Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kolonoskopi Help


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Yarın saat 13 - 14 arası kolonoskopi olucam, yalnız olmasammı hala çok kararsızım.

Şimdi spor bölümünde midemin şiş olduğundan bahsetmiştim bende gittim genel cerrah'a sordum o gösterdiğin yer mide değil barsak dedi sana bir kolonoskopi yazalım dedi bende hayhay dedim. Ama tabi gerçeği daha sonra öğrendim.

Herneyse devlet hastanesi olduğu için 1 ay ötesine randevu verdi bende bugün yarın alırım derken reçeteyi kaybettim, dün de ilaçları almayı unutunca bugün gidip alayım dedim.

En son dün akşam 9'da yemek yemiştim. Sabah uyandım hiçbirşey yemedim, doğru eczaneye gittim, pazar olduğu için malum açık eczane yoktu, birtane nöbetçi buldum orada da X-M 20 mg Sennozid Tablet vardı ve bir tane de lavman aldım çıktım. Sonrada markete gittim elektrolit kaybını önlemek için powerade ile hazır çorbalar aldım malum sıvı diyeti eve geldim.

Sonra eve geldim baktım herkes şurup içiyormuş, içinde de 0.5 gr sennozid var ve bunu min 2 sefer içiyor. Bende oturdum hesapladım toplam kutuda 40 adet tablet var, 20x40 = 0.8 gr eder, hemen hemen aynı işlevi görür dedim ve 40 tablet içtim.

2 Kere tuvalete çıktım ama sonuncusu fazlasıyla sıvıydı ama öyle wc'de kamp kurmadım sadece karın ağrısı yapıyor.

Şimdi akşam ve yarın sabah da bir lavman yapsam kolonoskopiye girmeme yeterli olur mu? Olmaz ise boşu boşuna acı çekmek istemiyorum. Teoride olur gibime geliyor ama pratikte olmayabilirde emin değilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen ay oldum ben, 4 litrelik bidonun içinde suyla karıştırılan bir şey verdiler. Sabah ve öğlen sadece et suyu, ondan sonra sadece berrak sıvılar. Saat 6dan 10a kadan da sadece 10 dakikada bir su bardağıyla o 4 litrelik sıvıyı bitirdim. Saat 10dan kolonoskopiye kadar da su dahi içmiyorsun. Sabaha kokoreçlik oldu bağırsaklar.

Golytely imiş ismi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BalisticGel said:

Geçen ay oldum ben, 4 litrelik bidonun içinde suyla karıştırılan bir şey verdiler. Sabah ve öğlen sadece et suyu, ondan sonra sadece berrak sıvılar. Saat 6dan 10a kadan da sadece 10 dakikada bir su bardağıyla o 4 litrelik sıvıyı bitirdim. Saat 10dan kolonoskopiye kadar da su dahi içmiyorsun. Sabaha kokoreçlik oldu bağırsaklar.

Golytely imiş ismi.


Abi nickin ne güzel gitmiş ya kolonoskopiyle. Allah var galiba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:


O tabletler Golytely solüsyonu ile verilmiş ama gerçi ilk içtiğim 20 taneden sonranın haricinde hiç wc'ye çıkmadım garip bir şekilde, diğer 20 tane içtiğim bir işe yaramadı sanırım çünkü en son katı gıda 30 saat önce almıştım bugün sadece protein tozu, gainer, powerade, su ve çorba filan içtim...


X-M Tablet Formülü:
Ana Madde: Sennozid A+B Kalsiyum
Yardımcı Madde: Laktoz, Mısır Nişastası, PVP, Magnezyum Strearat

Farmakolojik Özellikleri:
Hidrofilik özellikte olan ve ince bağırsaklarda pek fazla absorbe olmadan, kolona ulaşan glikozid molekülü, kolonik bakteriyel enzim kolonik enzimlerce hidroliz edilir. Serbest hale gelen antrakinon bileşiği epitel hücrelerinde Na + K + ATP az'ı inhibe ederek suyun absorbsiyonunu engeller.

