Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spider Man - Into the Spider-Verse


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

o değil de

-kocaman gözlü, yüzü, ırkı, rengi belli olmayan orijinal spiderman tasarımı.

hani ilk süper kahramanlara baktığımızda süpermen var caucasian, batman var caucasian, flash, fantastic 4, captain amerika, wonder woman diye gidiyor. golden age of comics'ten kim aklıma gelse beyaz 25-35 arası yetişkin. yüzleri tamamen açık olmasa da ten rengi belli, non-caucasian'san gg. teenage tayfaya sattığın kahramanları niye ikinci çocuğuna okul bakacak yaşta yapıyorsun. burda da yaştan gg. bundan sıyrılıp çoluğa çocuğa satmak için bi sürü underage zibidi yapıyosun ama bunlar ancak "yancı" olabiliyor ve narrative'de en büyük rolleri ana kahramanın konuyu ya da haftanın dersini çocuğa anlatır gibi literally okuyucuya anlatması (facepalm)

bu çağda stan gelip "sübyan hero olacak. parası çıkışmicak. üçüncü sınıf suçu engellerken gecikti diye kız arkadaşı trip atıp gidicek. nerd diye bully'lenicek böyle mmh" diye bişey yapıyor. ve bu karakter ısrarla kendi normal hayatının boka saracağını bile bile friendly neighborhood spiderman'liğe devam ediyor, ne kendi hayatında huzur var, ne hero'luğunda glory var. fantastic four convention düzenleyip imza dağıtırken jj'in yazıları bunu gömüyor falan ama no easy way out :P

böyle bi karakter yapıyosun, hem karakterin düz hayatı üzerinden okuyucu kitlesinin, hem de görsel tasarımı üzerinden herkesin kendisiyle özdeşleştirmesi (hani bundan daha blank sheet olanı i am groot zaten :P)

https://forum.paticik.com/read.php?11,8381083,8565602#msg-8565553

xunn said:

Mortis said:

ulan tüm kahramanları tutturdular bi şu Spider Man tutamadı ya.


Baba bunun bir sebebi var.

Kesinlikle "cuk" bulunması kolay bir karakter değil Spider-man. Diger marvel herolarıyla kıyasladıgın zaman en protagonist kafası peter'da var bence marvel dünyasında. Herhangi bir marvel çizgi romanı okurken kendini en rahat identify edebileceğin karakter Peter Parker çünkü. Iconic bir yüzü yok, teknik olarak hepimizin yüzü çünkü.

Iron Man okurken Stark izliyorsun mesela, ama hiçbir zaman kendini Iron-man yerine koyamıyorsun çok ucuklar çünkü persona olarak. Peter hep bir ayagı proletariat bir karakter.

Iconic bir maskesi var ama iconic bir yüzü yok spider-man'in, peter parker suratlı tshirt görsen aa spider-man demezsin kesinlikle. Ama Thor, Cpt. America, Wolverine için geçerli değil bunlar.


-ek olarak stan'in çizgi roman sonlarında (stan's box mu neymişti adı) ırkçılığı ayrımcılığı gömen yazıları.

-peter parker ölünce arkada akan "hepimiz olabiliriz" temalı mary jane konuşması

-stan lee cameo'su

-"it always fits eventually"

çizgi filmsin sen niye ağlatıyosun :(

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi geldim ben de. Film çok tatlı, ama IMAX'siz 3D'de ciddi bulanıklık problemi var bazı sahnelerde.

Bir de filmin kendisinden mi yoksa bu versiyondan mı bilemedim ama bazı yakın çekim sahnelerde çok ciddi kare atlıyo gibi geldi film. Hani ben ki 30 fps 60 fps farkını bile yan yana paralel izlemedikçe ayırt edemeyen biriyim, bana bile battı bu takılma kare atlama. Var mı bunu başka fark eden?

Onun dışında film gayet eğlendirdi, övülmeyi hak etmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fps'nin düşük olduğu yerler var. 3d animasyon ama bilgisayar oyunu gibi olmasın, 2d elle çizilip anime ettik havası olsun diye "ara kare"leri tamamlatmamışlar, (ya da tekrar eden kareler var diyim) atlamalı takılmalı oluyor literally. hatta o tekniğin patentini telif hakkını falan almaya çalışıyorlar diyorlardı.

ama göze güzel gözüksün diye o çift dikiş olan karelerin her birinde karakterlerin duruşlarına pozlarına falan özenmişler baya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ondan bahsetmiyorum ben, o güzel, ona itirazım yok.

Benim bahsettiğim yakın çekimlerde böyle aksiyon falan da yokken standart diyalog arasında laglı ya da kasan oyun gibi tık tık tık ilerlemesi hızlı hızlı. Yukarıda bir arkadaş anlamış bahsettiğimi, 2d benzetme vb açıklamasını yapıştırmış. Yoksa sahne bazında dondurup çizgi romana geçirme/benzetme olayı farklı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aşırı hypeladınız yorumlarınızla sanırım o yüzden çok beğenmedim

5 fps animasyon göze batmıyor denmişti ama hayvan gibi batıyor. Akıcılık sıfır. Fazla aksiyon olmayınca rahatsız etmez diye düşünüyordum ama düz diyaloglar bile kötü

Aksiyon sahnesi az

Bütün karakterler vıcık vıcık. Komik olmaya çalışmayan tek karakter kingpindi

Müzikler berbat

Bu kadar güzel estetiğe yazık olmuş

6/10 meh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...