Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Onboard harici ekran kartı hk.


Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Aynı bölüme iki kere harici ekran kartı ile alakalı topik açmış gibi görünsem de konu başka.

HP g6 2305st harici ekran kartı hiç bir şekilde aygıt yöneticisinde gözükmüyor. durup dururken oldu bu gizli aygıtlarda gözüküyodu kaldır dedim. sonra driverı bi daha yükleyeyim falan dedim yok öyle bi aygıt dedi.

2-3 gün sonra aygıt yöneticisinde gizli aygıtlarda VGA uyumlu video denetleyicisi diye bi zımbırtı çıktı. aha dedim yakaladı. driverı yükle dedim yüklendi falan yazdı ama aygıt takılı değil hatası veriyor.

boarda kadar söktüm taktım hani adı üstünde external diye geçiyo belki sök taklı bişeydir -ki onboard olduğunu biliyorum zaten yine de bi umut- yok herşey yerli yerinde board a silikonlu sabit zaten. yandı falan diye sanıyodum ki bi dxdiag yapayım dedim. dxdiag intelin standart ekran kartını görüyor HD Graphics 4000 diye ancak dxdiag da HD graphics 512 olmasına rağmen yaklaşık toplam bellek 1792 mb gözüküyor.

Yani hariciyi görüyor ama takılı değil ayağında. Driver bok boklavat herşeyi denedim. Kod 45 hatası virüs yemiş olabilirsiniz falan yazmışlar en son çare artık çakıcam formatı ama başka bi çözüm bulabilirmiyim?

edit: ne garip forum oldu entera basıyosun otomatik yolluyo editle diyosun modere edilmiş forum diyo. neyse sorun yukarıda. tşk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman o ayırdığı ram'den kaynaklı. hariciyi görme gibi bişey değil. google da kamyonla aynı şeyi yaşamış insan var bir kişi bile sonuç almamış veya alsa da bilgisini paylaşmamış.

aygıt yöneticisinde VGA destekli bilmemne diye bişey çıkardı bilinmeyen aygıtlarda. durup dururken kendiliğinden çıktı ve takılı değil uyarısı veriyor. kod 45. regedit vs herşeyi temizledim toparladım. en son bi format atıp deneyeceğim ondan da çözüm alamazsam duvara vurucam laptopu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
bu harici ekran kartının yanık olmasından kaynaklı laptop açılırken siyah ekranda kalıyor. power düğmesine basılı tutup 5-6 kere aç kapa yaparak anca geliyor. silikon gibi bişeyle boardın üzerine yapıştırılmış vaziyette o harici ekran kartı. sökülebilir mi bu? yani ona elektrik gelmese devreye almasa toparlar gibi geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...