Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Witcher (2019) - Netflix


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

On 23.12.2019 at 13:55, Laorx dedi ki:

dizide bir zeyna vs herkul havasi var, 

aha şunu diyecektim ben de.

Spoiler

 

oyunlarını oynamadım. oyunlarını oynamayanlar için konu akışı çok sıkıntılı. bi başa bi sona bi ortaya gidiyor. ne mekan ne zaman değiştiğine dair bi işaret görmediğinden bi kaç dakika bu ne şimdi bu kim diye izliyorsun. 

onun dışında dizi gayet vasatın bi tık üstü aksiyon dizisi. seveni için witcher'ı görmek keyif vermiştir ama got tier bir dizinin porduksiyon seviyesin yaklaşamıyor bile. o gold dragon neydi abi şaka mı??

dizi hiçbir sahnede vermek istediği  ölçeği hissettiremiyor, savaş meydanı çekiyor 50 kişilik ordu hissini alıyorsun, kale kuşatılıyor toplasan 200 kişi yok diyorsun. netflixin low budget yapımlarında hep yaptığı şey bu da.

aksiyon sahneleri ise süper vasat. ilk sezondaki renfri ile kapışırkenki sahne nerede, o ejderha mağarasındaki falan nerede. resmen trailera koycaz şuna çalışalım güzel yapalım diye ilk bölümdeki sahneye çalışmışlar özenmişler, gerisi koyvermişler. dur şu aksiyonu, şu hareketi tekrar izleyim diyeceğin bir sahnesi yok resmen.

witcheri karakterini çok bilmiyorum orjinaline ne kadar uygun ama sezonun ortasından itibaren yenneffer yeneffer diye behlüle bağladı eleman. dizi bile onun adını sayıklarken bitti. love story izliyoruz herhalde dedim. çok daha karanlık, ciddi, birşey izleyeceğimi düşünüyordum.

dizi izleyiciye çok güven veriyor bu da bi tedirginlik bi heycan bırakmıyor.

aha iyi adamdı, düştü aşağı diyorsun hooop ölmemiş. son bölümde kılıçla dövüşen büyücü ölecek şimdi diyorsun hooop o da ölmedi. zenci elf bebe gidici artık diyorsun, izleyiciyi üzmemek için ona da güvenle yol veriyorlar, cücelerin başındaki elemanı sevdiriyor sempati uyandırıyor bi formülle onu da öldürtmüyorlar falan. sözde eşiktekinden beşiktekini doğradıkları olayların geçtiği diyarlar bunlar. böyle olunca gerçekten merlin tadı veriyor.

ben sadece dizide gördüklerimi eleştiriyorum, oyundaki karakter uyarlaması ve orjinali boyleyse lafım yok zaten.

 

 

 

 

Daesu tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun ve kitaplarda oyle cok kolay harcanan karakter var ama dizi oyunun 30 yil onceki donemini isliyor kitap ustunden gidiyor.

timelinein lineer olmamasi guzel aslinda.

asil sorun triology olamayacak derinlikteki lorea sezonluk dizi cekmek karakter gelisimi gostermeden side quest gidince bu ne lan olmamis denirtiyor.

combat cok rahatsiz etmedi gameplay kombati pcde oyle aynen hatta eblek eblek vuruyorlar konsolda daha keyifliydi.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dağınıklığın sebebi ilk sezonun kronolojik sırası olmayan kısa hikayelerden oluşan ilk iki kitaptan olması. Geralt'ın her bölümde yaptıkları farklı hikayelerden hepsini işlememişler zaten. Keşke Dandelion'ın birilerine anlatması gibi yapsalarmış bölümleri işte böyle ünlü oldu, Yennefer'le böyle tanıştı, biz böyle tanıştık gibi. Bundan sonrası romanlara geçeceği için daha toplu olacaktır.

İlk 3-4 bölüm daha iyi yapılmış gibiydi kalan bölümlere göre. Savaş sahneleri ve cgi'a yapabilecek pek bir şey yok bütçe sebebiyle GoT bile başta önemli savaş sahnelerini göstermeden bitiriyordu, dragonları kurtları göstermiyordu doğru düzgün.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, imamizer dedi ki:

dur şu aksiyonu, şu hareketi tekrar izleyim diyeceğin bir sahnesi yok resmen.

cücenin çadırda kadını bıçakladığı sahne var. dizinin monotonluğuna alışmış seyrederken sağlam sarstı oc.

Spoiler

spacer.png

 

Caguar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10/10 değil tamam da şu diziyi de beğenmeyen gitsin doctor who falan izlesin

 

 

gayet baya güzel dövüş sahnesi işte, çok iyi kareografisi.

hatta bonus, dizinin tüm dövüş kareografilerini GoT'un namı diğer Night King'i hazırlıyor:

 

paradoksalkedi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün iki bölüm izledik, oldukça beğendim diziyi. Henry çok çok iyi uymuş role. Sesini de olabildiğince benzetmiş. CGI ve dövüş sahnelerini çok beğendim, yağ gibi aktı hele aksiyon sahneleri. Kaliteli bir prodüksiyon olmuş.

