi :\

Ben fırında alttan 2. rafa koyuyorum sacı, sıcaklık olarak da 275-280°C kullanıyorum. Fan açmıyorum, fanın tarafı çok daha çabuk kızarıyor dengeyi bozuyor ve çevirmek gerekiyor. Onun yerine nemli pişirme yapıyorum; 3,5-4 dakika içinde hazır oluyor. Pizzada hafif kahverengi kızarmış taban istiyor ev halkı.

@goldbären sana da yaptıralım bir sac :)

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

54 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

bazi insanlar firinin self cleaning mandalini modifiye ediyor, normalde self cleaning yaparken kapagi acip kapayamazsin. yuksek isi derecelerine cikiyor cunku

neyse, o mekanizmayi oynayip, cleaning moda alip oyle pizza pisiriyorlar, ciddiyim.

 

onermem, o kadar nerdlige de gerek yok, ama iste.

Abi fırın 300°C'e kadar çıkıyor, üstü abartı olacaktır diye düşünüyorum çünkü temizleme modunda 500°C sıcaklığa çıkıyor alet. Fırının içini nemli tutmak da ısıyı arttırıyor, ben onu yapıyorum. Ufak bir tepside su da koyuyorum, elimde su da sıçratıyorum içine.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...