Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiyeden yurtdışına bisiklet taşımaca uçakla


senko

Öne çıkan mesajlar

senko said:

Kutu mu canta mi kullandin?

Gozalti sebebinin bisiklet olmadigini dusunuyorum?


kutu kullandim, pedallari sokuyorsun, gidonu gevsetip paralel konuma getiriyorsun sonra kutuyo koyup gonderiyorsun. onceden bileti alirken haber verdim, havalaninda yapiliyor odemesi. cok iyi bir bisiklet degilse degmez zaten denmis o, salcano filan tasimaya calisiyor millet goruyorum yazik yani

gozaltina alinma sebebimde bisiklet, kiymetli bisiklet ve cok kelepir ikinci el aldim, yerim yurdumda belli diye kaldigim yurdun ortak alaninda merdiven altinda kitli tutuyordum. potheadler yuzunden kadroya sinmis koku, kopekler triggerlanmis getirilirken. teslim almaya gittigim gibi narkotik aldi goturdu beni :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hic yazmadimmi daha once? :D hayatimin en uzun gunu filandi. okumak isteyen icin spoilera yaziyim cok abidik bir gundu.


o bisikleti ilk aldigimda 127 kilo idim, cok buyuk katkisi vardir hayatimi duzenlememe. gunde minimum 20km yi rutin yaptigim icin turkiyedede aynen devam ederim dedim.

bi gece onceden schiphole gidip birisi 30kilo, digeri 18kg olan valizlerimi emanete biraktim. sabah sirt cantami alicam, odamin anahtarini teslim edicem ve bisikletle cikip enschede'den amsterdama gidicem trenle. gece uykum kacti, bisikletle cikip turladim az kendimce vedalastim ve yataga donmem 4 u buldu.

sabah uykusuz ciktim. elimde sirt cantasina ek iki poset var, birinde bugun hala kullandigim yastigim var oburunde ise 1kg almanyadan lanet gurme kafasi nedeni ile aldigim bir nane turu. bide temmuz ayi oldugu icin bi posettede palto var. neyseki tur bisikleti ve guzel bagajim var arkasina monte.

deventer-apeldoorn uzerinden 6 aydir defalarca kullandigim hat ile gecicem amsterdama ama ariza nedeni ile 12 saat once acik olan trenyolu kapanmis. kuzeye zwolleye cik, oradan intercity ile rahat rahat utrechte gec dediler. rush hour oldugu icin her trenede binemiyorum hayvan gibi tur bisikleti ile, ara istasyondan binmek istesem bisiklet yerleri dolu.

hayvan gibi geciktim, kaldir indir bisikleti yoruldum ve bitkin halde indim havalimanina. yolda kulakligim bozuldu, genclik hatasi yapip eski kulakligi getir 30 euro inelim kampanyasina kanip bi beats aldim havalimani girisinden, etti 3. torba

neyse vaktim var, alt kata indim emanet bolumune. bisiklet kutusuda orada satiliyor, hazirlikli gelmisim pedali sokucek zimbirtida var hatta bi onceki hafta eve kargo ile sifir pedal gonderdim, orada biraktim eski yipranmis pedallari. yardim istedim kimse etmedi tabi, oturdum yere kutuya yerlestirmeye ugrasiyorum. neyse kutuda bos yer var diye elimdeki yastik vs olan posetleride kutunun icine tiktim.

2 valiz + bir tur bisikleti barindiran hayvani kutu + gulle gibi bir sirt cantasi ile havalaninda hareket etmek icin can cekisiyorum. arabalara sigmiyor kesinlikle, surune surune iki cekcek ile kontuara geldim. sira bana gelince proseduru izlemeye calistim ama sorun cikti tabi o kadar yukle gidince. neyse 200 euromu ne odedim excess bagaj bisiklet dahil, bisikletide agir esya kabul hedesine sen goturucen dediler vs onlarla ugrasirken bi baktim cok az vaktim kalmis. bide ustune kapiyi degistirmisler obur uca filan ben aptal gibi kostururken.

ucaga son bindim, gulle gibi sirt cantasi kucagimda yolculuk etmek zorunda kaldim cunki tepede yer yok. turkiyeye indim, oh dedim hani bitti iskence. oluyorum yorgunluktan, valizleri teslim aldim. kutuyu almaya gittim, seslendiler ve ben aptal aptal dusunuyorum bu kadar seyi otoparka kadar nasil tasiycam diye, araba alicak bozukta yok.

temmuz 2013 bu arada, geziden haftalar sonra. tarikatci kilikli, sivil ve ustu basi daginik bi tip ile yancisi geldi. bu kutu seninmi dedi, evet dedim. ne var icinde bunun soyle cabuk filan. siz kimsiniz dedim, polis dedi ama konduramiosun tipler yuzunden. kimlik sordum cabucak gosterdi ve "gecen her saniye aleyhine isliyor farkindamisin" dedi. birak bavullari gel bizimle diyor, agir yukleri veren personele sordum surda durabilirmi valizler diye hayir birakamazsin diyor. panik haldeyim, aciyim burada paketi diyorum olmaz diyor ve etraf kalabaliklasiyor gitgide. ikinci koluma girdi "ne diye panik yapiosun, omrunde ilk defami polis goruyorsun" dedi, diyemiyorsunki 1 ay once bir omur boyu yeticek kadar izledik turk polisini, tabiki korkucam diye.

neyse amirleri geldi sansima, kopekler geldi iste kutuya saldirmislar. uzatmayin tasiyin iceri, sende korkma gumruklu saha burasi abuk subuk tip olmaz burada" dedi. aralardan filan goturduler hoop "NARKOTIK" yaziyor.

