Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2018 Dunya Kupasi


Sotto

Öne çıkan mesajlar

Podolski ve Lahm'ın sağlı sollu yaldır yaldır aktıkları, Müller'in bi anda bitip golleri sıraladığı Schweinsteiger'in ara paslarla habire pozisyon yarattığı Almanya'yı "aldım verdim ben seni yendim" İspanya'sıyla bir tutmamak lazım ama. Son kupada gerçi kadroları daha değişikti ama yine öyle top çevirme pas futbolu değildi adamların futbolu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Bu kupada Almanya tamamen Arsenal'in yaptığı gibi "ver mesut'a, bir şeyler yapsın" taktiğini uyguladı bence. Onun dışında bir taktik göremedim ben ortada. Yaratıcı oyuncu eksikliği bitirdi Almanya'yı.


Zaten bu kupada eleştiriyoruz, eskiden böyle değildi diyoruz :)

Benim son kupada lafım 2014'e ait. Schweinsteiger'in sakatlık dönüşü, Lahm ön libero denemeleri, Podolski yedeğe falan filan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'nın 2014 WC'de kullandığı 11 ve bu senenin 11'ini kıyaslayalım abi.

İlk yazdığım 2014.

Neuer>Neuer (Baya kötü döndü)
Lahm=Kimmich (Lahm büyük efsaneydi evet ama Kimmich turnuvanın en iyi sağ beki olarak gösterildi hep turnuvadan önce)
Boateng>Boateng (Çok düştü vatandaş)
Hummels=Hummels
Höwedes>Hector
Kroos Schweinsteiger>İlkay+Khedira+Goretzka vs vs
Mesut>Mesut (Kafası karışık)
Müller>Müller (Tanınmaz halde)
Podolski>Draxler
Klose>Werner

Klose ve Podolski kulüp kariyerlerinde asla müthiş bir seviyede olmasalar da çok kral milli takım topçularıydı.

Temel olarak emekli olan Poldi, Klose, Schwein, Lahm iskeletinin yerine gelenlerin tatmin etmemesi. Mesut-Boateng-Müller-Neuer gibi isimlerin keskin düşüşü falan aslında durumu çok iyi açıklıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Höwedes>Hector
Schweinsteiger>İlkay+Khedira+Goretzka vs vs
Müller>Müller (Tanınmaz halde)


Şunlara kısmen katılmıyorum.

Müller aynı Müller ama çevresindeki adamları tamamlama değilde onları taşıma görevi gelince orada patladı. İsveç maçında mesela burada da paylaşmıştım oyun kurma görevi verilen Kross'tan 2 kat daha çok kilit pası vardı vs...

Oyunu ileri hatta taşımada sorunu vardı.

Höwedes > Hector olayına da katılmıyorum. Hector bence de çok iyi değil ama Höwedes'in yapıp yapabileceği her şeyi en azından as mevkiisi olduğu için karşıladı. Ayrıca önündeki öküzleri de taşıdı bayağı, normal yani kötü performans ama Höwedes büyüktür demek ayıp.

İlkay, Khedira vs. tamam ama burada turnuva başından beri diyorum. Goretzka'yı hiçbir şekilde asli görevinde denemedi Löw çapulcu olduğu için. Eğer düzgün süre verilip, Schalke'deki gibi kullanılsaydı Almanya adına fark yaratabilecek isimlerden biri olabilirdi.

Geçiş dönemi kadro deniyor sürekli ama geçiş yapmaktan korkan, elindeki en güvenli hissettiğine oynayan boktan TD elinde bu kadro yok edildi.

Almanya'nın sorunlarında kadro en fazla %20'lik falan yer kaplar bence, elbette yeni çocukların uyumu vs. sıkıntı konuştuk zaten ama tamamen TD başarısızlığı.

Bu kadro halen turnuvadaki takımların %80'inden falan daha üstün bi kadro.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kaliteli bir şekilde maç yayını arıyorsanız bu sayfaya bakın,

https://www.1tv.ru/sport/fifaworldcup/live

Resmi yayın bu, Rusya'daki yayıncı kuruluşun sayfası. Görüntü kalitesi müthiş, önemli pozisyonlar sol tarafta gösteriliyor, tek tıkla geri gidip izleyebiliyorsunuz, istatistikler vs. hepsi mevcut. Rusça bilmeseniz de olur, basa basa bulursunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tuketme diyorsunuz dogru da bunun oynanan kotu futbolla pek bir ilgisi yok acikcasi.

Cok basit bir ornekle bugun CL futbolu WC futbolunun cok onunde. O maclar da eleme usulu, orada da kaybetmemek onemli fakat maclar cok daha heyecanli, gollu ve yetenek on plana cikabiliyor.

Bu senenin CL'sinde mac basi 3.21 gol atilmis, cok iyi dedigimiz 2014 WC'de 2.67 bu rakam.

Bunun sebebi dedigim gibi toplama takim vs belli bir hedef ve taktik dogrultusunda olusturulmus takimlar olmasindan geliyor. Hucum varyasyonlari cok daha cesitli, uzerine calisilmis vs.

Futbolda savunma yapabilmek hucuma gore daha basit cunku ve kisitli zamanda fizigin on planda oldugu savunmasi kuvvetli takimlar one cikiyor, haliyle olduruyor futbolu.

Tuketiyoruz mesela da dunku Ispanya futbolunu hic bilmeseydik a adamlar ne acayip oynuyorlarmis mi diyecektik. Mesela gordugum en kotu takim olan Danimarka'nin cikip Peru'nun elenmesi seyirci olarak hosuma gitmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...