Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

x yasindayim, baslamak icin cok mu gec?


Tim

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Forumda bir suru kisi sordu bunu gectigimiz senelerde ama sadece forumda degil, genel olarak da cok denk geldigim, cok gordugum bir soruydu.

Hayir, gec degil cevabi cok da inanilir gelmedi sanki pati'ler dahil bir cok insana, haliyle buyrun, 30'undan 60'ina, hayatinin bir doneminde kariyet degisikligi yapmis ve IT'ci olmus 300 kisinin hikayesi.

Yazinin en basindaki Quora link'lerine tiklamasaniz da olur bu arada. Gereksiz olmus o kisim biraz.

https://medium.freecodecamp.org/stories-from-300-developers-who-got-their-first-tech-job-in-their-30s-40s-and-50s-64306eb6bb27
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de bu sorunun cevabı hayır geç değil. Konu sadece IT/Programlama ile kısıtlı da değil. Hayatta "neredeyse" bir çok şeyi yapmak için geç kalmadınız. O "şeyi" yapmak için yeterince fedakarlık ve sebaat gösterebilirseniz yapamayacağınız şeyler gerçekten çok kısıtlı.

Edindiğim tecrübeler doğrultusunda anladımki yaşın bire bir kısıtlayacağı konular aslında fiziksel güç, hız vs. gerektiren şeyler. Örneğin 40 yaşında daha önce basketbol oynamamış birinin NBA'de oynamak için çalışması çok gerçekçi değil.

Ama aynı kişinin developer olmaya kalkması NBA gibi uç bir örnek değil.

Yalnız bence ülkemizde şöyle bir handikap var ; yaşı 40 olmuş ve back-end development'ı yeni öğrenmiş biri bence ülkemizde pek çok firmaya başvuru yapsa daha koduna bakmadan sadece yaşı yüzünden elenir gibime geliyor.

Özellikle de programlama işleri kopyala-yapıştır yapmadan öğrenilmek isteniyorsa, en güzel öğrenme şekli herhalde bir işyerinde çalışarak görerek canlı canlı projeleri yaşayarak olurdu diye düşünüyorum. Kursa gitmiş, 2-3 ufak proje yapmış 45 yaşındaki bir ağbimizi de daha iyi pişsin diye acaba hangi firma bünyesine katmak ister ülkemizde?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım bu soruyu forumlarda sorduğumda 29 yaşındaydım 32 oldum hala başlayacağım :p ucundan kıyısından tuttum ama iş ve zamansızlık nedeni ile olmuyor ya da bahane oluyor.

freecodecamp'te özellikle plumber bi abi vardı onun hikayesi beni çok gaza getirmişti. Çoluk çocuk aç, plumber olarak iyi kazanamıyor falan sonra freecodecamp üzerinden bitirip iş buluyor. TR de bence zor o iş. yani bitirsem gitsem iki kapı çalsam suratıma kaparlar ya da al olm 2bin lira maaş hadi iş öğren. e yaş 35?

yine de freelance olarak çalışma veya ek gelir yaratma çabasındayım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş bir şeyi öğrenmek için engel değil.
Bende C++ öğrenmeye başladım bu yaşımda mesela.
İlk dersler çok kolay ve zorluk gittikçe artıyor. Fakat ya ben bunu anlamadım, ben bu işi yapamayacağım umutsuzluğuna kapılmadım henüz hiç.
Amacım bu yeni skill ile bir işe girebilmek değil zaten. Kendimi geliştirmek becerebilirsem birşeyler başarmak istiyorum sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bana o ilk adımı atmak zor geliyor.
Şimdi işten eve geliyorum anca 3-4 saatim var onda da kafamı toplayıp bir şeyler çalışmam mümkün değil yorgunluk sinir stres vs.

İstifayı basıp öyle çalışayım diyorum da programlama konusunda iş bulabileceğimin garantisi yok. 3-4 ay, 5-6 ay işsiz geçsin o problem değil şimdilik o arada oturayım kendimi geliştireyim diyorum da sonrasında uzun vadede iş bulamazsam diye korkuyor gözüm.

Adım atmakla olacak iş değil bodoslama dalmak lazım, onun da farkındayım ama yemiyor işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben neye yönelceğimi bilmiyorum abi. ondan da biraz uzadı böyle. kodlamadan anladığım easyUO scriptleri yazmak, ünide verdikleri kadar c, bitirme projemi matlabda yaptıydım güzeldi o mesela. gogola BEGINNER CHOOSE PATH mi yazmadım? yazdım. en sonunda güvendiğim insanlar ve okuduklarımdan çıkardığıma göre front endle hızlı gelişirim gibi geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...