Jump to content
Bone

Taş fırın ve pizza

Öne çıkan mesajlar

§ 21 Nis 2019, 18:11
On 03.04.2018 at 21:57, Bone dedi ki:

 


şöyle yapıyorum ben.

500 gr un (250 gr ev yapımı ekmek tam buğday unu + 250 gr çavdar unu kullandım)
330 gr (ya da 330 ml) su
1-2 gr kuru maya
biraz tuz (bir tatlı kaşığı kadar kullandım)

- tuz ile unu karıştır
- mayayı suya koy karıştır
- suyu una dök
- tahta kaşıkla unu karıştır
- kaşığa çok yapışmadığı zamana kadar karıştır
- un döktüğün bir kaba bu hamuru koy
- üstüne biraz un dök
(ucuz un aldım, yüzeylere yapışmaması için kullanıyorum)
- kabın üstünü kapayıp buzdolabına koy
- 18-24 saat sonra çıkar
- hamuru biraz yuğur ve 4 eşit parçaya böl
- her bir parçayı yuvarlak daire olarak aç
- hamurun üstüne malzemeleri dizip sonra fırına at.

 

BoneC bakmiyor herhalde foruma eskisi gibi;

tarif verebilecek var mi baska?

kuru maya dedigi aktif maya mi instant maya mi?

zeytinyagi hic kullanmamis, dinlendirmeden once greasing icin gerekmiyor mu?

bahcivan rende mozarella yerine metro gross'ta fln alternatif var mi?

Goering tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Nis 2019, 21:10

ben mayasız yapıyorum evde daha iyi oluyor. yoğurt koyuyorum yani yerine. göz kararı ile koyuyorum tarif veremem de un, tuz, şeker, zeytinyağı, yoğurt koyuyorum. daha kabarık olmasını istiyorsan kabartma tozu koyanlarda var ama ben koymuyorum. güzel oluyor gayet. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 22 Nis 2019, 22:04

Her türlü mayayla olur. Instant maya da kullanabilirsin. Bazı mayaları önce şekerli ılık suyla çözmek gerekiyor (gerekmiyor da böyle yapınca daha iyi oluyor) tek farkı o.

Zeytinyağı koysan iyi olur. Direkt unu yoğururken içine karıştırıyorum ben.

Yumurta koyunca da çıtır çıtır olmasına yardım ediyor onu da tavsiye ederim.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2019, 08:13
  • un - 640g
  • tuz 1.5 yk
  • seker 1 yk
  • su 2.8 bardak
  • instant maya 1.5 yk
  • zeytinyagi 1 yk

yk = yemek kasigi

son yaptigim buymus. su maya zeytinyagi karisimini 2 dk, toplam karisimi 20 dk, yogurduktan sonra 4 saat dinlendiriyorsun. 2 tane ince hamur orta boy pizza cikiyor.

mayali/yogurtlu bilmemneden ziyade nasil pisirdigin hamur lezzetinde daha buyuk etken bence. tas yoksa ne yaparsan yap "eh iste" oluyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2019, 08:27

lahmacun hamuru icin de tarif versenize.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2019, 08:42

tas var da firin max 250 oluyor,

yine de olur mu?

yoksa lavas fln yapayim 🙂

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2019, 08:58

göz kararı yapıyom artık o kadar alıştım, ama yazmaya calışim.

düz hesap 2 su bardağı un + aynı bardakta yarımdan biraz fazla ılık su, ona yarım yemek kaşığı maya, yarım tatlı kaşığı şeker koy, karıştır 10 dk beklet.

sonra unu dök birşeye (ne deniyosa artk o büyük şeylere mutfak leğeni? askdasd) , ortasına yanardağ ağzı şekli olacak gibi bardak arkası ile delik aç, deliğe ufaktan mayalı suyu dök, unu yavaş yavaş atıp dışarıdan içeri doğru karıştır, cıvık kıvam olacak. sonra yavaş yavaş un + su ekleyerek iyice yoğur. 30-40-60 dk ıslak bezin altında beklet gerisi bildiğin pizza işte.

zeytin yağı yok, yağa gerek yok. kıvamı kendi keyfine göre yapman lazım abi zamanla oturur. püf noktası hayvan gibi oynıcan hamurla, ağzınına burnuna girecen.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Apr 2019, 09:24

surdaki teknik olur mu, tezgaha almadan? (biliyorum ekmek teknigi ama yine islak hamur karistirmak icin de makbul mu) 3:40’dan sonrasi

”karistirma [email protected] buyuk baya da tezgah cok degil

 

Goering tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2019, 20:19

hahah hic gozuktugu kadar kolay degilmis la

0,5 sn elin deyse yapisip kaliyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Nis 2019, 20:55

Pizza hamuru böyle olmuyor zaten, daha koyu kıvamlı olması lazım. Biraz lastiğimsi kıvama gelmesi en ideali hatta, üstüne hafifçe bastırdığın zaman biraz toparlanacak kendiliğinden.

Pizza içinde böyle devasa hava boşlukları olması gerekmiyor ekmeğin aksine, o yüzden böyle fold yapa yapa yoğurmanın bir anlamı yok. Bunun tek esprisi içine bol bol hava kabarcığı girmesini, giren kabarcıkların da kaçmamasını sağlaması.

Pizza için yoğuracaksın. Hatta bahsettiğim lastiğimsi kıvama getirebilmek için bayağı abana abana yoğurman lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Nis 2019, 10:11
On 26.03.2018 at 16:49, DoGMeaT dedi ki:

Hamur tarifinizi versenize

500 gram un, 1 paket oetker instant maya (yaş maya kesinlikle daha iyi), 2 çorba kaşığı zeytinyağı,bir tatlı kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz,3/4 su bardağı mısır unu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 01 Tem 2019, 08:45

şu malzemelerle ekmek yapıyorum

halk ekmek organik buğday unu
zeytinyağı
su
tuz
süt
yoğurt
sirke
kekik
karabiber
zerdaçal
keten tohumu
çörek otu
2 paket instant maya

 

başka eklenebilecek ıvır zvır var mı 🙂

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 01 Tem 2019, 09:03

un tam buğday unu mu? değilse tam buğday unu kullan, biraz da çavdar unu karıştır. mayayı yaş maya kullan, ay çekirdeği içi,  kabak çekirdeği içi falan kırıp ekleyebilirsin

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 21 Tem 2019, 09:23

tam buğday unu, biraz siyez biraz da kepeklisinden de katılabilir

tereyağı da var yazmayı unutmuşum

bir hafta gidiyor ya, 1dilimi bile doyuruyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap



×
×
  • Yeni Oluştur...