Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pinebook - $100 ARM Dizustu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
https://www.pine64.org/?page_id=3707

Oyle ahim sahim bir sey degil. Ama retro gaming, ofis isleri, ve Prime Video, Netflix gibi seyler icin iyi is yapar. 24 saat acik tutup evde sunucu olarak da kullanilir guzelce.

Siraya girdim ben, sira geldiginde soyleyecegim bir tane.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Evde sunucu olur. Uzun yolda yoldas olur dizi-film-retro gaming ile. Mednafen calistirir yani rahat. Ofis isi yaparsin iste.

Full Ubuntu MATE. ARM performansi epey iyi. 2GB yeter ya bunun icin. Benim full Compiz'li, bir suru Firefox tabli, Spotify calan ve pause edilmis Prime Video olan MATE'li Solus sistemi su anda baktim 1.7GB ram kullaniyor.

$100 yahu, cok derin dusunmeye gerek yok. Dizi-Film-Retro Gaming yeterli bana, fansiz hem. Okudugum elestiriler hep parasinin karsiligini fazlasiyla veriyor ama $400-500 dizustlerine yaklasamaz tabii diyor. Hobi aleti, cidde degil o kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

netbook revisited, is gormez muhtemelen.

netbooklarda productive bir sey yapmak 10 dakikadan sonra insani cok yoruyor. belki sysadminlere server reboot etc. icin ise yarayabilirdi ama onlari da telefondan halledebiliyorsun. productive olmayan isler icin de tabletler is goruyor, bilemiyorum kimin isine yarar bu.

open hardware olmasi iyi tabii yine de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paranız varsa bunun windows olanları pek bi güzel, bende asusun eski bi modeli var 8"lik, cayır cayır yapıyorum excelde falan (işin altını çizdim, gerçek erkek işi yapıyorum çünkü, wördde dilekçe yazıp iş yaptım demiyorum). Özellikle office 365 ve cloud sonrası tatillerde falan laptop taşımayı bıraktım artık, bi bluetooth mouse bide tablete uygun klavye ile baya çalışma ortamı oluşuyor zaten.


https://www.amazon.com/Nuvision-11-6-Tablet-Laptop-Windows/dp/B075LJFHSL/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1517744372&sr=1-1&keywords=TM116W725L

Farklı boyutlar vs

https://shop.nuvision.com/collections/windows-tablet

Pinebookların fiyat çok iyi tabi de browser/word processing hariç nerde kullanılır bilemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

x86 uygulamalarını çalıştırıyor ama atom, arm gibi sorun çıkarmıyor. WindowsRTymiş şimdi baktım o dandik versyona, hiç bi işe yaramıyordu.

Yapmak istediğin işe göre değişiyor işte alet, gerge arm işlemciyle sepet örüp toplayıcılık yapıyor meyve sebze yiyor, ben atomla mızrak ve ok kullanıp avlanıyorum et yiyorum, yazılımcı adamın vince mince ihtiyacı var o da erkek işi ama daha üst düzey bi teknoloji lazım i7ler bişeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatta bak resimlerle açıklayayım cinsiyetçilik daha bi ön plana çıksın


GERGE (arm - linux)

http://www.museum.state.il.us/exhibits/people/images/miss_lsm.jpg



axedice (atom - windows x86)





senko (artık ne kullanıyorsa asd)

http://historyofprojectmanagement.com/sites/default/files/Parthenon_Construct.jpg



Tabi senkonun da ete ihtiyaç duyduğunda mızrağı eline alıp one note a falan girmesinin önünde bi engel yok. Hiç değilse gerçek bir erkek gibi çalışmış olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Atom X5 Z8350 performans olarak eski Core 2 Duo'lar kadar. O kadar iyi degil yani. Ama ofis islerini calistirir. ARM bir dizustu almayi kafama koydum ben ama. Oyun oynamayan (dizustunde sadece retro konsol emule ediyorum) ve Linux kullanan biri olarak tum ihtiyacimi karsilar benim. Asus filan Snapdragon 835 ile dizustu cikariyor simdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

600 dolar falanmış o aletler ben de görmüştüm onu. Fakat hiç anlamadığım bi olay var, x86 uygulamaları için emülatör (?) yapıyorlarmış RTde düştüğümüz hataya düşmeyeceğiz demişler.

Dur linki vardı

https://www.theverge.com/2017/12/5/16737288/microsoft-windows-10-qualcomm-arm-laptops-launch


Önemli kısmı şurası

said:
Microsoft has natively compiled Windows 10 to run on ARM chipsets, so all Windows processes, Edge, and the shell all run natively without emulation. Microsoft has also looked at the top third-party desktop applications and natively recompiled a set of system DLLs that they rely on to ensure performance is solid.

Microsoft’s emulation work does mean that you’ll be able to download most 32-bit exe files from the web and install them on ARM-powered laptops. There are a few exceptions, though. 64-bit Windows apps aren’t supported yet (developers will be able to recompile them in the future), and Microsoft isn’t supporting apps that use kernel mode drivers. That means most third-party antivirus software won’t be compatible, and the vast majority of games that use anti-cheat software will also not work correctly.

Everything else should run just fine, including apps like Photoshop, Office, and Chrome. Performance is obviously still the big question around these devices vs. Intel-based ones, but the idea is that all-day battery life and not having to charge your device regularly might make up for a slight hit to performance. The first devices should run for around 20–22 hours of active use, but if those estimates are anything like what we see with Intel-based laptops then the reality could be a lot less



Bana bu tür emülasyon vs. işler hep sorun çıkarırmış gibi geliyor, 40 programımı çalıştırıp 41.de sorun çıkaracaksa... hmm yine işimi görür ya aslında, 1 programa alternatif bulurum artık. F/P'ye bakar her türlü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Linux icin dusunuyorum abi ben, Windows icin akil kari degil bence daha. Ubuntu MATE ya da Arch yuklerim icine, ARM depolari var, x86'da kullanmaktan tek farki daha sessiz, daha uzun pil sureli olmasi olur. Arti ve arti yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...