Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig 13. Hafta: Yeni Malatyaspor - Beşiktaş | 25 Kasım Cumartesi - 16:30


Llama

Öne çıkan mesajlar

Aceace said:

DarKRideR said:

30'u Quaresma'dan en az 50 orta bekliyorum, rekoru geliştiririz.


32 ortada kalmışsınız.


hayal kırıklığı :(

0-0 skor beklentim vardı yine ama dedim bala göte yine bi tane atarız, şu malatya'ya atamayan maldır ak diye yazmadım maçtan sonra dalga geçilmesin diye asdfdfasd


bu hoca bu işte, halen şampiyonluk hayali kuranlar var sağda solda.

2 hafta öncede aynı lafı ettim, halen diyorum. Gençlerbirliği'nin şampiyon olma şansı ŞG ile BJK'nin olmasından daha yüksek. Boşuna hayallenmeyin artık, yavaş yavaş kabul etmeye başlayacaksınız gerçi çoğunuz etmeye başladı biliyorum.

Bu konuyu okumadım dün tüm gün evin dışındaydım maçı da izlemedim bu arada sadfsad

Yatın kalkın son iki sene için Mario Gomez ve Tamer Tuna'ya dua edin. Olmasa bunları da göremezdik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Olcay, Kerim gitmemiş olsa + Gökhan Töre sakat olmasa ligde zayıf takımlara karşı bu puan kayıpları yaşanmazdı diye düşünüyorum.


olcay sete giriyordu, pas oyunu yapıyordu, rakip defans düşürüyordu oyundan falan.

bunlar şenol güneş'e ters.

orta açması gerek orta, maçta en az 15 isabetsiz ortası olmayan adamın bu takımda işi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

33 ortada %15 isabet varmış dün yine, maç boyu sadece 5 ortan isabetli olmuş anlamına geliyor.

%72 topla oynama ile oynamışsın.

11 şut çekebilmişsin rakip kaleye, 3 isabet bulmuşsun.

buna karşılık 11 şut çekmiş malatya'da yine 3 isabet bulmuşlar.

ribaund toplayıp iş yapamadığın gibi verdiği ribaundlar yüzünden kalende atak bile görmüşsün %25 topla oynaması olan takıma karşı.

kusura bakmayın rakibin oynadığı futbol, futbol katliamı değil aksine beş para etmez takım avlama yöntemi işte. bir gol bulsalar şu oyun düzeninde 3 puanı alıp çıkarlardı.

kapanıyorlar diye ağlayacağına millet %25 topla oynayan takımla nasıl aynı sayıda atak yapabiliyoruz onu düşünseler şimdi 10 puan farkla falan önde olabilirdik.

bjk taraftarı başına gelen her türlü kötülüğü hak ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://twitter.com/baskabuyukyok/status/934730576170504193

Güzel flood

neden olcay?

neden gomez?

neden bu sistemle olmaz?

hepsinin cevabı görsel olarak var.

o yılda kapanıyordu takımlar, açıyordun. açtığın için ağlamıyordun anadolu takımları katlediyor ühhjühühhühü diye.

...

edit:

işin komiği dikine oynadın mı cenk'i de gomez gibi kullanabiliyorsun. kariyerinin en formda döneminde adama sağdan soldan top şişirtmekten başka bir şey yapmıyor karaktersiz köylü.

kovulduğu gün takımın seviye atladığı gün olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anadolu takımları tabiki daha önceden de kapanıyordu ama kaçırdığınız nokta 2 sene önce kimsenin iplemediği takıma karşı motivasyon,konsantrasyon farklı, 2 sene üstüste şampiyon olan takıma karşı motivasyon,kons. farklı oluyor. zaten kimse rakip kapanmasın da demiyor ki. sadece daha 1.dakikadan yatmalar olmasın deniyor. kaldı ki malatya zaten yerde yatmadan canavar gibi savunmasını yapıp, kontradan birçok pozisyon buldu.

bu sezon takımın tek sıkıntısı yapılan çöp çöp transferler. en azından arada oynayabilecek, sırıtmayacak oyuncular alınsaydı oyuncular daha ekonomik kullanılabilirdi. 35 yaşındaki quaresma-atiba takımın en kilit 2 oyuncusu ve yanlış transfer politikası yüzünden her maç oynamak zorundalar.

