Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turknet?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Vodafone adsl taahütüm yarın bitiyor, dedim Turk.net e geçeyim.
hayaller 70mbps
gerçekler
Adresinizde bakır altyapı olmadığından başvurunuza devam edemiyoruz.
Aradım Turknet i, "port yok telekom müdürlüğüne başvurucaksınız port talebinde bulunacaksınız" dediler. İşim gücüm yok telekom a gidip dilekçe vericem vay arkadaş çok kötü içimde patladı ne zamandır bu taahhüt bitse diye bekliyordum.

Ha bide soruyorum başvurursam ne diye başvurucam bana ne hız vericeksiniz, "bilemiyorum adsl de olabilir vdslde olabilir", sanki kinder yumurta açıyorum ne çıkarsa artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Geçtiğimden beri %100 memnun değilim ama şimdiye kadar ha şöyle ha böyle gidiyordum. Fakat 1 aydır pişman olma seviyesine geldim ve aboneliğimi iptal etmem yakındır. öneriniz varsa alabilirim valla

1- telefon desteğini kapattılar. bu ne saçma bir şeydir ya? adamlara mesaj yoluyla derdinizi anlatıyorsunuz ve en basit şeye cevap vermeleri 1 haftayı buluyor.

2- çok sık kopmalar başladı. oyunun ortasında ya lag spike'ı yiyorum, ya da internetim kopup gidiyor.

3- geçenlerde mail aldım "hızınızı 100mbps'e kadar yükselttik" diye. bu demek oluyor ki alt yapım ne kadar desteklerse ben de o kadar internet alacağım. fakat 14 mbitten yukarıda internet alamıyormuşum, öyle dediler. halbuki komşum olan kuzenim kablonette aynı alt yapıda benden iki kat hız alıyor. upload hızı desen ayrı bir şaka.

cidden bu adamların yaptığı tek şey ekşiye, dhye reklam verip kendilerini boostlamak. uzak durun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kablo aynı alt yapı değilki? daha doğrusu senin evine ulaşımı farklı. bölgende sadece adsl varsa normal 16mbite kadar alman, üstü için vdsl lazım (dolaba kadar fiber+evine bakır kabloyla gelen). artık çoğu yerde vdsl olması lazım ama istanbulda bile bazı yerlerde olmayabiliyor
ama kablo her yerde akıtabildiği kadar akıtır sonuçta kablo tek çeşit
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun aslında şu, YAPA denen şeyi yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Zaten YAPA'da verebiliyorlar o 100mbit gibi hızları.

Ama YAPA'yı da mahalle aralarındaki santrallere getiremiyorlar maalesef. Genelde merkezlerdeki santrale koyuyorlar bu dslam cihazlarını, sonra o ildeki herkese YAPA'a geçirdik sizi diyorlar.

E dolayısıyla merkez santraline uzak bir mahallede oturan vatandaş dandik hız almış oluyor. 100mbit diyip 16mbit vermelerinin sebebi tamamen bu. Teknik olarak verilemiyor yani hız bakır kablodan dolayı. Çünkü; mahallendeki santral yerine tee merkezdeki santrale bağlanmış oluyorsun.

Aynı ilde olup farklı mahallelerde oturan turk.net kullanıcılarının arasında hız olarak uçurum olabiliyor. Sebebi de üstte anlattığım nedenlerden dolayı. Bu gibi durumlarda YAPA yerine WAE tercih edebilirsiniz.

O yüzden YAPA santralinde olup, 100mbit download 40mbit civarıda upload alabilen turknet kullanıcıları mevcut. Tabi bahsi geçen bu santrallere yakın olmak gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kablonet farklı alt yapı mı kullanıyor bilmiyordum bunu

istanbul/fatihte oturuyorum maksimum 14mbps alabiliyorum maalesef. ve bu müşteri hizmetleri olayına kafayı çok taktım ya. aldığım mailden sonra desteğe yazdım modemimi yükseltsem aldığım hız değişir mi diye ---şu an bu postu atarken bu kısımda internet gitti yine--- 22 Temmuz'da açtığım destek kaydına 1 Ağustos'ta cevap verdiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Turknet'in şöyle bir teknik bilgiler sayfası var.
Buradan YAPA mı değil mi görebiliyorsun.

