Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kopek maması


Zegna

Öne çıkan mesajlar

Breeder serisi 20kg 5 protein basic ve yuksek proteinli sport olarak Alman malı Happy Dog mamalar var elimde, kendi kopeklerime kullandıgım mamalar. ayrıca 18kg baby/puppy mamalarda mevcut.

Bu mamaların perakende satışı yok, kopegim hem hesaplı hem de duzgun mama yesin diyen arkadaşlar varsa 220 TL fiyatı var, gönderebilirim. 20kg olması nedeniyle hesaplı oluyor.

ilgilenenler ozel mesaj atabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada şeyi uyarayım. 20 kilo alırken dikkat edin, köpeğiniz 1 ayda bitirmiyorsa sıkıntı. bu kuru mamaların içindeki yağlar bozuluyormuş ve zararlı hale geliyormuş.

ben de büyük büyük alıyordum 2-3 ay gidiyordu mis gibi. bunları okuduktan sonra arkadaşla ortak alıyoruz, paylaşıyoruz. sonra ben de fazlalıkları birkaç torbaya bölüp buzluğa atıyorum. bittikçe buzluktan çıkarıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

ilk defa duyuyorum abi, ama agzı acık kalıyorsa olabilir.

biz plastik kapaklı kova/cop kovaları gibi seylerde muhafaza ediyoruz actıktan sonra, herhangi bir kuruma ya da kayıp olmuyor.


bak oku "does kibble spoil" falan diye aratıp, göreceksin. torbanın full açık olması veya buruşturulması arasında da çok fark yok. bir de bu kuru mamanın bozulması senin görebileceğin bir bozulma değil maalesef, zaten sorun olan o.. ben o yüzden dediğim gibi yapıyorum.

ama bak işte senin yöntemin iyi. kapaklı kovaya koyun diyorlar aynen (ama hani kalkıp inen çöp kovası kapağı gibi diil, havayı kesen bi kapak) veya benim yaptığım gibi ziplock poşetlere koyup dondurucuya koyun diyorlar.

ben hatta 1 ay diye iyi söyledim. 2-3 haftada bozulur diyorlar da, 1 ay yuvarlak işte :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabo aldıgın mamaların nereden alırsan al yükleme şekli nedeniyle %95 inde filan igne deligi var. Hatta bazı yerler özellikle delip havasını alır kargo vs yaparken sorun olmasın az yer kaplasın diye.

kuru mamaların son kullanma tarihi gecse bile besleyiciliginde cok fazla kayıp olmaz aslında, ama aroması azalır. aroma da kopegin ilgisini ceken sey zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw bak ben sana ne dedim, does kibble spoil diye arat google'da, göreceksin dedim. hala aroma diyorsun. yok yahu alakası yok diyorum, baya bildiğin nasıl et bozulduğu zaman "aroması gitti ama yenir" demiyorsak aynı mantık.

bir de ben acana alıyorum mesela, kesinlikle hava almıyor acana mama. açtığın zaman zaten hüüüüp diye torba havayla dolmaya başlıyo. zaten web sitesinde de yazıyor mamalarımız hep aynı şekilde paketlenir kesinlikle havayla temas etmez paketlendikten sonra falan diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlatamadım galba, 1 bilemedin 1.5 ay da tüketilen kuru mama ne kopege zarar verecek ne de besleyiciligini ciddi kaybedecek kadar bozulur.

google yaz diyorsun 2 hafta dayanır yazmış birileri birisi 10 gun yazmıs, mamadan mamaya da degisir. bazı mamalar cok yaglı olur elinle dokundugunda elin yaglanır mesela, bu mamaların kurudugunu gordum ama digerlerinde bi sorun yaşamadım. ha hızlı tüketildiginden olabilir.

acana tahılsız oldugundan belki daha farklıdır, yok buzluga attım yok paylaştım gerek yok yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...