şl şubat sonuna kadar şimdilik bittiğine göre takım ufak ufak tempo yakalayabilir. malatya maçını rahat kazanırız diyordum ama quaresma'nın 50. dakikada oyundan alınacağını düşünemedim. şenol orda gerçekten kendi ayağına sıktı. sıkışmış oyunda takımın en yaratıcı, en iyi orta açabilen oyuncusunu kenara aldı şaka gibiydi. adam hala quaresma'nın bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu göremedi. quaresma'yı şu takımdan çıkar şl'yi zaten geçiyorum, ligde kümede kalma savaşı veriyor olurduk muhtemelen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

https://twitter.com/baskabuyukyok/status/934730576170504193

Güzel flood

neden olcay?

neden gomez?

neden bu sistemle olmaz?

hepsinin cevabı görsel olarak var.

o yılda kapanıyordu takımlar, açıyordun. açtığın için ağlamıyordun anadolu takımları katlediyor ühhjühühhühü diye.

...

edit:

işin komiği dikine oynadın mı cenk'i de gomez gibi kullanabiliyorsun. kariyerinin en formda döneminde adama sağdan soldan top şişirtmekten başka bir şey yapmıyor karaktersiz köylü.

kovulduğu gün takımın seviye atladığı gün olacak.


Yalnız o futbolu oynatan da Şenol Güneş değil mi? Adamı niye harcıyorsun, kapasitesi var demek ki. Bu sene takımda Sosa Gomez yoksa, sezon başında alınsın istediği adamlar alınmadıysa adam napsın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

değil, yani kısmen.

şeyi fark ediyor insan. o kadro o kadar kısık rotasyonlu bir kadroydu ki belirli müdahalelerde bulunamıyordu ve atıyorum olcay'ı kesin olarak oynatmak zorunda kalıyordu.

olcay'ın yanındaki adamları dizen bilic'ti kısmen. Olcay'ın kariyerinin en verimli dönemini geçirdiği sezon net şekilde ilk şampiyonluk. O sezon arkasında İsmail, yanında Ozzy ve Sosa önünde Gomez ile direkt istasyon görevi görüyordu ve kapalı her takımı açtığımız şu üstteki golde olduğu gibi mutlaka top en az bir kere Olcay'ın ayağına değiyordu.

Olcay'a değmiyorsa her pozisyonda en az bir kere Sosa oluyordu.

Quaresma o sezonda aynı eleştiriyi alıyordu ama takımın özellikle sol tarafı o kadar iyi işliyordu ki Quaresma'nın yaptıkları oyuna çeşitlilik katması ve kapanan savunmaların bir kanada yığılmasını engellemek için ters kanatta tehdit yaratması açısından büyük katkı bile sağlıyordu.

Rotasyon yoktu. Çünkü adam yoktu.

Ne zaman rotasyon olmaya başladı, para geldi adamlar alındı ŞG o zaman hak yemeye ve oyunu sürekli bozmaya başladı.

Net şekilde geçen sene Tamer Tuna sayesinde ve rakipsizlikten şampiyon olduk çünkü ben geçen senede hep yazıyordum. Bok gibi oynayarak ligde şampiyonluk aldık. Şuan Tamer Tuna'nın Göztepe'de oynattığı oyun, dönem dönem BJK'nin geçen sezon ligde oynadığı özellikle ikinci devrelerde değişen o klasik oyun; boktandan çok iyiye dönen oyunun kopyası. İki takımı da düzenli izleyen herkes geçen sene özellikle Tamer Tuna etkisini görüyor.

Bu yüzden millet boşuna Tamer Tuna > ŞG demiyor. Takip edenler.

