Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mining pool acsak katilir misiniz A.K.A Zengin olmak ister misiniz?


Tim

Öne çıkan mesajlar

Tim said:

Gaming desktop'da calistirdim miner'i, su anda 4 yil ugrasirsan tek belki bi block monero bulursun diyor pool. Siz de katildikca o 4 sene dusecek, yeterince insan katildiginda bi kac saatte/gunde bir block bulup, yaptigimiz is miktarina gore bolusecegiz.

An itibariyle sizin icin karli olmayacak belki ama olur da Monero da ETH ya da BTC gibi bi sicrama yaparsa onumuzdeki yillarda, hep beraber zengin olacagiz.

Oyle 2 gunde parayi bulayim umutlariniz varsa hic girmeyin, karti eskittiginize degmez.


rig kurmaya deger mi ki? eve kursam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir anlik heves ise kurmayin bence.

Bu pool icin konusacak olursak, bu pool icin hic kurmayin cunku katilim olcak mi olmayacak mi belli degil henuz.

Ha donanimi alirsiniz, baska pool'lara girersiniz, o zaman baska ama su anda 30 tane GTX 1080 alip mining'e girseniz gunde getirecegi $200. Ortamda bu kadar fazla coin varken, hangisinin ne yapacagi belli degilken mining anlamsiz gibi. O yatirimi yapana kadar cesit cesit coin alip kenara atmak daha mantikli.

Ama eldeki donanimi degerlendirelim, ilerde degerlenirse kral oluruz diyorsaniz mining pool'a girip ufak ufak biriktirmek kesinlikle ideal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben soyle birsey yaptim 1 adet ekran karti soyledim rx580 eski 6 li anakartim vardi bir de psu caktim ona kart gelince onda mine yapmaya baslayacagim her ay 1000 tl + elektrik parasi olmak uzere iceriye yatirim yapicam.6 li bir rig kurup daytrade e bulasmadan icinden yatirimimi geri cekmeden yalnizca 1 yil boyunca yeni profitable gordugum seyleri mine yapicam.harcayacagim bu paraya da çöp parasi dedim.5 sene boyunca nekadar artarsa artsin birsey yapmamayi dusunuyorum mine ettiklerime.bi nevi milyoner olma ihtimalimi zarar ettigim paraya satin almis oluyorum.ne dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Serjuhan pool'a nasil katilip, nasil mining yapacaginiz konusunda detayli bir tutorial hazirliyor an itibariyle ama biraz vakit alacak gibi. Anca yarina.

Bu arada pool acik. Ne yapacaginizi az cok biliyorsaniz ya da arastirip bulurum diyorsaniz yapacaklariniz su sekilde;

1 - Kendinize bir monero wallet olusturacaksiniz. Monero light wallet olarak https://mymonero.com/#/ adresini onermis. Buradan kendinize bir wallet olusturabilirsiniz. Hersey bilgisayarimda saklansin isterseniz https://getmonero.org/downloads/ adresinden size uygun client'i indirip, yine kendiniz icin wallet yaratabilirsiniz ama alim ve gonderim yapabilmek icin bilgisayarinizdaki client'in, network ile sync olmasi gerekiyor. bu da gunlerce surecek, 30-40 gb'lik download anlamina geliyor. Haliyle light wallet daha makul BW sorunu olanlar icin.

2 - Wallet adresinizi aldiktan sonra, kendinize bir miner software secmeniz gerekiyor. Pool'un kendi onerileri surada; http://xmr.pips.io/#getting_started

Bunlarin disinda xmr-stak diye bisey kullanmaya basladim ben Bright'in onerisiyle, sikayetim yok.

Peki wallet hazir, miner software hazir, ne yapiyorsunuz?

1 - Baglanacaginiz adres xmr.pips.io, port 3333
2 - Kullanici adiniz wallet adresiniz
3 - Sifreniz 'x'. Sifre kismini bos biraksaniz da olur.

Pool bir sekilde Monero block bulursa, odemeler bu kullanici adi olarak verdiginiz block'a yapilacak.

Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

XMR-stak'la GPU config'i için yardımcı olıyım bir yandan PC'yi kullanacaksanız.

XMR-stak GPU için basit formül:
(threads * blocks)( GB ) + 2.5( GB ) = VRAM( GB )
bfactor ve bsleep de arttırılıyor gene GPU lag'ı azaltmak için, ben bfactor 11 bsleep 100 kullaniyorum mesela, bir yandan bişiler de sorunsuzca izleniyor PC'de miner çalışırken.

CPU için de sadece fiziksel çekirdek sayısı kadar thread başlatın, HT/SMT olan CPU'da zaten hiç CPU lag olmuyor. Olmayanda 1 çekirdek boşta bırakabilirsiniz belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

calvaria said:

Hash Rate: 586.93 H/sec
Block Found: Never
Connected Miners: 6
Donations:
Total Pool Fee: 0.2%
Block Found Every: 4 years (est.)

bu işten hiç anlamam ama altını çizdiğim kısımlara bakınca bizim poolun para kazandırmayacağı gibi bir sonuç mu çıkıyor ?


4 yil icinde bulacagi cikiyor iste
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...