Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Lordling of the Rings (2022) - Amazon


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

Çünk adı üstünde fictional karakter. Yazılmış bir kurgu koskoca bir dünya var. Gerçek dünyadan bağımsız. Gerçek dünyadan bağımsız olan bir kurgu da gerçek dünya dertleri için komple kurguyu değiştirmeye çalışmak kurgunun eserin kendisine saygısızlık bir kere. Git ona göre senaryo yaz koy değerlendir. Ama kurguda var olmayan arka planı geçmişi herşeyi belirtilmiş olan bir eserde "sırf olsun" diye böyle bir şeye girişmek saçmalık. Eserin sevenlerinin buna tepki göstermesinden daha normal birşey olamaz bence. Bu kurgu onun için yok. Arkaplanı herşeyi yazılmış yapılmış bir eserden bahsediyoruz. Dolayısı ile rahatsız eden şey karakterin" zenci" olması değil, eserin özünden sapılmış olması. O karakter çinli de olsa aynı derecede rahatsız edici olacaktı. Irklarla ilgili bir durum değil. Eserin orjinininden sapılması.

Ha dizinin kendisine gelirsek, en iyi oynayan kişi o Zenci arkadaş olduğundan sırıtmadı. Zira dizinin kendisi eserin "özünden" deli gibi saptı. Ortaya çıkan eserin hali ile netice ve tepkiler de ortada zaten. O kadar sapılıp o kadar sa.ma birşey ortaya çıktı ki, elfin zenci olması göze batamadı bile sıra oraya gelemedi. Zaten yine tepki gösterenler yine eserin özünden sapılıp saçma sapan şeyler yapılmasına tepki gösterdi. Olayı "zenciye tepki" olarak addetmek basite kolaya kaşmak.

GokTuRK tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

koca orta dünya'nın 2000lerin new york'u gibi olması da bana garip geliyor lol

yani nasıl oluyorsa 100 kişilik hobbit grubunda zencisi de var çekik gözlüsü de var

elfler aynı şekilde

dünyanın lore'unda olan bir şey olsa zaten kimse sallamaz. mesela star wars gibi tüm insanların birbirine karıştığı bir evrende bunlar olağan şeyler.

orta dünya'da böyle bir insanların birleşmesi, ortaya karışık vs gibi bi durum yok

ha "şöyle olsaydı da senaryo saç baş yoldurmasaydı" kısmına da katılıyorum ? yukarda lancelion'un dediği gibi dizideki en iyi şey zenci elf yani, o derece olmuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, Cokomantis dedi ki:

sonuç olarak beyaz tenli sarışın haricinde bişey olmasından rahatsız olunacak galiba ırkçılık harici ne denir bilemedim

rahatsız olmadım izledim geçtim banane lol, zaten götüm gibi dizi yapmışlar

sadece saçma diyorum, sebebini de açıkladım ama anlatamadım heralde neyse

 

hayır bi de türkiye'de ne zenci ırkçılığı, ırkçılık yapıcak zenci mi var

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

28 dakika önce, Cokomantis dedi ki:

sonuç olarak beyaz tenli sarışın haricinde bişey olmasından rahatsız olunacak galiba ırkçılık harici ne denir bilemedim

bunlar ayrı ırk değil mi zaten? neden elf yanısıra dark elf çıktı da elflerin dark olanı diye tanımladı? biz tanımlamadık sonuçta, adamlar oturmuş kendileri yazmış çizmiş. beyaz tenli, mavi gözlü, sarışın dark elf neden yok?

orta dünya çekiyorsan orta dünya'nın setting'ini yansıtacaksın. yazar anlatıp, tanımlamış. madem 2022 amerika'sını yansıtacaksın, o zaman new york'ta ve los angeles'da çek zaten 450m$ bütçeye gerek yok.

ırkçılık diyebilmen için bizim ny'da çekilen bir diziye "neden zenci homo sapiens var" diye sormamız lazım gelir.

ha yok adamlar dese ki "burası orta dünya değil, başka yeni bir setting yaptık" o zaman kafalarına göre zenci elf, beyaz dark elf, beyaz duergar filan ne isterlerse yaparlar.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben tolkien dark elf'lerini kastetmedim bu arada. zenci elf tolkien tasvir ettiyse gerçekten sorun yok. etmediyse sorun var bu kadar basit. benim değil, setting yaratanın takdirinde. siyahlığı kötülükle özdeşleştirmek mitolojilerinden gelen birşey, 2000 yıl sonra afrikalı göçmenlerle içiçe yaşayacaklarını öngörememişler muhtemelen.

çözümü çok basit, isim hakkını pazarlama maksadıyla kullanmak yerine yeni setting yaratıyorsun veya setting'i hiçbir cenderesi olmayandan seçiyorsun, (bkz star wars) o zaman kafana göre takılıyorsun sınırlamasız. mandalorian başlığında 'ırkçılık' görüyor musun hiç?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Isin komigi Amazon'un aldigi haklar Lotr uclemesi ve Hobbit. Bayagi oldu okuyali ama Dark Elf'ler Silmarillion'da geciyordu yanlis hatirlamiyorsam, dolayisiyla Amazon'un aslinda teknik olarak Dark Elf'leri kullanma hakki yok.

Dark Elf kullanamiyorsak, duz elfi zenci yapalim demis olabilirler.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bunu yazan adam zaten kıçından bşaından saçma sapan uydurmuş, neden orjinaline bu kadar sadık olmasını bekilyorsunuz? Belgesel değil ki bu gerçeğe sadık kalsın falan. Gayet güzel dizi işte, ben eğlendim izlerken. 

Ama haftalık değil de binge watch yapılacak dizi. Her bölümde 1 hafta düşünüp hafızana kazıyacak şeyler yok. Final bölümü hariç hiç yok hatta. Bütün bölümleri zort diye çıkmaları lazm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...