Bu sene misal Başakşehir şampiyon olacak reörererö yapılıyor. Geçen seneden daha iyiler tabii ama GS low tier takımlara puan kaybetmediği sürece leş olsa da bence en büyük aday çünkü başakşehir elbet düşecek bi dönem yine.

BJK'de geçen sene bunlar resmen kendini göstermeye başlamıştı.

ŞL'de oynanan iyi oyunun mimarı ŞG, ŞG'den ziyade takımı bir arada tutması ona laf yok ama şu maçlardan şöyle basit puanlar kaybeden bi grubu halen ligde kontrol edememesinin izahı yok.

Şampiyon olamadığın takdirde ŞL'ye gitme ihtimalin %20 falan, o da ikinci olacaksın tabii. ŞL'de başarıdan sanane ya?

İstikrarlı bir başarı çizgisi için ligde yardırman gerekiyor. Ligin en kolay maçlarında puan bıraktı bu takım, Akhisar'a hayvan gibi saygı duysam da kendi evinde rezil oldun mesela onu da kat...

Kabullenmeme, sorunu halı altına iteleme devam ettiği sürece BJK'de her şey kar topu gibi büyümeye devam edecek. Ediyor zaten. 4 haftadır ŞL maçları hariç izlemedim. Gerek yok. Ne oynayacağı takımın belli, sonucun az çok ne olacağı belli.

Bu köylü mesela Quaresma'yı haftaya yine 11 başlatacak. Oğuzhan'a attığı kesiği ona atamadığı sürece beş para etmez çomarın teki, inşallah kovulur siktir olup gider de gün yüzü görür takım tekrar.

Eski TD Tamer hocayı geri getiririz hatta inşallah.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ŞG'nin neyini överim halen, bu oyuncu grubunu bir arada arkadaşta tutup, her olaya rağmen kardeşçe taşıması ve özellikle ŞL maçlarına bir şekilde pozitif hazırlaması ciddi anlamda iletişim başarısı.

Babel gibi kariyeri çöp kutusundan çıkmamış bir adamın potansiyelini 30+ yaşından sonra kömürden elmasa çevirmek muazzam bir iş.

Tolgay gibi hakkı yendiği ve ayrılmayı kafaya takmış adamları takımda yedek tutup, hazır bekletmek ve forma verdiğinde performans almak büyük iş ki hak yiyen bunu yapan olunca daha çok saygı duyuyorsun.

Ne bileyim Cenk'ten bu adamı sadece 6 ayda çıkarması, evrimleştirmesi büyük başarı. Oğuzhan ortada, Tosic'ten bile bambaşka bir performans alıyoruz.

Yani bir adamı tuttu mu harbi onu işliyor, cidden öğretmen. O yüzden, o taraftan diyelim saygım cidden sonsuz ama Mitrovic, Orkan, Negredo falan bunların harcanması muazzam karaktersizlik.

Orkan'ı sen istedin, dün koy işte o karaktersiz şaklabanın yerine. koymadı.

Negredo'yu sen istedin, Cenk'in bu kadar formda olmasını Cenk bile hayal edemezdi tabii ayrı konu ama yer aç o zaman bir şekilde verim al. Yok. Onu da kaybedecek.

Mitrovic desek... Neyse... 2 senedir doluyum zaten asdfdsa

Bi yanda bunları yapan adam, diğer yanda bu kadar istikrarsız. Cidden yani kafayı yedi iyice...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Besiktas'in sikintisi kadroyu tutamasi oldu abi. 3-4 yildir her sene forvet degisiyor, kilit oyuncular degisiyor.

Ben hep yaziyorum, sana en cok katildigim nokta Olcay konusudur. Hani bir gun takim kursam Olcay, zamaninda Veli filan gibi adamlari toplarim takima. Cok iyi transferlerdi onlar.

Simdi su shuffle olayina gelelim. Besiktas mali yapisi geregi hep kiralamaya gitti ama iste kiralamanin da boyle bir kotulugu var. Durmadan her sene kadro degismek zorunda kaliyor. Bu sene Cenk'in - kendi bireysel form arttirimi olmasaydi Besiktas CL'de de gruptan cikamazdi gibi geliyor bana.

