Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigarayı nasıl bıraktınız?


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

deli gibi içerdim, pat diye bıraktım

ilk hafta zorladı
ilk ayda alışmaya rahatlamaya başladım bir sürü avantajını farkettim
ilk yıl ara sıra aklıma geliyorudu lan bir tane tüttürsen güzel olur diye

2 ve 3 yıl aklıma bile gelmemeye başladı

artık alkol içerken sarhoş olup bile içmiyorum.

Vs vs.

Bıraktım bıraktım ağzıma bile sürmüyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17-18 yaşında içmeye başladım, hatta ilk içtiğim sigara kuzenin kıbrıstan getirdiği filtresiz camel'dı. neyse, içtim içtim, ilk seneler saçma sapan 1,5 paket içtiğim de oluyordu sonra 24-25 yaşında günde 4-5 sigara içmeye başladım, sadece geceleri içiyordum hatta, uykumu getiriyordu çünkü, enerjimi düşürüyordu, son 1 sene falan artık 1 veya 2 içmeye başladım o da tam yatmadan geçen temmuz sonu da tak diye bıraktım. şu an yaş 28, 2 haftaya 29.

güzel bir şey, bazen çok canın çekiyor ama yavaş yavaş zihin unutuyor. yani içmeyerek yaşanıyor. sadece bir eksiklik gibi görmeyin yeter. futbol bahsini de abartmıştım tak diye bıraktım, şimdi oynamasam ölürmüşüm gibi gelen günler komik geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş 27, 10 senedir içiyordum. 1.5 aydır içmiyorum.

Enteresan bir deneyim oldu benim için. O kadar bağımlı olmuşumki sigara içmediğim bir hayat bana garip geldi.

İlk etapta uzun bir zaman sigara bırakmayı hayal ettim ve bunu sürekli olarak düşündüm. Bir süre sonra sigarayı bırakmak benim için bir challenge haline gelmeye başladı. Her içtiğim sigarada sigarayı bırakmak istediğimi kendi kendime söyler olmaya başladım. Ardından hiç beklemediğim bir anda karar verdim ve bıraktım.

Psikolojik olarak savaşını çok verdiğim için beklediğim kadar zor olmadı. Ama tabi alışkanlık haline gelen bir durumu değiştirmek biraz zor olduğu için zaman zaman kendime içmek için bahaneler üretmeye başladım. İşte "günde bir tane içerim", "sadece alkol veya dışarıda eğlenirken kullanırım" vs.

Aslında hala keyif için arada içmek istiyorum fakat eski günlük rutin alışkanlığıma dönüceğimden korktuğum için kendimi tutuyorum ve kullanmıyorum.

Sigarayı bırakmanın ödülü çok büyük. Bırakınca anlıyorsunuz.

İlk gözlemleyeceğiniz şey 4. ve 5. günlerde artmaya başlayan enerji seviyesi. Enerjiniz artmaya başladıkça stres kontrolünüz artıyor ve iştahınız açılıyor. Burnunuzdaki tıkanıklık azalmaya başlayınca vücudunuza giren oksijen seviyesinin artması bu durumu destekliyor.

Enerjiniz artmaya başlayınca tembellik, erteleme gibi durumlar ortadan kalkıyor. Üretken olmaya başlıyorsunuz, rahat alanınızdan çıkıyorsunuz. Bunun gibi birçok unsur birbirini tetikliyor.

Pozitif ve mutlu bir insan olmaya başlıyorsunuz yani. Benim için bu şekilde bir değişim oldu.

Hala içmek istiyorum bu istek gitmiyor tabi. Ama psikolojik ve beden sağlığım için fedakarlık yapmaya çalışıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Direk birakmak zor ya.
Ben denedim ama olmadi, topik de acmistim hatta buraya, beceremedim.
Sonra esigaraya gectim. Gectigim gun normal sigarayi biraktim, ilk basta aromalilarla takildim, gunluk aldigim nikotin ise 1 paket kent swit hten fazlaydi. Sonra aroma baydi nbase'e gectim. Nbase ile birlikte nikotin bagimliligim da gozle gorulur duzeyde azaldi. Su an gunluk yarim pakete denk nikotin seviyesindeyim. Dahasi gunluk rutinleri degistirmeye basladim, mesela sabah kalkinca canim istemiyor, arabada istemiyor vs.
3.5 ayda olanlar bunlar. Hedefim 6 ay icerisinde 0 nikotine dusmek. Zaten kalan nikotinden de kurtulsam elimde pilli bi isitici ile gezmek hic mantikli gelmeyecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantisin önerisinden sonra ufak bir araştırma yaptım.