Farmakokinetik Özellikleri:
Ağızdan alınan antrakinon bileşiklerinin küçük bir kısmı alımını müteakip vücut tarafından emilir. Emilen kısım karaciğerde metobolize olur. Metabolitleri ile birlikte bir kısmı feçes ile bir kısmı da idrar ile atılır. Antrakinonlar idrar ve feçesle dışarı atılır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah oldum beyler.

Öncelikle uyutmadılar. Lokal anestezi de değildi. Bildiğin sakinleştirici + ağrı kesici verdiler sadece.

Birincisi sadece 1 gün önceden diete başlayıp ve sadece X-M Tablet alıp gitmek gibi bir çılgınlık yaptığım için son saniyeye kadar acaba girmesemmi diye tereddütteydim çünkü solüsyon içmemiştim, eğer kirli çıkarsa boşu boşun ağrı çekicektim. Sonra dedim ki neyse geldik kaybedecek birşey yok.

Öncelikle bunu yaptıracak insanlara 10 Dakikalık, acısız ağrısız bir işlem için uyutulmak çok anlamsız hatta gereksiz diyebilirim.

Ağrısız olması ise şöyle, eğer havayı barsaklardan çıkaramazsanız evet inanılmaz bir ağrı çıkıyor çünkü oradaki hava şiştikçe şişiyor ve bu tarifsiz bir acı yaratıyor ama bu havayı çıkarmayı çözebilirseniz ağrı çekmiyorsunuz.

İnce barsağan sonuna kadar gittiler ve oradan da bir parça aldılar. Total giyinmem çıkmam operasyon vs. 15 dakika sürdü. Sonrasında narkozla uyutulanlar sedyele baygın çıkarken ben gayet normal şekilde hiçbir ağrım olmadan çıktım arkadaşlarımın yanına gittim.

Bu arada yaptığım hataları ve yapılmaması gerekenleri yazayım boşu boşuna acı çekip zaman kaybetmeyin:

Kolonoskopi 101

Eğer sindirim sisteminiz normal, hergün wc'ye çıkıyorsanız 3 gün önceden diet yapmanıza gerek yok, 1 gün önceden başlamanız yeterli.

O gün tamamen sıvı tüketin, yalnız arkası görülebilen sıvılar olsun. Gidip normal diyette yazan peynir, yumurta vs yemeyin. İyice süzülmüş tanesiz bardağa koyduğunuzda arkası görülebilen tavuk bulyon (tavuk suyu çorba), zeytinyağlı (yağ = enerji), gayet ideal.

Bol su (4-6 lt), her wc'den sonra kesinlikle mümkünse şeffaf powerade için. Kaybettiğiniz potasyum ve elektrolit dengeyi sağlar. Ben ortalama 2 günde 5 tane bitirdim sanırım.

Bal. (Glikojen Depoları ve enerji için gerekli)

Not: Protein tozu, gainer, bebek maması, supplement hap ya da vitamin hapı (boyamayan vs varsa olabilir tabi ama tavsiye etmem) tüketmeyin. Bağırsağı boyuyor ve dışkıya sebep oluyorlar başa dönüyorsunuz.

Bu üç gıda da çoğunlukla ince bağırsakta emildiği için kalın bağısağınız tertemiz olacak. Sizi halsiz bırakmayacaktır.

Ardından verilen solüsyonu sabah ve akşam olmak üzere kullandığınızda cillop gibi olur. Hatta aslında akşam 5-6 gibi 1 tane 250 ml solüsyon içseniz bile yeter.

Ertesi gün, yani işlem günü kritik gün. Bugünde ortalam 4 litre sıvı almayı ihmal etmeyin. İşleme 3 saat kala da bir lavman çakın cila niyetine cillop gibi olur. Bu dakikadan sonra sıvı da almayı bırakın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...