Uzun vadeli basarilar genelde belli bir cekirdek insa edilerek oluyor. Besiktasta ise bu omurga kritik pozisyonlarda oturmadi. Her sene forvet farkli, her sene savunma farkli. Bir tek orta saha ayni Sosa haric onda da Atiba yaslaniyor.

Transfer her zaman ayni seviyede olmayacagindan takimlari kurarken 2-3 senelik periyotlar halinde dusunmek lazim. Mali yapiyi tam bilmiyorum ama Negredo, Lens gibi adamlara girmek yerine Olcay, Frei gibi adamlar rahat tutulup, Aboubakar alinabilirdi belki. Tam emin degilim ondan da. En azindan istikrar devam ederdi. Bilmem kac yasinda Negredo'yu getirmenin cok mantigi yok mesela zaten sampiyon olan takim icin. Eldekileri tutup daha potansiyelli adamlara yonelmek elinde boyle bir hoca varken mantikli olan karardi.

Her sene takimin kilit yerlerini degistirip transferlerin hep iyi cikacagi uzerine plan yapmak olmaz.

Herseye ragmen SG artisiyla eksisiyle sonuna kadar gidilmesi gereken bir adam. Besiktas bizi haftaya yenerse ki yener 3 puan olacak fark. Cok da abartilacak bir durum yok lig acisindan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani süreçte kademe atlayarak gidersen aslında bir şeyler olur. Sonuçta yeni isimler geliyordu ama hep seviye atlıyordu. Bu sene sıkıntı orada oldu, daha iyisini almadık. Daha iyisini almadığın gibi olanın yerine geçecek adamı da almadın.

Aboubakar'ı mesela Fiko niye almadı. Sözleşmesinin son senesindeki adama 10 milyon euro veremeyiz, altına vermiyorlar dedi. BJK'nin böyle bir parası yok dedi.

Eyvallah.

Burada senin yapacağın bir sene önceki gibi bir Aboubakar kovalayıp, Cenk ile rotasyona sokmaktı. Ya satın alacaksın, ya da işte kiralayıp uygun opsiyona anlaşıp sonra onu alacaksın.

Sene başı misal kulübe Maximiliano Gomez önerildi. Bunu yazında yazmıştım. 4 milyona Celta aldı, şuan Real - Barça radarına girdi daha ilk devre bitmeden. Bu adamı BJK alabiliyordu, almadı Negredo'ya gitti.

cenk tuttu. Negredo'yu yedek bırakıyorsun. kenarda yatan 4 milyonun var. kenarda oturtmak için aşırı lüks. oyuncuda kenarda oturdukça biter çünkü öyle bir adam. oynaması gerek.

o zaman ne oluyor. gomez yerine negredo alırsan ve oynatmazsan, yer bulamazsan senin o aboubakar'a vermediğin 10 milyonun bu mantığı kalmıyor.

aboubakar'ı re-sale ederdin bir sene sonra, sakatlansa bile aldığına verirdin çünkü öyle bir adam.

bruma misal gs'nin en kötü 7-8 civarına satacağı çok belliydi ki leipzig gelene kadar o civarlarda teklifler tonla vardı. en kötü 2-3 zarar edersin o adamlarda çünkü potansiyeline, yeteneğine verilen para, ederi oydu.

gir o zaman aboubakar, geçen seneki düzeni devam ettir.

Yani eğer geleceğe dönük hamle yapmıyorsan, takımı yaşlandırıp 1 sene sonra yine çözüm arayacağın bir işe girmen hiç mantıklı değil işte dediğin yere geliyor.


