Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turknet?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

GreenPeace bu dediklerin de 1-2 ay bekleyip arttırıyor fiyatı zaten. Durumun elveriyor ise ve memnunsan Türknetten şu peşin ödeme ile 12 ay öde geç 299dan. Ben kasımda yaparken Garanti Bankası ile ödeyince 6 taksit yapiyordu. Şimdi taksit sayısı aynı kalmışmıdır ya da taksit imkanı bile var mı emin değilim kendim online işlemlerden o kısma girip kontrol edemiyorum cünkü zaten yararlandığım için. Ben Netspeedden 1 sene önce Türknete geçen biri olarak uyarmak istediğim bir konu var.  2022 ağustos sonunda netspeed bakım adı altında birçok şehirdeki santrallerini kapatıp onları ana şehirlere yönlendirdi. Tam olarak hatırlamıyorum bunların Hindistan IP si verme rezaleti ile aynı döneme de denk geliyor olabilir. Bu da oyun oynuyorsan ping değerlerinin içine etti. 

Kendimden örnek vermek gerekirse 1,5  yıl çok memnun bir şekilde kullanırken Kocaelideki santrali kapatıp beni Ankaraya yönlendirdiler. Bunu öyle aptal birşekilde öngörüsüz yaptılar ki, Ankara dahil ona Kocaeli, Sakarya, Trabzon, Samsun gibi 10 küsür şehir bağladılar. Bu şehirlerdeki kullanıcılar hergün 19 dan gece 1 e kadar hiç bir şekilde oyun oynayamaz hale geldi. Sadece o da değil, direk Kocaelideki santralden bağlanmadığı için ilk çıkış Ankaraya bağlanış önceden 7 iken 17 ye çıktı. Bu sebepten Avrupadaki bir sunucuya bağlanırken , Kocaeliden Ankaraya giderken bu bahsettigim ilk çıkıştan +10 yerken bir de yurtdışı çıkışı İstanbuldan yapiyordu bir de geri dönerken +10, oynadığım her oyunda +20 ping farketti gündüz yoğunluk yokken halinde dahi. Bunu itiraf ettirene kadar 2-3 ay oyaladılar beni Aralıkta geçtim Türknete. Neymiş öyle karar verilmiş yapabilcekleri bişi yokmuş, birkaç şehri Ankaraya bağlamışlarmışmış.  İstanbuldaysan büyük ihtimal ile böyle problemlerin olmaz da bilgin olması açısından belirtmek istedim. Türknette henüz bir problem yaşamadım, inşallah da olmaz.

Oyun pingleri de netspeedin iyi zamanına kıyasla bile çok daha iyi. WoW, FF14, Path of Exile, Lost Ark.  Bugüne kadar kullandığım ISP lere göre kıyasladığımda, benim Kocaeli bölgesine göre  oyunlardaki pinglerin en iyi olacak şekilde Türknet > Netspeed > Türk Telekom > Millenicom > Türksat Kablonet(Ötesi çöp açık ara en kötü ping) . Türk telekomu en son 5-6 yıl önce kullandım , şu anki hali hakkında fikrim yok ama Donanımhabere göre artık en iyi pingler ondaymış, insanlar öyle diyor fakat benim güncel bir şekilde deneme imkanım olmadı.

Sen büyük ihtimal ile bölgendeki ISP performanslarına hakimsindir. Belki de boş boş yazdım uzun uzun. Ama bir kez daha belirtiyim bu fiyat artışına aldanmadan memnunsan Türknet de kal derim , diğerleri de en fazla 2 ay bekleyip arttırıyor zaten, en fazla 20-30 tl daha ucuz oluyorlar. Ve atıyorum netspeedde böyle peşin ödeyip ucuza getirmede yok, Türknet en azından böyle fırsat sunuyor, Kasımda 12 ay peşin ödeme yapmadan önce 10 aylık peşin ödeme yapmıştım 169TL den 10 ay kullandım, şimdi de 12 aylık ödedim  299TL den şansına 6 ay taksit imkanı da vardı 4-5 ay sonra 499TL ye de cikarsalar hala 299TL den bir kaç ay daha devam edebileceğim için hiç yoktan iyidir diyorum. 

Belirtmeyi unutmuşum VDSL kullanıyorum 75mbit civarı hız alıyorum.

AmoRPHouS tarafından düzenlendi
  • Like 2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...