Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

x yasindayim, baslamak icin cok mu gec?


Tim

Öne çıkan mesajlar

  • 7 ay sonra ...

Türkiye'de yurtdışındaki gibi meslek edindirme garantili, ciddi, önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde yurtdışına açılmamı da sağlayabilecek altyapıyı verecek kurslar/oluşumlar var mı? Parası falan çok önemli değil, yeter ki aldıkları paranın hakkını versinler. 

Udemy'yle falan olacak iş değil bence, kendi işim için bana yetecek kadar kodlama bilgim var ve mesela udemy'nin complete python bootcamp pakedini almıştım, bence yetersiz, hatta bayağı genel geçerdi dersler. Yine R'daki eksiklerimi tamamlarım diye düşünüp aldığım 1-2 ders vardı, dersi veren adamın R hakkındaki donanımını sorgulamıştım.

3-4 yıl içerisinde yurtdışına taşınma ihtimalim doğdu ve bunu bir fırsata çevirip kariyer değiştirmek istiyorum açıkçası. Olmazsa dahi üniversitenin teknokentinde şirket kurar ufak tefek is yaparım dışarıya ne bileyim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lan olm hayale bak, hintliler, pakiler yapsın kodu modu, kariyer değiştirmek istiyorsun ve avrupa, kursa eğitime hazırsın para da önemli değil diyorsun neden hintlilerin etkin olduğu pazara girmek istiyorsun sdgd

illa bilgisayar başı hayalin varsa daha çok sanat üzerine bir kariyer hedeflerdim ben olsam, çizim, tasarım, ilustrasyon vs

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi çizim tasarım illustrasyon ile yazılım iş olanakları kıyas kabul etmez artı çizim ve ilustrasyon un olayı bilgisayar değil baya bi sanat yeteneği ve çok çalışma, bilgisayar araç sadece orada.
Ama kodlamada da bir kursa vs gidip hop diye güzel bir pozisyonda başlarım da biraz hayal gibi. Benim anladığım biraz sektörde yaza yaza öğreniliyor bu iş, ama kurs olarak Bahçeşehir Üni Wissen Akademie midir onu övüyolar baya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben excel mühendisi olarak Power BI kurcalamaya başladım bu ara. Bu konunun içeriğine çok uygun değil belki ama CS101 falan bakınıp kendimi geliştireyim derken aslında excelde yeterince iyi yapamadığım tonla işi çok daha rafine bi şekilde yapmaya imkan sağladığını gördüm. Benim gibi Power BI'ın varlığını geç fark eden excel mühendisi arkadaşlar varsa özellikle pivotların ve indexlerin yetersiz kaldığı büyücene veritabanlarında bi denemelerini tavsiye ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

Ben de başlıyorum, Sanatsal ve tasarımsal yeteneklerim iyi. Otuz beş-kırk tane resim tablom var. Oyun geliştirmeyi düşünüyorum. Şimdi bunu yapmaya başlamazsam geri kalan hayatım kpss düz memur ya da öğretmen olarak geçecek. Yaş geçtikçe zorlaşıyor işler. 32 yaşında başlıyorum.

downwhereiam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici

Leetcode'da Amazon, Microsoft ve Google'ın online, telefon hatta yüz yüze mülakatlarındakine benzer sorular var. Zorluk derecelerine göre herkes100'e yakın soru çözdükten sonra bu tarz mülakatları rahatlıkla yapabildiğini yazıyor ki haksız sayılmazlar. Discussion tarafında her hafta paylaşıyorlar. Benzer şekilde kim ne teklif almış onu bile yazıyorlar. Bu şirketler dışında başka yazılımcı alan şirketlerin süreçleri de mevcut.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

leetcode o zaman tamamen mülakat vs için gerekli. anlaşıldı.. ✌️

Şimdi kendi kendime python öğreniyorum bende.. Pandeminin en büyük yararı bu oldu. 1 yılı geçti gayet iyi gidiyor. Fakat alaylı olarak geliştiğim için terminoloji konusunda çok zayıfım. Soruları çözebilecek yetenekteyken, soruları anlamıyorum bile. Benim için en azından leetcode'da soruların aşağısına örnek koymuşlar like it✌️

  

On 03.06.2021 at 16:39, reyou dedi ki:

Unity Universitesi var. bedeve.

ee link? buysa, bunun pek unity ile alakası yok gibi 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...

Böyle bir konu açılmış olabilir mi diye aradım. ilaç gibi geldi. Dikkatle okudum. Konuyu açan ve katkıda bulunanlara helal olsun.

Çok güzel cevaplar var. nerdeyse bir yıl geçmiş

Sıfırdan başlayan oldu mu? Gidişat nasıl? Nelerle karşılaştınız? Neler zorladı? Şuan neredesiniz? 

Yeni başlayanlara güncel tavsiyeler var mıdır?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...