Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Witcher (2019) - Netflix


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

47 dakika önce, Norak dedi ki:

o degilde cdpr yazarla yeni anlasma yapmis ilerki projeler icin.

The agreement satisfies and fully clarifies the needs and expectations of both parties, past and present, and sets out a framework for the future cooperation between the two sides.

The agreement grants CD Projekt new rights, as well as confirms the company’s title to “The Witcher” intellectual property in video games, graphic novels, board games, and merchandise.

 

ib7Hw2Qd

 

yazarı okudugum kadarıyla çirkefe yatiyomus. şimdi bi de netflix dizisi falan cikinca iyice degerlendi franchise, o yuzden de cdp yüklü para bayılıp ilerde sorun cikarmicak sekilde haklarini bağlamış.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bitirdim. 7/10
 

Spoiler

 

Önce en kötüden başlayayım:

Triss: Aşırı patates. Kabul edilemeyecek kadar patates. Neyse ki screentimeı fazla değildi, yoksa söverdim.

Yen: Triss kadar rezalet değil ama yine de patates. Yine de hakkını vereyim, en başta düşündüğüm kadar kötü değildi. Ama yine de eğreti duruyordu. Hele böyle karakterlerin önlerinden çok taş bir hatun geçiyormuş gibi tepki verdikleri sahneler filan aşırı absürd olmuş, suspension of disbelief çizgisini bayağı geçti. Hani ille de oyunlardaki halinin aynısını görelim demiyorum, o konuda daha serbest olabilirler doğal olarak. Ama büyüyle düzeltilmiş ideal formuna getirilmiş bir kadından bahsediyoruz, e ama ağzı burnu yamuk bunun, mananız mı yetmedi bu nedir abi : p Hikayenin yarısını Yen'e harcamalarını da sevmedim, daha Geralt/Ciri odaklı olsa daha çok severdim.

Ciri: Güzel olmuş, karakteri sevdim. Oyunlardan bildiğimiz halini daha çok seviyordum ama o ancak Geralt eğittikten sonra filan olacak tabi, yıllar sonrası. Karakterin Geraltla tanışmadan önceki halini anlatması açısından iyi olmuş. Bir de oyunlarda law of surprise kısmını açıklamamışlarmıydı (ya da açıkladılar da ben mi hatırlamıyorum?) ama neden Geraltla Ciri'nin bağlı olduğunu anlatması açısından da iyiydi.

Geralt: Kelimeler yetmez, o yüzden yazmakla uğraşmıyorum. Şunu koyup geçiyorum:am568Z9_700bwp.webp

Şu prodüksiyonun çok ötesinde oynamış. Diziyi tek başına taşımış. Biraz da kötü anlamda söylüyorum aslında, çünkü fazla iyi. Overqualified. Geralt bu kadar iyi olunca diğer karakterlerin tırtlığı daha da sırıtıyor.

 

Karakterleri bir yana bırakırsak:

Spoiler

Timeline'ı karışık vermelerini sevmedim. Kitapları okumadım ama oyunlardan hikayeyi/karakterleri az çok biliyor olmasam bayağı kafa karıştırırdı. ??

Avrupa mitolojisi temelli bir hikayeye zenci doldurmaları saçma ve zorlama olmuş (Karakterleri bir kenara bırakayım dedim ama o Fringilla nedir ya?). ??

Nilfgaardların zırhını her gördüğümde ekranı yumruklayasım geldi, bunu kim dizaynladıysa en kısa sürede itlaf edilmesi lazım. Genel olarak detaylara bayağı özen göstermişler de o zırh nedir ya? ??

 Atmosferi genel olarak güzel yansıtmışlar ??

Oyunda hafifçe bahsedilen ama detaylarına inilmeyen şeyleri açıkladığı için sevdim ??

Müzikler çok iyiydi. ??

Aksiyon sahneleri de genel olarak başarılıydı. Dövüş koreografisinde birkaç sinir bozucu detay haricinde (bir de arada bütçeyi kısmışlar sanki?) bayağı iyi iş çıkarmışlar. ??

Kısacası fena değildi, sevdim. Aslında geri kalan her şeyi görmezden gelip sırf Geralt üzerinden puanlasam rahat 8/10, 9/10'u var dizinin, ama puan kıracak çok fazla şey vardı, 7/10 çok bile o açıdan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 dakika önce, Dark_Soul dedi ki:

Ben sadece witcher 3 u oynadim. Onceki seride triss bu kadar cirkin mi acaba dizideki gibi?

Yennefer  kainat guzeli gibi kalmis triss in yaninda

 

çirkin değil, aksine CDPR daş gibi yapalım tutsun kafasıyla yapmış triss'i. kitaplarda pek olmadığı için dizide de screentime'i düşük kalacak, netflix hem pc kalıp hem de ucuza kaçmak için triss'i böyle yapmış resmen sgaggsgx

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapları askerdeyken okumuştum ben, epey iyiydi. 4. kitabı okuyamadım henüz, sanırım o da Türkçe'ye çevrilmiş.

Oyunlar için de genelde birinci ve ikinciyi atlayın deniliyor ama bence ilk iki oyunun da yeri ayrıydı. İlk oyunun grafikleri belki çok eski gelebilir göze bu devirde, ama gene de iki oyun da senaryo ve gameplay açısından son derece keyifliydi. Hele de 2. oyunda Letho gibi kaliteli bir villain olması epey güzelleştirmişti.

