Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asistanlık ve güvenlik soruşturması


pontipati

Öne çıkan mesajlar

Selam, İstanbul'da yüksek lisans yapıyorum ve İstanbul Üni den 50-D kadrosu aldım. Güvenlik soruşturmasına gireceğim birkaç belge verdikten sonra. Şöyle bir durum var:
İkametgahım başka şehirde ve buraya aldırmadım hala. 1 senedir buradayım o yüzden şimdi değiştirmek problem olabiliyormuş, mesela 1k gibi cezası varmış geç adres değişikliği bildirmenin. Benzer durumda bir arkadaşımın evine soruşturma sürecinde polisler gelip soru sormuş, o arkadaş tatilde evde olduğundan sorun olmamış. Şimdi soruşturmaya girince bizim eve de gidecekler ve ben olmayacağım. Ne demeleri lazım, ikametgahımı değiştireyim mi, ne yapayım genel olarak?

Çok teşekkür ederim şimdiden =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güvenlik soruşturması denilen şey senin sosyal medyada neler yazdığın, telefon kayıtlarında neler söylediğin, (varsa) mezhepin vs. falan. Kısaca devlet kurumları ya da özel olup ucundan bile devlete bağlı olan bütün şirketlerin kendi tanıdığı vasıfsız oçlar hariç herkesi eleme yöntemi =)

Sırf bu yüzden bizim şirkette kaç insan sebep verilmeden işe başlayamadı (sözde fetö filtresi, özde tanıdık geçirgeci).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben cezaevi mülakatına girdiğim zaman güvenlik soruşturmasından geçmiştim. İkametgahım İstanbuldaydı ama polis Antalyadaki ailemin evine gitmiş. Apartman görevlisine ve bakkala sormuşlar. Kimdir neyin nesidir diye.
Neyse ki apartman görevlisini tembihlemiştim, polise cumadan cumaya camide karşılaşırız dersin diye:)
Mülakatım efsane iyi geçmişti ama puanımı bile açıklamadılar. Arayıp sorduğumda belli bir puanın altında kalanların sonucunu açıklamıyoruz demişlerdi.

Facebook filan ne kadar sosyal medya hesabın varsa kapat. Aile ve bekar evindeki bakkal, komşu vs kim varsa hepsini tembihle böyle böyle beni sormaya gelecekler haberiniz olsun diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben iki kez güvenlik soruşturmasından geçtim, bir olayı yok.çoğu şehirde polis eve gelmiyor.ankara'da gelmemişlerdi, kayseri'de de telefon açmıştı polis adres doğru mu diye.

telefon kayıtlarına, internet geçmişine bakma olayı da yok.çalıştığın yerlere, fetö ile bağlantılı bir geçmişin var mı diye bakıyorlar.artık 1 ay içinde sonuçlandırıyorlar ayrıca.

ikamet adresini alıp, güvenlik soruşturmasını öyle yapsan daha sağlıklı olur ama.para cezası ödeteceklerini sanmıyorum, yeni taşındım filan dersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen benjaninin dediklerini ciddiye alma. Bakkala komşuya sormak için polis gelecek, sosyal medya hesaplarını inceleyecekler.
Komşu bakkal seni tanımıyorsa bile gidip konuş kendini tanıt, anlat derdini. Komşunun "tanımıyorum" demesi ile "iyi temiz çocuktur" demesi arasında çok fark var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...