Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manhunt: Unabomber


quixef

Öne çıkan mesajlar

bitirdim geçen gün bunu.

güzel dizi.

manhunter daha iyi, fakat bu da güzel. bunun sıkıntısı, unabomber haliyle adamların ülkesinde epey bilinen bir olay, bizde öyle bir etki yaratmadığı için empati kısmı oluşmuyor tabi de. güzel işlemişler diziyi. cheesy bir polisiye beklemeyin, alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben diziyi arkadaşım tavsiye edince hikayeyi okudum, inanılmazdı gerçekten. Baya detaylara indim konuyu araştırırken sanırım diziye etkisi negatif oldu.

3 bölüm izledim şimdilik ama daha derinleştirilebilir gibi geldi. Belki ilerleyen bölümlerda daha detaylara iniyordur adamın psikanalizi konusunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Güzel dizi. Tıpkı bunun gibi davanın hem gelecek hem geçmiş kısmına gidiş geçişler yapan Unsolved ile aynı dönemde çıkması açısından ilginç. Her ne kadar Unabomber olayı benim ortaokul yıllarımda hayli ses getiren bir olay olduğundan ve konu o zamanki dünyaya hayli ses getirdiğinden dizinin daha başka ne söyleyebileceği konusunda kuşkulu olsam da karşımda manifestoya yeniden göz gezdirme gerekliliği hisettiren bir dizi buldum. Analistin bombacıyı bulup adalete teslim etme konusundaki çabaları, bombacının analistin kendisini anladığını görüp hissederek onunla bağ kurması, analistin de kendi gerçekliğinde boşluğa düşmesi iyi yansıtılmıştı. Serinin bir taraf tutma hatasına düşmemiş olması da ayrı bir artı tabii ki.

En önemlisi de:

 

Spoiler

...bombacının kanunlara aykırı bir biçimde takip edilip özel hayatı ihlal edilerek yakalanmış olması ve bunun anlatılmasının görmezden gelinmemesi, insana "kanunlar hangi durumlarda özel hayatı ihlal edebilir?"  sorusunu sordurmakta.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...

Richard Jewell ve Eric Rudolph...

 

A new installment of the acclaimed series, this season will chronicle one of the largest and most complex manhunts on U.S. soil—the search for the 1996 Atlanta Olympic Park Bomber—and the media firestorm that consumed the life of Richard Jewell in its wake. With their legacies on the line and divisions within communities stoked, investigators must choose what is most important to defend—their reputations or the truth.

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...