Bu arada ilk iki bölüm direkt ilk kitap olan The Last Wish'den, ama Ciri ile olan kısımlar kitapta yok. Yennefer'in geçmişi de bu kadar detaylı anlatılmıyor ilk kitapta. Bununla birlikte ilk bölümde anlatılanlar da kitabın daha ortalarına doğru başlıyor. Renfri'nin lakabına hiç değinmemişler, kitapta epeyce 'Örümcekkuşu' olarak anılıyor. Geralt'ın nasıl 'Butcher of Blaviken' olduğunu ise Renfri ve Stregobor ile olan hikayede öğreniyoruz, bu sebeple dizide kitap ile tutarsızlık yok. Geralt'ın ikonikleşmiş 'Lesser Evil' quoteunu da bu bölümde duyuyoruz, ki kitapta bu bölümün ismi 'The Lesser Evil' zaten.

Yine aynı şekilde ikinci bölümde Dandelion ile tanışması da birinci kitapta yer alıyor. Zaten birinci kitap Geralt'ın yakın çevresi ile ilk tanıştığı anlar üzerine yoğunlaşıyor biraz. İkinci bölümde Torque ile ilgili daha uzun olaylar var kitapta, orayı gene biraz kısa geçmişler ama büyük kayıp değil. Geralt'ın Toruviel'e kafa atıp burnunu kırmasına kadar her şey kitap ile birebir, bu açıdan hoşuma gitti dizi ilk iki bölümden. Adamlar saçma sapana kafalarına göre hikaye yazmamış. 

Dandelion'ı oynayan adamı da beğendim bu arada, role baya gitmiş. Şarkıları da kendi söylüyorsa helal olsun, çok temiz sesi varmış elemanın öyleyse.

Yennefer'i trailerlarda 'ulan hadi kadın benzemiyor, bir de niye böyle eciş bücüş yaptınız' diyordum, sonradan hatırladım Yennefer'in olayını. Henüz kalan bölümleri izlemedim ama anladım neden bu şekilde karşımıza çıktığını ilk bölümlerde. Yennefer'i oynayan kadın çok kötü iş çıkarmamış, haline acıtıyor gerçekten hareketleriyle. İnsan bir Eva Green falan görmek isterdi ama olsun. Baş Sorceress iyi oynamış ama.

Ciri için ise inanılmaz tatlı bir kız seçmişler ve kız gerçekten yaşına göre iyi oynamış (genç herhalde epey?) Keşke gözlerini de yeşil yapsalarmış, oyunlarda ve kitapta gözüne ve saçına bu kadar referans verilen bir karakteri birebir aynı yapabilirlermiş biraz daha uğraşsalar. Neyse mavi de severiz.

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NDFmmtz.jpg

 

adamı, benim seri de lotr kadar iyi demek için övmüş ya bence.

 

zamanında oyun tutmayacak diye satışlardan pay almak yerine peşin ödeme istemiş, 9350$'a kapatmışlar olayı. sonra milyon dolarlar dönünce dayanmış kapılarına daha fazla para verin diye lol.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bundan daha iyi Geralt of Rivia olmazdı herhalde. Henry'ye tebriklerimizi iletiyoruz. Aslında tabii Geralt'ın bu kadar yakışıklı olmaması lazım ama ?

Triss ve Yennefer olayında çoğunluğa katılıyorum. Yok yani, olmamış. Yennefer biraz idare ediyor diyenler falan da var arada, yok abi idare falan etmiyor. Fringilla vs.. girmiyorum bile o konulara. Dizinin supervillain'i haline geldi.

Dizi bence fena değil. O alttan alta hissedilen bir kalitesizlik bahsi doğru. Prodüksiyon kısmı yani, netfliks kıymamış paraya belli ki. Hele Golden Dragon bölümü ile son bölümdeki kale savaşı. Kötüydü net bir şekilde, çok zayıftı bu bölümlerin sahneleri.

Herşeye rağmen zevkle seyrettim sezonu. Bunda tabii Geralt'ın şunca yıldır en içselleştirip, özdeşleştiğim oyun karakteri olmasıın büyük etkisi var (kitapları okumadım, tüm yorumlarım oyunlar üzerinden).

Selamisahin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu produksyion budget olayinin tamamen Netflix'in diziye cok guvenememesi ve keseyi sonuna kadar acamamasi bence. O yuzden cok girmek istememisler ama evren baya cgi gerektirdigi icin ucundan girmisler. Bu sezonun izlenme rakamlarina bagli olarak sonraki sezonlarda 2ye 3e katlarlar butceyi bence.

GoT da oyle olmustu, ilk sezonlarda zaten cgi yok, o kadar hype da yoktu. Millet izledikce production artti gitti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, paradoksalkedi dedi ki:

10/10 değil tamam da şu diziyi de beğenmeyen gitsin doctor who falan izlesin

 sifir karakter gelisimi veya konu anlatimi varsa begenmem, sadece 6. bolum yuzunden iptal edilmeli diyorum hatta. 2. sezona gerek yok.

 kasli bi adamin dovusunu izleyip gaza geliyosan bende sana Magic Mike, ve Magic Mike XXL oneriyorum.  pek farki yok, 0 exposition ve kasli adamlar.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...