Bulunduğunuz şehre yada bölgeye yada mahalleye YAPA gelmiş olabilir.
Ama önemli olan şu, bu santrale uzaklığınız nedir.

WAE'deyken apartmanın dibinden santrali kullanıyorken, YAPA'da 2km ötedeki santrali kullanıyor olabilirsin. Bu da hızına direkt olarak etki edecektir.
O yüzden öncelikle santralleri araştırmak gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türknet'ten önce uydunetten mi alıyordun hizmeti? bir de modemin tam modeli ne? vdsl destekli mi ? ben yapa'da değilim ve şu hızı alıyorum



müşteri hizmetlerinin telefonla olmaması sıkıntı değil. teoride mantıklı da. çünkü sen atıyorum uyduneti arayıp şikayetini söylediğinde kapa aç yapıyorlar sonra şikayet kaydı oluşturuyorlar. bunlar direkt şikayet kaydına ilerliyor.

orada eleştirilecek şey o sürenin ne kadar hızlı olduğu. başıma pek bir problem gelmediği için bilmiyorum. ama telefonla karşına birinin çıkması gerekli bir şey değil, santralde adam çalıştıracağına teknik ekipte çalıştırsın.

bir de şöyle bir şey var, yapa harici bölgelerde zaten kendi ekipleri de gitmiyor bölgeye, ttnet gidiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben türk telekomdaydım ve hızım çok düşüktü 1mbps'i bile göremiyordum tarifeden dolayı. anlaşmalar falan bitince de doğrudan çıktım.

22 temmuz'da turknete destek talebi açma nedenim de hız ve modemle ilgiliydi. adamlara çok basit bir şekilde geçen gün hızınız 100mbps'e kadar çıktı diye mail aldım ama modemim bunu desteklemiyor. vdsl2 destekli modem alsam mevcut alt yapımda ne kadar hız alabilirim diye sordum. bu kadar basit bir soruya 2 ağustosta anca cevap verebildiler. böyle geç cevap vermelerinden sonra bir de ticketı kapatmamışlar ve şu an 3 gündür yaşadığım kopmalar için yeni talep açamıyorum.

evet sistemi güzel işletebilseler telefonu kaldırma olayı güzel ama ne yazdığınıza cevap alabiliyorsunuz ne de işi doğru yapabiliyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir bucuk senedir turknet kullanıyorum 75mbitin altına hiç inmedi hızım üstelik yapa bölgesinde de değilim iyi kalite bir vdsl modem kullanıyorum. Onun dısında evde oldugum saatlerde abone oldugum süre boyunca toplamda 10 kopma yaşamamışımdır. Zaman zaman ping sorunları yaşadım.

Eğer vdsl kullanmaya devam edeceksen kaliteli ve vdsl2+ destekli bir modeme geç ve yapabiliyosan kendin yapamıyosan da bir ustaya ev içi telefon tesisatını düzgünce yenilet. Ondan sonra sağlayıcı kaynaklı problemleri daha rahat yakalar ve kararını verirsin.

Dün hattı nakil başvurunda bulundum neti kapattılar aynı gün ama daha taşıdık diye bir mail gelmedi bakalım bunun da hakkını verirse benden tam not alacak turknet :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

telefonla aradığında sesli yanıt var oradan kayıt yaptırmayı dene bir de abi. bir de modem tam ne senin marka model?