BJK bu sene bayağı kötü yönetildi Fiko tarafından da, esasen tek suçlu ŞG değil, çok büyük suçlu ama yönetiminde hatası var.

her şeyden önce şg'ye tam yetki verdiler hata. bu adama sadece bunu aldık oynat diyeceksin. istediğini de almayacaksın, özellikle tam tersini alacaksın.

aboubakar tam istediğinin tersiydi mesela. nasıl kaliteli adamdı işte asdfasdfsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olcay kendisi gitti ya yarım sene bayağı şans verdi şenol ona zaten o yaştaki türk oyuncuya şans vermeme şansı yok sdfs volkan şen gelse şu an 11'di
kerim frei aynı şekilde bayağı süre aldı ama iyi kullanamadı şansı
bunlar yerine alınan babel ve orkan bariz daha iyi transferler bu yüzden yönetimi suçlu bulmuyorum ben açıkçası, hatta üstüne lens alındı
tek hataları talisca'yı alternatifsiz bırakmaktı bir şekilde türüç / akbaba halledilmeliydi, geçen seneye güvendiler ama bu sene 0 katkı direkt

şg ligde yeni şeyler denemeli artık geçen haftaki 0-0 biten maçın aynı kadrosunu çıkarıp aynı taktikle aynı istatistikleri yakalayıp 0-0 bitiriyorsan maçı millet isyan eder yani
taraftar da önceki yılki oyunu istiyor, o oyunla içimizden geçerlerdi şl'de ama tsl'de iş yapan o işte
şl oyunu gayet iyi zaten ama tsl için acil şekilde düzen değişmeli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misal şuan BJK ne yaparsa tamamdır, eskisi gibi düşünüyoruz artık yine derim. Ya da en azından ben öyle yaparım diyeyim.

Umut Bozok'u duydunuz mu bilmiyorum. 21 yaşında, Ligue 2'de 15 maçta 13 golü var ve son 20 senede Ligue2'de aynı sezonda 3 hat-trick'e imza atan ilk isim oldu. Muazzam bir bitiricilik yeteneği var çok eksiği olmasına rağmen ama Fransa altyapısı ve fizik antremanı görmüş bi adam.

Cenk'in bize geldiğinden zamanki halinden çok farkı yok. Benzer potansiyel. Cenk'e büyük teklif geldiyse kaybetme, sat onu al. Negredo'yu adapte et, Bozok ile yedekle. Oradan ligde yürü artık. ŞL zaten bir tur daha maks görürsün, onu da bu işle bile yaparsın.

Hadi Cenk'i satma.

Eğer Oğuzhan'ı kestiysen onu sat madem teklifler var. Sat, yerine hem Umut'u al mesela hem de git Alanya'dan 3-4-5 civarında bir şeye Emre Akbaba bağla. Sattığının yarısına bu iki adamı alır, kasaya para bile atarsın.

Emre Akbaba şuan net yeni Oğuzhan olabilecek tek adam bütün TR ligindeki.

Tek yerli satıp, 2 genç yerli ile hem yerli sınırı gelse bile hazır olursun, hem yerlin olur iletişim vs... ve siktir et her şeyi en az önündeki 3-4 seneyi rotasyona sokup, tutmasalar bile yedeğinde kullanırsın çünkü zaten şuan ki seviyeleri her şekilde ligde yedek kalmaya yedek düzeyde, geriye götürmemeye çalışırsın.

Bunu düşünmek yerien gidip Lens alınca işte insan inanmıyor böyle şeyler olacağına da neyse asdfasdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim transfer isinde genelde soyle bir kafa oluyor: Bu adam CL oyuncusu degil, veya CL'de oynuyoruz artik kariyerli bir ust seviye adam lazim gibi. Dedigine geliyor seviye atlatabilecek oyuncu ama bunun cok akillica yapilmasi lazim cunku ciddi bir para veriyorsun + belli yasin ustunde adami almak zorundasin.

Mesela Pepe de bunu yapabilmek nispeten daha kolay olsa gerek cunku Real Madrid'in banko 11 oyuncusunu aliyorsun. RM'de banko oynayan kimi alirsan o transfer zaten tutar eger ciddi bir problem yoksa. Sikinti ismi/kariyeri belli bir seviyede olan, ama son yillarda dususte olan adamlarin burada revive olacagina yatirim yapmak. GS bunu yapabilir eger tek hedefi lig ise, ama Besiktas belli seviyede adam ariyorsa artik Negredo hamlesi yanlis oluyor. Cunku senin ihtiyacin geldigi anda fark yaratabilecek bir adam, kendini bulmasini bekledigin bir adam degil.

