Jump to content
Bone

Taş fırın ve pizza

Öne çıkan mesajlar

§ 24 Nis 2021, 18:51

350 çok, alternatif bulursanız link plez.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2021, 19:12
1 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

Karbon celikmis falan filan bir suru şey yazmışlar. 350 TL fiyatı sanırım. Çok geldi bana. 

abi fırın taşı 200-250 tl idi.

daha güvenli materyal olarak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2021, 19:47
2 saat önce, Goering dedi ki:

firin tasindan nesi iyi?

 

3 saat önce, Bone dedi ki:

pizza çelikleri, pizza taşından daha iyi ısı ilettiği için, onu öneriyorlar.

 

pizza taşından farkı bu. daha iyi ısı iletiyor. ama her türlü pizzanın altını önceden pişirip öyle koymak gerekiyor bizim ev tipi klasik fırınlara.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 09:03

Selam,

Ben lazerde 6mm yüksek karbonlu çelikten(ST52) kestirdim 1 tane. 1 yıldan fazladır onu kullanıyorum, oldukça memnunum.

Yüzeyi zımpara ve scotch ile temizleyip sonra da seasoning yaptım; yapışma falan olmuyor. Tek kötü yanı ağır ama taş gibi kırılma ve emme derdi yok. Benim fırının raflarından 3 tanesi raylıydı, tam raya otuıracak şekilde kestirdim; oynama ve kayma da yapmıyor. Fırın temizleme modunda bunu da içerde bırakıyorum, tertemiz oluyor.

Saygılar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 09:05

Selam,

Ölçü ve adet belirlerseniz toplu olarak lazerde kesitirilebilir herkese; daha uygun fiyat alırsınız. Size azcık zımpara işi falan kalır. 

Saygılar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 09:07

5mm olursa az pişer 7mm olursa yanar öyle hassas bi dengedir arkadaşlar...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 11:30

dunya gunese 7 mm daha yakin olsa hepimiz yanardik, oyle bir denge mi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 11:59

bazi insanlar firinin self cleaning mandalini modifiye ediyor, normalde self cleaning yaparken kapagi acip kapayamazsin. yuksek isi derecelerine cikiyor cunku

neyse, o mekanizmayi oynayip, cleaning moda alip oyle pizza pisiriyorlar, ciddiyim.

 

onermem, o kadar nerdlige de gerek yok, ama iste.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 12:14
3 saat önce, goldbären dedi ki:

5mm olursa az pişer 7mm olursa yanar öyle hassas bi dengedir arkadaşlar...

Mühendis adam herhalde dengeyi senden iyi bilecek

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 12:27

Ben taş fırın erkeğiyim

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 12:53

Selam,

7mm yerine 8mm bulabilirdim ki daha ağır olacaktır. 6mm malzemenin depoladığı enerji de kâfi geliyor hamuru koyunca çıtır yapmaya. Hazırda da yüksek karbonlu bulunca şahane oldu. Kesim ve malzeme 50TL vermiştim; hammadde fiyatlarının böyle saçmalamadığı dönemdi :\

Ben fırında alttan 2. rafa koyuyorum sacı, sıcaklık olarak da 275-280°C kullanıyorum. Fan açmıyorum, fanın tarafı çok daha çabuk kızarıyor dengeyi bozuyor ve çevirmek gerekiyor. Onun yerine nemli pişirme yapıyorum; 3,5-4 dakika içinde hazır oluyor. Pizzada hafif kahverengi kızarmış taban istiyor ev halkı.

@goldbären sana da yaptıralım bir sac :)

Saygılar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 12:56

Selam,

54 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

bazi insanlar firinin self cleaning mandalini modifiye ediyor, normalde self cleaning yaparken kapagi acip kapayamazsin. yuksek isi derecelerine cikiyor cunku

neyse, o mekanizmayi oynayip, cleaning moda alip oyle pizza pisiriyorlar, ciddiyim.

 

onermem, o kadar nerdlige de gerek yok, ama iste.

Abi fırın 300°C'e kadar çıkıyor, üstü abartı olacaktır diye düşünüyorum çünkü temizleme modunda 500°C sıcaklığa çıkıyor alet. Fırının içini nemli tutmak da ısıyı arttırıyor, ben onu yapıyorum. Ufak bir tepside su da koyuyorum, elimde su da sıçratıyorum içine.

Saygılar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 13:10

480 de napoliten yaparsın işte fena mı 1 dk da hazır

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 26 Nis 2021, 14:48
1 saat önce, paramecium dedi ki:

@goldbären sana da yaptıralım bir sac 🙂

yav kim uğraşacak, senin iş yolunun üstündeyim, sabahları geçerken iki tepsi de bana getirsen parası neyse veririz... sfds

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 30 Nis 2021, 18:36

dostlar nasipse yarına pizza yapacağız evde, burada işin ehli patiler var kanaatindeyim. öneri, link vs elinizin altında varsa, çok sevinirim pls

tek kısıtlamam evde klasik siemens marka elektrikli fırın olucak

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 30 Nis 2021, 23:39

60*60 dır muhtemelen. klasik ev tipi fırın tepsisi boyutları

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap

Yasal Duyuru

5651 sayılı kanun kapsamında, Paticik.com, işbu sayfadaki mesajların ve içeriğin Yer Sağlayıcısıdır. Yayınlanan içeriklerden doğabilecek her türlü sorumluluk içeriği üreten kullanıcıya aittir. Şikayet ve talepleriniz için buraya tıklayıp bize ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak [email protected] e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...