Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antalya Psikiyatrist Tavsiyesi


Figh

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, açıkcası çok bahsedecek bir psikiyatri geçmişim yok, gittim bir teşhis koyuldu, ilaca başlandı, 3 ay çok boktan bir şekilde geçtikten sonra, mental durumumun da etkisi ile yanlış olduğunu bile bile ilacı bıraktım ve gittiğim psikiyatriste gitmeme kararı aldım, kendisiyle 6 seans görüştük, açıkcası burada ne haddine diyebilirsiniz ama biraz da psikiyatristi yetkin bulmamamın etkisi büyük.

masa ile konuşmuştuk kendisi psikologdu sanırım antalyada, herneyse önerebileceğiniz bir psikiyatr var mıdır antalyada?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

simdi gittigin psikiatristi yetkin bulacak misin ??


abi bilmiyorum bir insan her seansta aynı duygu durum çemberinden 30 dk bahsedip 2 soru sorup, progress için herhangi bir şey yapmıyorsa ve hastaya intihar meyili için sorduğu sorulara kısmı pozitif yanıt alıp prospektüsünde bold intihar düşüncesi yaratabilir vs(?) yazan bir ilaçla başlıyorsa güvenemiyorum maalesef.

madem öyle git kendi kendine teşhis koy vs durumu yok ortada fakat çözüm odaklı ilerleyen her insan güven veren bir süreç ister, o noktada şüphelerim vardı bıraktım, yüksek ihtimal bir daha denk gelmem çünkü insanların yaptıkları işleri ve profesyonelliklerini genelde sorgulayan biri değilim.

Şuan random bir isim seçip gidebilirim fakat en azından belki birinin tanıdığı birileri vardır ekstra referans olur diye size sordum, ki buradan bir şey çıkmazsa random birini seçip gideceğim harvard mezunu aramıyorum.

amacım öyle çok bilmişlik yapmak vs değil ama cidden sıkıntı çekiyorum ve artık bu sorunları çözmek istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela bu bilgi doğruysa kadına haksızlık ettim demektir bu kadar basit, bitti.

bana yeni bir psikiyatrist lazım sonuç olarak, ve googleladığımda milyon sonuç çıkıyor, tanıdığı olan varsa haber ederse sevinirim öm ile flm ya da buradan, çıkmazsa adını beğendiğim bir kliniğe gideceğim sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 tane psikiyatriste gitmişimdir şimdiye kadar. yetkin olmadığıını hissettiğim oldu. birbirleriyle karşılaştırdığımda hiçbiri şimdikinin yanına yaklaşamaz mesela. hemen OP’a yüklenmeyin yardım istemiş. yanlış bişi demedin kardeşim rahat ol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kavramlar farkli..tip bitirmen icin sinavlari gecmen kafi..keza uzmanlik icin de sinav vs var onu vermen gerekiyor..atiyorum bir cerrahide 3 asagi 5 yukari ne ameliati yapman gerektigi nasil yapman gerektigi belli orada bile el becerin o ameliati daha once kac defa yaptigin sonrasinda oncesindeki ilgin hasta takip yetenegin sonrasindaki komplikasyonlara hakimiyetin vs onem tasiyor..

psikiatride ise olay tamamen subjektif kavramlar oznel..kotuyum ben diyen kotu oluyor..gerceklik bagi dunyayi algilamasi saibeli insanlarin sularinda yuzerken ne deseler dogru oluyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senkonun dilinden anlatayım. doktor debug yapıyorlar vücuttaki hatayı bulmak için. normal doktorlar kan tahlili mr falan ile biyolojik valueların değerlerine bakarak bir sonuca ulaşıyorlar. psikiyatristlerin herhangi bir olanağı yok bu yüzden black box testing yapıyorlar. konuşarak inputları verip dönen sonuçlara göre içerde var olan bir hatayı bulmaya çalışıyor. tecrübeli olanlar gerçekten altında hatan mevzuyu anlayabiliyor mesela ya ben aslında söyleyim böyleyim heyecan sorunum var dedikçe o arka planda başka birşey olduğunu veya yalan söylediğini falan anlayıp o konuya odaklanabiliyor. kötü olanlar he o zaman senin endişe sorunun varmış deyip geçiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Yetkin olmasa diplomayi nasil alacak yaf
Muhendislik gibi degil ki tıp


anlatacaktım ama o ara başka birine aynı farkı ve fazlasını anlatmak durumunda kaldım, kişinin yaptığı işin sorumluluğunu alıp ciddiye alması konusunda bir kere ayrıldığında olay sona geldiğimizde arada uçurum olabiliyor.

2 seansa aldı beni 1.5 saat ve 3.5 saat olarak, hayatımda bir psikiyatrdan bu kadar memnun kalacağımı tahmin bile edemezdim, ilerleyen dönemde anlatırım burayı sıkılmayan arkadaşlar okur :)

masa çok teşekkürler, sana ayrıca çiçek ve araba alacağım ^^

ps: memnun kalma olayı yaklaşım ve analiz konusunda, 30 yılı 1 günde çözemedik tabi, çözemeyecekmişiz de, ama hayat 1 tık daha iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...