Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransa'dan Türkiye'ye kargo gönderimi


elazulruby

Öne çıkan mesajlar

Fransa'dan Türkiye'ye taşınıyorum, bütün gardırobu da götürüyorum tabii. Uçak bana maksimum 30 Kg. veriyor. Masaüstü bilgisayar, öncelikli kıyafetlerim derken, 0 30 KG. doluyor ve hatta üzerine bir de ekstra bagaj ücreti ödemek zorunda kalıyorum.

Geriye kalan kıyafetlerimi de uçakla götürmek istesem baya bir pahalıya patlar. 3 gün içerisinde uçağım var ve aklıma kargo ile yollamaktan başka bir şey gelmiyor. Bu konuda yaram var, zamanında Hollanda'da aldığım 2. el bas gitarımı Türkiye'ye yollamıştım, ne ettim yaptım bir daha o gitardan haber alamadım.

15 kiloluk bir bagaj ve içerisinde sadece kıyafetlerim var. Kullanılmış eski kıyafetler ve birkaç tane kitap sadece. Gümrükte takılma olayı nedir? Tecrübesi olanlar bilgilerini paylaşabilirse çok iyi olur. Ya da yollamak için başka bir fikri olanlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masaüstü bilgisayarın tamamını taşıman lazım mı ya, ucuz parçaları pas geçebilirsin mesela. 2 ufak kutu yaparsın anakart+RAM+CPU ve GPU diye. HDD'leri falan da torbalayıp çantana atarsın, önemli bir kısmını taşımış olursun. Yeni PSU, fan, cooler, kasayı buradan alırsın mesela, bi 10 kilo falan artıya geçersin, bagajda/kargoda parçaların zarar görmesini de engellemiş olursun veya alternatif olarak kasa hariç PSU, fanları falan valizde getirirsin. Hani kasa, PSU ve CPU cooler'ı çıkarınca aradan baya az yer kaplıyor bilgisayar denilen alet.

Kargo yerine uçakta bagajla getirmek daha ucuza gelebilir, o da bir opsiyon tabi. Gümrük baya uğraştırır yoksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...