Ya da dedigine geliyoruz zaten, daha potansiyelli adama yonelme. Artik futbol cok ic ice gecti ya herkes her sene bir yerlerde Avrupa'da oynuyor, oyuncular erken yaslarda CL tecrubesi vs edinebiliyorlar. O yuzden o ise fazla takilmadan arada daha dengeli transferler yapmak lazim. Bence Aboubakar tam Besiktas tipi bir adamdi ve gelismeye acikti. Ama dedigin sebepten alinamiyorsa da tercih kotu yonde oldu katiliyorum.

Bu arada bir takimin eger bircok kulvarda oynuyorsa iki iyi kadrosu olmasi gerektigi konusu var ki ben bu dusunceyi dogru bulmuyorum. Yani Besiktas iki tane iyi onbir cikarir ikisi de sampiyonluga oynar kagit uzerinde fantastik gorunebilir ama futbol 11 kisiyle ve belli sistemde oynandigi surece realitesi yok o isin. Benim icin iyi futbol takimlari ust seviye bir 11, ve 6-7 tane daha alt seviye ama her zaman gorev adamligi yapabilecek adamlardan kurulu olmali. Hic bir zaman 11 tane adamin sakatlanmiyor ama yedekte de en az onun kadar iyi adami baglayamiyorsun.

Yani atiyorum GS'de Gomis'in alternatifi yok dogru da, onunla ayni seviyede adam orada olmaz zaten. Ama takimi oyle bir kurmalisin ki icinden alternatifler uretebilsin. Bunlar da yildiz/isim degil daha cok gorev adamlarindan geciyor diye dusunuyorum.

O yuzden kadro muhendisligi hep ilk direkt ilk 11 oyuncusu icin yildiz/isim/kariyer tercihi, yedek icinse gorev adami veya genc potansiyel uzerine kurulu olmali.

O sebepten Medel, Lens, Negredo gibi adamlarin ilk 11'e zaten giremeyecegini biliyorsan direkt olarak, transfer etmenin bir anlami oldugunu dusunmuyorum ve finansal olarak zarar getirdigini dusunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olcay o yüzden iyiydi. Ben hep diyordum 2/10 bile yeteneği olsa Sevilla-tier takımda 11 oynardı. Müthiş bi saha görüşü vardı ve sette takımın en önemli isimlerindendi.

Üst seviyeye çıktıkça saha görüşünü yetenek ile desteklemeyince patlıyorsun ve AL maçlarında bile sıkıntı olabiliyordu ama büyüyen BJK'de, özellikle bu lig standartlarında halen Olcay aşırı değerli bir rotasyon oyuncusuydu.

Trabzon'da adamın kalitesi ortada, dün veya önceki maçlarda olsa BJK içinde çeşitlilik yaratıp özellikle oğuzhan, talisca, negredo gibi adamlarla ciddi iş yapabilirdi.

Negredo, Oğuzhan vs. gibi adamlar ne kadar çok pas yaparsa o kadar efektif olan adamlar. Sen Oğuzhan'ı iki senede mesela uzun oynayan adama çevirdin. O da büyük sıkıntı.

Tamam savunmasını çok geliştirdi, daha komple oyuncu oldu bambaşka bir adam artık ama hücumda eski Oğuzhan'ı ben bayağı özlüyorum yalan yok. Onu işte Olcay'larla yapıyorsun, Babel ve Quaresma ile olmuyor.

Babel'i de çok seviyorum, geldiğinde maaşını eleştirdim inşallah tutar dedim tuttu ama Oğuzhan tarzı adamlarla oynayabilecek bi tipte oyuncu değil.

Her şekilde işte olay karışıyor.

BJK belirli bir sistem dahilinde büyümüyor o kötü işte. Onu yapmak gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...