Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mercedes E 180 vs Audi A6 quattro


Bone

Öne çıkan mesajlar

Firmalar sürekli yeni teknolojiler çıkartıyor, ama bunlar hakkında yeterli bilgi sunmuyor. Mercedes'in Distronic Plus diye biz özelliği var mesela, E serisinde Distronic, S serisinde Distronic Plus diye belirtmişler, aralarında bir fark var mı yoksa eksik mi yazmışlar anlamıyorum. Modellerin önden çekiş mi arkadan çekiş mi olduğunu bile, anca interneti deşeleyip bulabiliyorsunuz.

Burada bilen birileri vardır diye sormuş olayım dedim.

Mercedes'in iç ve dış tasarımı, iç mekan genişliği, konforu, Audi, Volvo ve BMW gibi araçlara kıyasla daha çok hoşuma gidiyor, bu yüzden Mercedes tercih ediyorum.
geniş navigasyon ekranı, 360 derece kamera, airbody süspansiyon, distronic, park yardımcısı gibi özellikleri ilgimi çekiyor.

Ankara'daki kar yağınca buzlanan yollar, gittikçe daha bozulan ve offroad hissi yaşatan yolları da hesaba katarak düşünmek gerekiyor. bu şartlarda, bu arabanın arkadan itişli olması, ayarlanabilir süspansiyonu, ASR ve ESP gibi özellikleri ne kadar işe yarar?

Audi'nin araçlarını önden çekişli ve quattro ile üretiyor olması, güvenli sürüş (buzlanma riskine karşı) için mutlaka Mercedes yerine tercih edilmesi gerekli mi yapar?
Yoksa düzgün kar lastiği kullanıldığı sürece, iki araç da şehir içinde aynı güvenliği sağlar mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İstanbul gibi bir yer için saydığın araçların her türlüsü kış lastiği ile seni üzmez.

Daha çok kar ve buzlanma olan yerlerde ise AWD araç senin daha fazla rahat etmeni sağlayacaktır. Tabi ki yine kış lastiği şart.

Bir de AWD alınca sihir yapmıyor bu araçlar. Tutunmanın zorlaştığı şartlarda nasıl araç kullanılacağıın da az/çok bilinmesi gerekli. AWD diyerek dip gaz falan gitmek cehalet olur.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadan itiş ile değil ama lastik ile alakalı olabilir kar sorunsalı, bkz:
https://www.youtube.com/watch?v=RZwKWGhGsvE
https://www.youtube.com/watch?v=CS--UwoxFkk

ayrıca klasik öneri olarak, kar, yağmur, çukur falan diyorsan ve e ve a6 ise hedefin, subaru outback e de bak, genişlik ve ferahlık konusunda sıkıntı vermez, baya bir para cebinde kalır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

arkadan itiş ile değil ama lastik ile alakalı olabilir kar sorunsalı,

[video]https://www.youtube.com/watch?v=RZwKWGhGsvE?feature=oembed" width="459">




RWD kullandın mı hiç abi? özellikle karda?

ayrıca kendi verdiğin videonun açıklamasını okusaymışsın iyimiş;

said:
Lets be clear here, this is a pointless video, we are just messing around showing how 2WD with winter tires are almost as good as 4WD with summer tires in the snow.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

makam arabası şeklindeki arabaları alıp bireysel kullanım yapmayın arkadaş. çoluklu çocuklu aile babası değilsen, 5ten E'den a6'dan uzak dur.

Bekar adamsın, illa 4 kapı istiyorsan git al bi 4 kapı coupe (grand coupe vs.) veya 2 kapı coupe bak keyfine. Biraz daha sportif olsun en azından. Ha zaten e serisi coupe alıcaktım ben diyorsan, o zaman o fiyata 718lere bakmak daha mantıklı.

Karda araç kullanımına gelince, arkadan itişli araç karda kullanılmaz. Fakat genel olarak kar ve buzlanma olduğu zaman araç kullanmak pek mantıklı değil zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...