https://previews.123rf.com/images/blackboard1965/blackboard19651405/blackboard1965140500104/27989790-dirty-cigarette-butts-in-a-glass-ashtray-on-wooden-table-Stock-Photo.jpg https://previews.123rf.com/images/jgade/jgade1611/jgade161100026/69257642-large-outdoors-ashtray-with-sand-and-cigarette-butts-Stock-Photo.jpg https://galeri4.uludagsozluk.com/117/ogrenci-evindeki-kulluk_186511.jpg https://blogs.psychcentral.com/therapy-soup/files/2012/01/1003662_39361000.jpg https://farm1.static.flickr.com/10/14882487_7cf70d5fa5_b.jpg http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/23/article-2221821-15A2DA7C000005DC-874_966x713.jpg



Midem kalktı :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte istenen efekt (tu) özellikle cam bardaklı olandaki kapkara görüntü

içicen bi de onu kana kana oh miöeea kusucam

yazarken bu kadar gözümde canlanmamıştı ya. "lafını bil de konuş, ağzından çıkanı kulağın duysun" gibi bişi. text'li olanı.

ha bu arada pati'de ya da sağında solunda bırakmayı düşünen varsa challange yapılabilir. sosyal incentive'ler iyi oluyor o konuda.

oh biraz daha editliyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bırakamadım lan.

sigara içmenin bu zamana göre nispeten daha havalı olduğu 90'lı yılların ortasında, orta 2'de başladım. 20 senedir de içiyorum. kolayca bir hesap yapınca, ömrümde sigara içtiğim sürenin içmediğim süreden daha fazla olduğu ortaya çıkıyor.

4 kere denedim bırakmayı. ilk iki tanesinde kendi kendime sebepsizce gaza geldim. 2-3 hafta falan bıraktım sonra döndüm. üçüncü denememde submissive bir ilişkimin olduğu zamanda hatun zorladı 5 ay bıraktım. kölelikten sıkılınca hatunu bırakıp sigaraya başladım. özgürlüğümün simgesi oldu lanet şey, tüketimin arttı.

son denemem de 2017 içinde oldu. ilacı, motivasyonu her şeyi hazırdı. başladım ilaca son verdim sigaraya. uykularım güzelleşti, gecelik performanslarım şahlandı. alan carr'ın peygamberi gibi dolaştım 5-6 ay. sonra o şahane etkiler gitmeye başladı. iş de o ara devasa bir stres topu oldu çöktü üstüme. silkelerler lan dedim geri başladım. hala içiyorum, hala tiksiniyorum. artık bırakabilme inancımı yitirdim.

ben bir sigara bağımlısıyım. elimden geldiği kadar az içiyorum, koşuyorum, yoğurt falan yiyorum. madem bırakamayacağım bari 3-5 zararını azaltalım diye kendimi kandırıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:

esigarayla bıraktım

dün 2 yıl olmuş fbdan anı geldi :)


Yalan bu. Adamın bırakacağı varmış bırakmış. Komple irade sayesinde. Bizzat şahitim. Bırakacağı vardı bıraktı, e sigara bahanesi oldu. Çevresinde ki e sigarayla bırakamayan 500. kişiyim oradan biliyorum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Küçük anksiyeteler sahibi olduğumdan dolayı göt korkusuyla bıraktım ben. 8-9 sene içmişimdir rahat, 5-10 kere de bırakmaya yeltenmiştim ama içkili ortamlar yüzünden başaramamıştım.

içkili ortamlara gitmeyi bıraktım, sosyalliğimi farklı seviyelerde gerçekleştirme kararı aldım bu sayede sigarayı da bırakabildim.

E-sigarayı denedim, baktım emzik gibi ağzımdan düşmüyor böbrekleri elime almama sebep olur diye düşündüm onu da erkenden bıraktım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de suan 6 gun oldu. yas 23 universite okuyom. simdi tatil diye aile evindeyim. daha onceki tatillerde lise arkadaslariyla bulusunca filan normalden daha fazla icerdim.

1 ay once filan bisiklet kiraladim ve ilk surusumde oluyorum sandim ve sonra bi tiksinme geldi gunde max 10 tane icen ben haftada 10 a dusurdum. eve geldim ve arkadaslarla asiri sigarali ortamlara gitmeme ragmen ilk gun 2 tane ictikten sonra icmemeye basladim. OP hic senin kadar bagimli olmadim ama benim de asiri sekilde icmek istedigim zamanlar oluyordu.

simdi bir yandan da minimalizm filan taktim kafama ve buyuk bir motivasyon oluyor benim icin bu. sigara icmek kendi kendime yarattigim bir ihtiyac ve bunu yenmeliyim diye kendime celinc yaratiyorum diger mesajlarda da deginildigi gibi.

buyuk bir itici guc de kokusu. 2 gun once arkadaslarla duman alti mekanda 3 saat gecirdim. icmedim ama eve gelince kosarak banyoya girdim ve donuma kadar sigara kokuyorum gibi geldi. ustumde ne varsa makineye attim filan oldu. kokusu gercekten igrenc geliyor suan. icmeye baslamadan once bu kadar igrenmezdim kokusundan suan boyle ama.

kendimce tecrubeler isine yararsa. istersen iletisimde kalip celinc yapabiliriz devaminda xd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...