Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Masaüstü Frp için öneriler.


Pallando

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlarla net üzerinden Frp oynamak istiyoruz. Fakat nereden oynasak vs. karar veremedik. Steamde pathfinder, fantasy grounds'u gördüm güzel gibiydi tavsiye edermisiniz?. Yada bildiğiniz başka var mıdır?. Roll20.nette iyi gibi. Çok hardcore frpci değiliz Dmliğide rahat yapabileceğimiz bir platforma ihtiyacımız var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

roll20 + discord her isinizi gorur.

dm icin



video serisini tavsiye ederim. Bir cok seyi acayip hızlandırıyor (bazı seyler cok detay tabi hepsini yapmak gerekli degil)


Teşekkür ederim izleyeyim bunu. roll20 yada pathfinder daha mantıklı gibi duruyor şuan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben roll20 de 750 saati gormusum. İyidir. Tanıdıgım online masaustu frp oynayan neredeyse herkes roll20 kullanıyor(belki de bu yuzden tanıyorumdur sdf). Pathfinder ile bir tecrubem olmadı onun icin bir yorumum yok.

Tabi nası kullanacagınızla da cok alakalı roll20den ne kadar deger alacagınız. Map/token olacak mı? Combat taktiksel(dogru kelime bu degil sanırım ama) mi olacak? Yani 5ft 10ft hesabına girecek misiniz? Theatre of the mind role play agırlıklı bir oyun mu oynatılacak yoksa combat agırlıklı haritalı gorsel bir oyun mu oynatılacak? Roll20 bunların hepsine hitap eder tabiki ama islevlerinin ne kadarını kullanacagınız degisir.

Bunlar ile ilgili bilgi verirsen ona gore bakmanı tavsiye edecegim seyler olur. Yoksa sadece discord'a bir dice roller koyup discordda bile oynanır masaustu frp.

Roll20 ile ilgili en tavsiye etmeyecegim sey konusma ozelligidir. Cok sıkıntı cıkarttı biz ne zaman denesek. Eger sadece ses ise discord. goruntulu konusma yapacaksanız(bu arada bu cok eglenceli olabiliyor) skype kullanıp roll20 yi haritalar tokenlar zarlar(vs.) icin kullanmayı tavsiye ederin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin terimleri bilmiyorum belki ben farklı olarak biliyorumdur dediklerini. Ama şöyle diyim harita üzerinden oynatmayı planlıyorum. Zindanlara vs girincede zindan grafiği üzerinden gitmeyi düşünüyodum. Örneğin karşılarına sihirli bir kapı çıktı vs. onun görseli de konabilirse şahane olur. Genel olarak savaş ve diyalog üzerine kurulu bir oyun planlıyorum. Yani karışık olacak sadece savaş veya diyalog olmayacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...