Diziye de başlayamadım daha, hafta içi hepsini tek seferde oturup bitiricem umarım. Star Wars gazına saldım her şeyi hafta sonu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 dakika önce, -Deno- dedi ki:

KOyunlar için de genelde birinci ve ikinciyi atlayın deniliyor ama bence ilk iki oyunun da yeri ayrıydı. İlk oyunun grafikleri belki çok eski gelebilir göze bu devirde, ama gene de iki oyun da senaryo ve gameplay açısından son derece keyifliydi. Hele de 2. oyunda Letho gibi kaliteli bir villain olması epey güzelleştirmişti.

Kitapları okumadan oyuna girsem mi diyordum, şimdi ilk iki oyuna gerek yok lafı çıktı ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapları okuyup okumamak size kalmış, ama özellikle Geralt'ı ve yan karakterleri tanımak için önemli bence kitapları okumak. Ben oyunlardan çok sonra okumuş oldum kitapları, keşke önceden okusaydım dedim. Karakterler arasındaki ilişkileri bilmek oyun içindeki bazı referansları da anlamanızı sağlıyor.

Oyunları hiç oynamamış biri ise hiç olmazsa 2. oyundan başlasa daha iyi olur. 2 gerçekten günümüzde bile birçok açıdan son derece iyi bir oyun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi baya iyi, merlin falan şakalı komikli mesajlar kabul ama abartmamak lazım. Ha cheesy gelen yerleri var yapım kalitesinin düştüğü, özellikle kitaplardan sapılan brokilon doppleganger arcı ve silvanlar/elfler falan baya kötüydü. Hani elfleri işleyecek vakitleri yoksa keşke ilerki sezonlara bırakıp düzgün anlatsalarmış, serinin bence en orijinal yanlarından biri standart D&D olmayan elf lore u. Bide karmaşık timeline anlatıyorsan altta bi yerde yıl yazsın yer yazsın azıcık bilgi ver, başta kitapların timelinedan saptılar da her olayı arka arkaya anlatıyorlar zannettim foltestin çocukluğunu görene kadar lel.

 

Oyunculukları beğendim, Cavill i artık süpermen değil de Witcher diye bile çağırabiliriz o derece oturmuş karaktere. İkinci sırada da Jaskier var, oyunda daha bi comic reliefti ama şu hali diziye yakışmış ve çocuk döktürmüş ona da helal. Başıma bi iş gelmeyecekse ben Yenneferi de beğendim (ne de olsa hemşerim) hem tipi güzel hem de iyi oynamış ama triss evet bi olmamış. Castın diverse olması da elfler hariç çok zorlama gelmedi bana, hayali bi dünyada niye olmasın aynı coğrafi kısıtlar olmayabilir.

 

Oyunlardan ilkinin kitaptaki olaylarla alakası pek yok çoğu şeyden yanlızca bahsediyorlar, ikincisi baya bi nilfgaard plotlarına giriyor kitapların bıraktığı yerden devam ediyor, üçüncüsü zaten direk kitapların odağındaki hikayenin finali niteliğinde. Dizi kitaplara sadık olarak gideceğiz dedi, bi iki ufak değişiklik hariç öyle de yapmışlar ama oyunlarda anlatılan kısma gelinmedi daha. Hatta oyunlara kadar gelirler mi onu da bilmiyorum baya bi olay var çünkü arada.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Farkli timelinelar arasinda sessizce gecis yapma olayi bi anlatim sekli ya, Westworld de yapiyordu bunu. Bence kullanisli yanlari var. Zaten bilmedigimiz bir evrende bize yil verse de cok birsey ifade etmez, ustune cat diye gecmise/gelecege gidince seyirci buyuk resmi goremedigi icin hikayesi kesildi baska hikayeye atlandi sanip kufur edebilir. Boyle olunca parcalari birlestirmen gerektigi ana kadar hikaye kesildi hissi yasamiyorsun, kullanisli yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Kitapları okumadan oyuna girsem mi diyordum, şimdi ilk iki oyuna gerek yok lafı çıktı ?

Kitapları okumuş olmak bazı olayları anlamana yardım ediyor işte. Örneğin Witcher 1'in intro videosu direk Geralt'ın Striga'yla olan dövüşü. Keza yanlış hatırlamıyorsan zaten hafıza kaybıyla falan başlıyordu ilk oyun ve ne olduğunu anlamaya çalışırken bir yandan da Yennefer'i arıyodun.

İlk oyunda 10 sene önce çıktı sonuçta, o grafiklere ve dövüş sistemine katlanabilirsen oyna tabi. Ama oynamasan da 1'den 2'ye geçişte bir şey kaybetmiyorsun (doğrusu save aktarma vardı galiba ama çok da bir şey fark etmiyor)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

Dizide bir de adamlar 8 bölümlük Netflix dizisi değilmiş gibi "Monster of the week" bölümü koymuşlar iki tane. Striga ve cinli bölüm olmasaydı ne olurdu ki? 

Geralt'ın Yennefer'e bir anda aşırı büyük aşk ile bağlanması da çok hızlı olmadı mı? Garipti orası ben mi birşey kaçırdım acaba dedim.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...