Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurt disi kargo sorunsali


ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

gönderici siparişi göndermeden önce firma ile iletişime geçip  paketin üzerine "personal belongings" yazılmasını rica edin.  Fatura eklenecekse eğer, faturanın düşük tutarlı yapılmasını da isteyebilirsiniz. eğer gönderici bunları yaparsa gönderinin gümrük takılması yada gerçek tutar üzerinden vergi ödemesini önleyebilirsiniz.

Ali express'de bunları yapıyorum ?

lord_gorthaur tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama sen öyle yapıyorsun diye sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor

hele faturaya düşük yazdırma olayı işleyen bişey değil çünkü gümrükte açılıp bakılıyor adamlar da salak değil neyin ne kadar ettiğini çok rahat bulabiliyorlar

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütün malları gümrük işlemlerinden geçirdikleri için artık işler feci uzadı, zaten ondan da sınırlama vs getirmeye çalışıyorlar , kişi başı aylık 5 ürün vs diye.  Çözüm değil tabi, ama ürünlerin geç gelmesi sıçtınığınızdan değil gümrük yoğunluğundan dolayı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, razzRaziel dedi ki:

cevap plx

Benim WD harddisk bozuk çıktı, hepsiburada ile işim bittiği için polonya ya gitti , ama burada bir firmaya kargoladım onlar halletti gümrük mümrük bir problem çıkmadı sadece bir evrak doldurmamı istediler orada 1-2 gün gecikme olmuştur. Ödeme mödeme çıkmamıştı ama bu dediğim 2017 de limit 30 euro vs ikendi.

Kargo şirketi kim ise o uğraşıyor benim bildiğim, ücret çıkarsa iletişime onlar geçiyor (benden gümrük için evrak isteyen UPS'di mesela). Ödeme yapılacaksa şu kadar ödeme çıkıyor diye yolla diyor. PTT ise sanırım şubede veya düşük ücretliyse kapıda alıyor.

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, razzRaziel dedi ki:

cevap plx

 

Önden önceki kartı yollamayıp gümrüğe de bu tamir/değişime gidiyor diye beyan edilmesi ise  gümrük çook büyük ihtimalle KDV'yi falan beraberinde gelen fatura/proforma üzerinden baz alıp vergi çıkartır.

Ama şahıs olduğundan, "bedelsiz" vurgusu da varsa invoice üzerinde belki şansın döner.

 

Bunlar hep gümrük memurlarının subjektif değerlendirmesi olduğu için nalet olsun böyle gümrüğe

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim okudğum kadarıyla paşa paşa adamlardaki liste fiyatı neyse kartın onun üzerinden ödüyormuşsun. eğer uğraşırsan da eski aldığın kartın bu çıkış yaptı(tamire gitti) diye gümrük vergisini iade alabiliyormuşsun dilekçeyle falan.

 

ulan para almaya gelince tırink, geri vermeye gelince vergi dairesi dilekçe. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Benim kartlar geçen hafta geldi. Elime ulaşması epey sürdü ve 17 TL verdim. Gönderen adamlar da baya profesyonel davranmış, sadece eksik kartlar yerine full deck göndermişler eksiksiz. Epey de bir köpüklere sarmışlar, özür yazısı iliştirmişler. Gavur işi ciddiye alıyor ya, helal olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...