Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The CRPG Book Project - Toplanıp bastırma


GERGE

Öne çıkan mesajlar

imamizer said:

baklava benzetmesine itiraz ediyorum.

baklava v2 olması için bir sürü insanın oalya dahil olup, parasını da yollaması ama istediğimiz gibi kitabı bastıracak yer bulamamış olmamız lazım.


itiraz ediyorum, baklavacıyı bulmuştuk içeri baklava sokmanın ve gabe e yedirmenin yolunu bulamamıştık. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

Tim said:

Hey gidi. Eski ozatltcilerden, dijital baskicilardan kim kaldi.

Anlatayim ben bu basilirsa neler olacaklari. Fiyata falan hic girmiyorum tabi.

Simdi normal bir top a4'u biliyosunuz. O kagitin gramaji 80-90gr civarinda. Sizin bastiracaginiz kuse kagit en iyi ihtimalle 110-120 gr olacak. Su durumda

1 - 528/2 kadar sayfa baski, yaklasik 1 top A4 kagidi kalinligina gelicek.
2 - Oldukca agir olacak.
3 - Kuculterek basmaya calisirsaniz isin icine ciltleme oncesinde kesimi + maliyeti girecek ve kuvvetle muhtemel yazilar rahatsiz edici derecede kuculecek.
4 - Bu kadar buyuk bir kitap icin ciltlerken dikis atmak gerekecek, cogu yer bununla ugrasmayip sadece tutkallayacak ve o durumda da o o kitap sayfalari cevirirken pitir pitir elinizde kalacak. Kitap basina 100 lira bile odeseniz kaliteli bir is cikmayacak.


aynen şu.

okunmaz edilmez bu sayfada bir kitap. küçültülmez de.
en temizi 3 cilt olarak falan basmak. volume 1-2-3 diye güzel cover yapılır, yanyana konur, daha bi hoş durur kütüphanede.

o şekilde yapılsa tadından yenmez.


volume 1 2 3 olayı benimde aklıma geldi. ptesi gününe kadar kaç kişi olursa onu minimum rakam olarak belirleyip, ona göre fiyatlandırma çıkartıcam. hatta biz ciltleme falan yapmıyoruz onu yapıcak çalıştığımız yer dahi var. olursa güzel iş olacak. 538/3 = 179 sayfa falan yapıyor. 180 desek onuda 2 ye bölsek 90 sayfa tek cilt A4 olacak VOL-1 yapacağız. zaten pdf lerin içine baktığınız zaman bölüm bölüm ayrılmış vaziyette. hatta sayfa sayıları uygun olursa oralardan bile ayırabiliriz. yıllara bölmüş çünkü. yıl aralıkları chapter chapter ayrılıp 3 kitap şekline çevrilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

maksimum 300 sayfalık kitap olsa ansiklopedi tadında kütüphanede durması çok iyi olabilirdi.
500 sayfa için 20-21 cm uzunluğunda bir kitap gerekiyor gibi.


Beynim yandi gercekten aradaki 200 sayfayi nasil 20-21 cm'e bagladin diye dusunurken. Bi aciklasana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütün konuyu okudum, 150 tl aslında çok değil, 600+ sayfa sayılı kitaplar 80tl civarı liste fiyatı ile satılıyor, geçi burada sadece baskı ücreti veriyorsun ama düzgün bir baskı, renklerin temiz, resimlerin net, kağıt ve cildin kaliteli ve sağlam olması lazım.

ben kütüphanemi seviyorum güzel bir ayrıntı olur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...