Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Witcher (2019) - Netflix


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

50 dakika önce, -Deno- dedi ki:

Bu arada 3. bölümde bir konuda kafam karıştı. Yennefer ile ilgili olan kısımlar kitapta olmadığı için emin olamadım,

  Gizli içeriği göster

Yennefer güzelleşmeden önce baloda Foltest ve Adda'nın çocuk halini gördük ama olaylar geçmişi anlatmıyordu ki orda? Neden küçüklük hallerini gördük? Geralt normal timeline'dayken Yennefer ile ilgili olan bölümler eskiyi falan mı anlatıyor?

 

Geçmişi anlatıyordu. Geralt'ın hikayelerinin çoğu da normal timelineda değil hatta, o da biraz daha geçmişi anlatıyor. Ama dizideki en eski olay Yennefer'ın origin storysi.

Uzun açıklamayı spoilera alayım hem hem dizinin tamamından hem oyunlardan filan detaylar var.

Spoiler

Normal timeline diyorsak Ciri'ye göre düşünmemiz lazım kilit nokta o olduğu için. Cintra'nın yıkılışından Geralt ve Ciri'nin karşılaşmasına kadar olan süre yani.

Normal timeline'da o sıralarda Geralt Ciri'yi almak için Cintra'ya gidiyor ama zindana atılıyor, savaş sırasında Geralt Cintra'dan kaçıyor. Sonra ghoullarla savaşırken ısırılıyor, iyileştikten sonra da Ciri'yi buluyor. Geralt ve Ciri'nin karşılaştıkları sırada Yennefer ve Triss te kale savunuyor Nilfgaard'a karşı (Öncesindeki savaş hazırlıkları filan da normal timelineda tabi.)

Bu kısımlar haricindeki Geralt ve Yennefer'ın hikayeleri hep geçmişi anlatıyor ve bayağı geniş bir zaman aralığını kapsıyor. Yennefer'ın 100 yaşında filan olması lazım. Geralt'ın tam yaşını bilemiyoruz(sanırım kitap okuyanlar da bilmiyor, tahminler haricinde bir şey bulamadım) ama Witcher 3'te Vesemir Geralt için almost a century old filan diyordu yani o da o civarlarda. Yen Geralt'tan biraz daha yaşlı olabilir. Tarihlerden pek emin değilim ama bu civarda bir şey diye hatırlıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, -Deno- dedi ki:

Yok ben bunu az çok fark ettim de, bilmeyen bir insana kafa karıştırıcı gelebilir.

Yaşlarından bahsetmediler çünkü dizi de pek, en azından benim izlediğim kadarıyla. Olayları bilmeyen biri karıştırabilir yani Sorceress'ların, Geralt'ın yaşını falan.

Abi 3 tane farkli timeline var. Hatta buraya da atilmisti sanirim redditte fln episode episode timeline var. Ayni episodeda 3 timeline var baslarda. Geralt, yennefer ve cirinin partlari hep baska timelinelarda. Son bolumlere dogru o netlesecek ancak. Dizi hicbir aciklama yapmamis, sadece kitaplardan vs biliyorsan anliyorsun birde arada ayni karakteri daha genc daha yasli vs koyarak gostermeye calismislar iste. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

22 saat önce, Aluriel dedi ki:

abi son 3 bolum cok kotu degil mi?

evet giderek kötüleşiyor işte.
böyle boş bi sayfaya kocaman kocaman harflerle yazmaya başlarlar da sonra sondaki harflere yer kalmaz, sıklaşırak ve küçülerek devam eder, aynı öyle işte sdfds.

kurgu da dunkirk'ten c/p. ww2'de yine gidiyor da, witcher dünyasına yeni olan biri söverek izlemeyi bıraksa hakkıdır.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3'ü izledik, bugün devam edeceğiz. cerılt için anri'ye harcamışlar bütün parayı sanırsam, yen/triss/ciri silme silik. halbuki bilmiyorlar mı ki bunların üstünden dönüyor olay.

_S9X3T2MypagKcz_2Ox1NAPOUFoaCK8DgAMl5xh4

cerılt upgrade, diğerleri downgrade lol. aksiyon iyi ama gayet, ilk bölümde hele süperdi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...