Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

65 inç televizyon?


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Black Friday'de 43" 4k Samsung MU7000 aldım, deneyimime göre öneride bulunayım.

MU7000 serisinde çakma HDR var, tv yeterince aydınlık değil, renkleri de tam vermiyor.

HDR'ın bir standartı var normalde; Ekran parlaklığının belli oranda olması gerekiyor. Kötü panellerde parlaklık hem düşük, hem de artınca gölgeler/siyah alanlar gri gri parlıyor. Bunu gizlemek için "dimming" dedikleri çakma çözümler kullanıyorlar. Karanlık bir sahne olduğu zaman bütün ekranın parlaklığını düşürüyor siyahları göstermemek için. Ama bu sefer de bütün ekran karanlıkoluyor, göremiyorsun birşey. Karanlık koridorda falan gidiyorsa karakter resmen göremiyorsun olayı.

Bir üst düzey TV'lerde "local dimming" diye biraz daha iyisini kullanıyorlar; ekranın parlaklık noktaları bölgelere bölünmüş, sadece o bölgeyi karartıyor, diğer kısım parlak kalıyor. Ama bu da çakma bir çözüm en nihayetinde.


7.000₺ civarına çıkıyorsan önceliğin bence ekran boyutu veya refresh rate olmamalı. 50 inch'e kadar düş düşebiliyorsan ama gerçek HDR veya Dolby Vision desteklesin ve OLED olsun. Görüntü cidden dağlar kadar fark ediyor.


tl;dr 7.000₺ bütçe varsa direkt OLED ve HDR/Dolby Vision kovala. Görüntü kalitesine ağlarsın, ekrana yapışırsın falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o çakma dimming vs şeyleri direk kapadım ben. Benim televizyon en giriş seviyesi bu arada. Sırf kağıt üzerinde kontrastı falan yüksek yazabilmek için yapılmış saçma sapan şeyler görüntüyü daha da kötü yapıyor.

Benim anlamadığım bu televizyonların alayı smart alayında süper hızlı işlemci vs var, alayında uydu alıcı vs. Bu kullanılmayan ama fiaytı yükselten özellikler olmayan tv yok mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi destekliyosa iimis, bu konuda keko gorunebilirim ya, donanim piyasasini takip etmiyom cok, patiye delegate ettim onu sdf

ha bi de ekran karti, hoop 4k input geliyo ben bunu isliyim diye araya girer dimi, mal gibi kenarda oturup cpu nun yuku tasimasini beklemez?

bosu bosuna almayalim bari ole bisi atil durumda kalacaksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi vesteli begendim.
tamam evde salonda lg 55 inc var dogru ama ufakta olsa bi fark var. hatta vestelde demo goruntuden cikarip normal haber kanali muzik kanali va zapladim. fena degildi bana kalirsa.
iyi de ps4 pro oynanir diye dusunuyorum.

4k ve uhd tv diyor bu nedir abi ? nedir bu olaylarin hedesi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yamulmuyorsam ikisi de aynı bok nasıl ki FullHD 1080P diye tanıtıldı. 4k da UHD oluyor işte. Ps4 ile sadece fifa oynayan pleblerden isen pek dert etme tepki süresini ama fps ya da shooter tarzı seyler oynacak isen vay ben köşeyi dönmeden beni vurdu fln diye ağlamayasın :) Ben kızdığım zaman tvden söküp monitöre takıyorum birden oyunun seyiri değişiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

VESTEL ne ya, öf. Zorlu'dan iğne alınmaz Vestel'in imajını geçtim. Ayrıca paneli iyidir ama MB/CPU kötüdür, yazılım leştir, bozulsa garantisi süründürür falan filan. Paneli bile kötü yapmak zaten özel uğraş istiyor şu devirde, hepi topu 2-3 panel var.

"Ben aldım bozulmadı" da matah bir data değil arkadaşlar, QC diye bir şey var, istisnasız HER malı 6 ayda bozulsa zaten batar gider. Düzgün QC yapan markada %3 yaşanan arıza bunlarda atıyorum %30 yaşanıyor, siz diğer taraftaysanız ne mutlu. MB kötü diye arka sayfalarda da denmiş ayrıca, MB arızasına verilen ezbere cevap "voltaj dalgalanması, garanti dışı" oluyor. LG alıp 60-70 TL de kurulumda kazıklanırsanız kurulum formuna "regülatörlü priz takıldı" diye not düşüyorlar, o durum da garantiye giriyor mesela.

Öncelik konsolsa her şeyden önce input lag faktörüyle review okumak lazım, gerisi sonraki iş. Tabii ki 60-65 kasmaktansa 55 OLED 4K HDR çok daha iyi bir seçenek. LG 55B7V var mesela, input lagı da efsane düşük, f/p de çok iyi. Dediğin skalaya da cuk oturuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.hepsiburada.com/samsung-55ks8500-55-140-ekran-4k-uydu-alicili-smart-suhd-led-tv-p-EVTVSAM55KS8500?wt_gl=cpc.elk.ev-elektronigi.tv-sku-ce&gclid=Cj0KCQiAiKrUBRD6ARIsADS2OLnp7JfTic4ci5Lm-GecMKRLahOBWUzYq5TfZe250md5RQpjCsvJZhgaArJ-EALw_wcB

oyun oynayacaksan 55 olsun input lag vs iyi olsun. 4500 e bunun 49" i aldım. monitor olarak kullandığım için tabi daha bi önemliydi benim için input lag. efsane tv.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...