soktular bir odaya, basimda 3 polis var cikart dediler. actim kutuyu iste, nanelerimi kokladilar? yastiga sinen ten kokusumu killandirdi? cevap yok. bu uyuz seriatci tip geldi ben bunun nane oldugunu nereden bilicem peki dedi sanki benim gorevim filan.

sok bisikleti dediler, kendileri sokemiyor o zaman hala az bucuk yasalara saygi var filan. ben basladim bagaj, lastikler filan sokuyorum bi yandanda disardan bizimkiler ariyor vizir vizir oysa telefona dokunma gibi bi sansim bile yok. hicbiri konusmuyor ve sorularima cevap vermiyor, kadroya kadar sokturucekler

sansima bunlarin ikisi beni izlerken gazete okuyan birtanesi "bugunde mehape inmis taksim meydanina cik cik cik" diye basladi. alleaah initiative check firsati. "hala bitirmedimi bunlar eylemleri?" diye sansimi zorladim, diplomacy check atmak istiyorum cunki. baitim tuttu.

"ya bi turlu bitirmediler bu kepazeligi" gibi bisi dedi, iste firsat bu diye daldim

"ya sormayin, ben hollandadan geliyorum iste yabanci basin yangin yeri gibi gosterdi turkiyeyi orda gorseniz ic savas var sanirsiniz, o cnn kepazeligi neydi ole"

kaldirdi gazeteden kafayi, bi odada hava dagildi filan. "bizim canimiz cikti oysa onlar kendi hikayelerini anlatti iste" filan, digerleride dahil oldu konusmayi "bizim mehmet ordaydi vs" tarzi filan

amirleri "ya sende yoldan geldin, ter icinde kaldin bi otur cocuklar cay getirsin sana nefes al" dedi, tesekkur ettim. "oradami yasiyorsun bu kadar bavul filan" diyince aha ikinci sans diye daldim "yok lisansustu ogrenciyim, devletten burs kazandiydim tez arastirmam icin onun icin oradaydim" dedim, okulun ve tez konusu ne diyince "istanbul siyasalda yapiyordum, hocamiz turkiyenin 2023 hedefleri kapsaminda 500milyar dolar ihracat hedefi uzerine odaklaniyor" filan diyince hemen usustuler filan, butun buzlar kirildi asdfafsd

sohbet ettik az sonra filan, amirleri iste "ya sen gencsin alakan yok belli orada serbest oldugu icin getirmeye kalkiyorlar, sen temiz olsanda arkadaslarin senden habersiz bisikletin tekerine filan sokuyorlar burada gelip geri almak icin, abi nasihati olsun dikkat et orada bole takildigin tiplere" dedi, dedim peki kopekleri ne huylandirdi? kapali mekanda duruyordu bu. "uzun sure kaldiysa ve orada icin varsa koku kadronun icine sinmis olabilir, naneden veya yastiktan huylanmaz bunlar" dedi, kopekleri getirdiler filan sevdim az.

"tuttuk senide ailen ariyor merak etmislerdir, hadi bekletme daha" dediler. 2 bavul + canta + koca kutu bisiklete caresiz bakisimi gorunce "cocuklar goturun arkadasi kapiya kadar, ailesinin yanina birakin hem izah etmekte zorlanmasin gecikmesini" dedi. normalde zaten tek basima tasiyamiycagim ve dikkat cekicegim o yukle, bisiklete ve bavulun icindeki tonla ivir zivira gumruk vs odetirler diye beklerken polis esliginde tek kilo kaldirmadan elimi kolumu salliyarak ciktim. arabaya yuklemeyede yardim ettiler filan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

once diil tam ortasi, aksine cok daha sorunlu idi o zamanlar. bu hafta hem karakolda hem kaymakamlikta mekik dokudum, parmak izine "baskasi" kayitli diye sorun cikti ehliyet yenilerken, gayet anlayisli bi sekilde yardimci olup isimi hallettiler burokratik kismi cooooooook uzun sursede. ayni sekil mahkeme zart zurt filan hic bi saygisizlik gormedim aksine olayi ogrenen erkek polislerin goz kacirmasi, saygili konussalarda yuzume bakamamasi filan rahatsiz ediyor. bazen cok basit bir pasaport kontrolunde bile sorun cikabiliyor, cok gereksiz burokratik cenderelere giriyorum ama saygisizlik cok sukur bunun parcasi olmadi simdiye kadar.

ha sicilin pirilpiril olmasi, askeri kimlik karti filan bonus tabi onuda inkar edemem, bi kere subay sandilar vucut yapisi nedeni ile hatta asdfsfad

said:
neyse ki ac telefonunu diyip twitter, facebook fln bakmamislar.

bilmiyorum tabi ordan bisiy cikarmiydi asdf


twitter ve instagram kullanmiyorum, facebookta minimum baya, aktivism icin kullanmiyorum zaten, varsa varsa sarcasm dolu shitpostlar vardir oda poes law sagolsun anlamio kimse :P trump sevdalisi repesi bile yaparim yeri gelirse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bisikletçiden kutu aldım da, kutuyla taşınabilecek bişi değil bu ya, kutuyu corolla'ya sığdıramadık zaten, nerde kaldı konstanza götürmek.

Şu softcase çantalardan aldım, daha taşınabilir duruyor. Pedalları tekerleri söktüm, zinciri çıkardım, çantaya sığacak umarım bır şekilde.

Pegasus mırın kırın etti baya, sonra olur dedi, atlasjet direk olur dedi, hatta bedavaya taşıyoruz dedi.

pegasusun tarifeye göre değişiyormuş ama isviçreye 43frank a götürürüz dediler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...