ASUS DSL N12E modemim. ADSL destekliyor sadece maalesef. Adamlara ondan sordum zaten alt yapımla daha fazla hız alabilir miyim, ona göre yeni modem alacağım diye ama alamazmışım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen ay sırf sürekli bu tarz şikayetler ile karşılaştığım için fahiş fiyatta olsa uydunet ile devam etme kararı almak zorunda kaldım. Hatta uydunet'in çağrı merkezinde çalışan elemanda bana teknik olarak hiç bir dönüş alamazsınız aldanmayın beyefendi demişti ki haklı adam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

modem zaten desteklemiyor daha fazla hız.

ya türknet'te bu yönde şikayet var baya. ben veya çevremde hiç sorun yaşamadık (3-4 kişi), hep full hız alıyoruz.

ya bu iş şans işi, ya da şikayetler göze batıyor. çünkü uydunet topici bile burada kaç sayfa, baksan her sayfada şikayet ve sitem var ama büyük firma ondan kimse abonelik alırken umursamıyor. e türknet küçük firma, kat kat küçük, her şikayet göze batıyor.

türk telekom'da da zaten 16'dan yüksek hız alamayacaksın. bu kopmalar ise %90 daire veya apartmandan oluyor. çünkü ispden olması için çok büyük sorunlar lazım o da çok nadir. ya ev içi tesisat çok kötü, modem eski mesela, veya bina içi. bunlardan oluyor genelde.

ya hatta tesisatı geçtim pc'den bile olan problemleri isp'ye yükleyebiliyor insanlar.

başka bir modem bulma şansın varsa bir vdsl modemle dene önce derim. baktın başka modem ve sağlam bir ethernet ile de kopmalar oluyor, hız az, o zaman ev içi tesisatı düzeltemeyeceğin için (o kadar para vermeyeceğini düşünüyorum) çıkarsın mecbur. taahhüt yok zaten. ama kötü olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben zamanında telekomla cok uğraşmıstım sürekli netim kopuyor falan diye adamlarla 4 ay uğraştım o süreçte net kullanamaz oldum 5 dk da bir kopma yaşıyordum. Her platformda duyurdum şikayetimi en sonunda Telekomdan santralde çalışan bir yetkili abimiz eve kadar geldi ekipmanlarıyla her yerde tek tek ölçüm yapıp sinyalin kalitesini kaybetmeden kutuya geldiğini ve ev içerisinde ne hale geldiğini kafama vura vura gösterdi :) Sonrasında tüm ev içi kablolamayı yeni ve kaliteli kablolarla değiştirdim. Türktelekoma sövdüklerim hep boşunaymış. TTnet ile sorunsuz 1 yılım geçti yenilemeden sonra. Sonrasında türknete geçtim adamlar bakım için gece 2 sattlik neti kapayacaklarını bir hafta öncesinden mail ile bildiriyorlar o da yılda 2-3 kere oldu.

Diyeceğim o ki isp ye bok atmadan önce altyapı sorunlarımızı gidermekte fayda var. Sonra yardırın tabi çunkü türkiyede kaliteli hizmet birazda ŞANS işi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de diyorum neden Twitch YouTube falan düzgün izlenmiyor.

YAPA bölgesinde, İstanbul'un literally orta yerinde bana verebildikleri 15mbps hızı da 7 mbps'e düşürmüşler. Şaka gibi yemin ederim. Açılan destek talebine ne atılan mesaj var, ne bir şey. Telefonla arasan zaten ulaşabileceğin birisi de yok.

Adamların bir numaralı düşmanı olacağım bu gidişle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Khiran abi işte kendi tesisatını incele, mümkünse bir kalite kontrol et. Yukarıda da örneği var ne kadar fark edebileceğinin.

Yani elbet ülkede hizmet şans işi, ama bana çatır çutur aylardır sıkıntısız 75 mbps verebilen bir firmanın sana o kadar kötü, hele YAPA'da o kadar kötü hizmet vermesi çok saçma geliyor.

Dediğim gibi genelde binalar eski, bunları yapan mütahit vs hiç o kablolarla da ilgilenmiyor, kopuk saçma salak kablolarla da bir yere kadar güzel internet alıyorsun.

Dediğin olay benim arkadaşımın başına geldi bu hafta. Ev kiraladı Ankara tunus-esat tarafında. Ankara'nın göbeği diyebiliriz gayet, kiraladığı sokakta internet yok. Yok baya. Telekom gelip kazacak onu bekliyorlar lol. Oluyor yani.

Bir de geçen sayfada önceden telekomdan 1mbps alıyordum demişsin. Sen şu anda oturduğun dairede daha önceden en fazla kaç alabildin :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...