Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Lordling of the Rings (2022) - Amazon


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

Spoiler

Ya bölüme baktığında yine bir konuyu toplama çabası bölümü olmuş. Standardına göre daha iyiydi ama hıyar çıktığı gerçeği değişmiyor tabi.
 

galandrielle elrondun “bağa su virdi” travmaları fenaydı. 
nori ve poppyden bir frodo-sam bağlantısı yaratmaya çalışmaları da çok lüzumsuz. 
elrondun üç yüzükten birine sahip olması çok saçma geldi loreu bilen biri bunu açıklasın gerçekten böyle bisey var mı ahdgsg

Sauronun 3 metre falan biri olması lazım değil mi, baya bildiğin eşofmanı çekip oturacak neredeyse.

neyse mr burnuna güven de son bölümde konuşmayı soktu IDENTITY REVEAL 

slim shady noldu ya

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

43 dakika önce, MrLevie dedi ki:

elrondun üç yüzükten birine sahip olması çok saçma geldi loreu bilen biri bunu açıklasın gerçekten böyle bisey var mı ahdgsg

Sauronun 3 metre falan biri olması lazım değil mi, baya bildiğin eşofmanı çekip oturacak neredeyse.

Elrond'a yüzük sonradan geçecek. Gil-galad ölünce savaşta, yüzüğü Elrond'a kalıyor.

Sauron'un boyu meselesine gelince maiar istediği şekle girebilir.

 

Spoiler

Üç yüzükten önce yedi ve dokuz yüzüğü yapmaları gerekiyordu o kısımları atladılar tamamen

 

Fili tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

ya Sauron çıkması falan iyiydi de, olay nası hızlı gelişti ben anlamadım adam bir kere gözüktü, gardaş yüzük yapak iyidir diyip kandırdı sonra hop galadrieli kandırmaya çalıştı sonra kayboldu, Galadriel geldi hadi yüzük yapalım ama 3 tane olsun. Yav biraz daha uzatsaydınız Galadriel neden birden yüzüklere sardı anlamadım, bir anlatsaydı bu adam Sauron çıktı vs diye.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Sadece dizide gördüğümüz üzerinden yorumlarsak
Galadriel anladı Halbrand'ın Sauron olduğunu ve nasıl Celebrimbor'u manipüle ettiğini. Sauron'un yönlendirmesi ile yapılan bir şeyin arkasında başka emeller olduğunu bildiğinden planı bozdu 2 yerine 3 yüzük yaptırarak açıklamasını da yaptı yok tek yozlaştırır 2 böler 3 denge filan.

Kitaplara göre ise böyle saçmalıklar yok. Yüzüklerin yapımı 100 yıla yakın sürüyor ve yüzük yapma zanaatını Annatar'dan (Sauron) öğreniyor elfler. Bu sırada elf demirciler çok sayıda yüzük yapıyorlar zanaatı öğrenmek için, bunların çoğu çok zayıf yüzükler ama sonunda 16 güç yüzüğü yapıyorlar. Celebrimbor ise anlıyor ki bu Annatar pek tekin bir tip değil ve o da boş durmuyor Annatar'dan gizlice üç elf yüzüğünü yapıyor.

Sauron da sonra gidip Mount Doom'da tek yüzüğü yapıyor ve taktığında elfler anlıyorlar Annatar'ın gerçekte kim olduğunu ve niyetini. Yüzükleri de Sauron'a vermedikleri için Sauron Eregion'a saldırıp 15 (sonradan cücelere verilecek yedi yüzüğün altısı ile insanlara verilecek dokuz yüzük) yüzüğü ele geçiriyor, Celebrimbor da öldürülüyor.

@lovecraft0Z

Fili tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu inanilmaz yapim daha yazilirken dahi, jrr'i mezarinda donmustur eminim.

dizi baslamadan once ve ilk bolumu izlerken, esas kaynaga ne kadar yakin olduguna gore degerlendirip, buna gore yargilamaya baslamistik diziyi.

dizinin ilk bolumunu dogrusu "tolkien'den bagimsiz bir eser diye izlesem" diye dusunerek baktim. ancak su geldigimiz noktada dizinin adinin ne oldugunun onemi yok, "herhangi bir fantaaaazi dizisi" diye dusunsek dahi o kadar berbat bir oyunculuk ve aksayan kisimlar var ki... sanirim diziden hoslanmak icin surekli high geziyor olmaniz gerekiyor. ya da yeni cocuklariniz olmustur ve son bir kac yildir izlediginiz tek sey beyin eriten baby shark ve benzeri igrencliklerdir. dolayisi ile size bu boktan bulasik igrenclik dahi can simidi gibi gelmektedir.

bu sezonun kesinlikle en kotu yapimi (izlediklerim arasinda...) yakin zamanda daha kotu bir yapim uretilebilir mi emin olamiyorum, ancak ekibin konu ustundeki cabalarini takdir etmemiz lazim. gercekten unutulamayacak bir seriye imza atmislar. bu igrencligi uzerinden on yillar gecmis olsa dahi, beyninizden silmek isteseniz dahi, star wars kid gibi, dancing baby gif gibi, leave britney alone gibi cringe olsa dahi hatirlayacagiz, unutmayacagiz.

 

cgi goz onunde bulunduruldugunda paranin dibine vurmalarina ragmen, yazar olarak ucuz oldugu icin "zombie boy likes turtles"in yazar olarak tutuldugunu sandigim bu efsanevi eser 2020'lerin unutulmazlari arasinda yerini aldi bile. zaman gectikce degerini anlayacaginiz bu diziyi, tum berbat dizileri degerlendirirken benchmark olarak zaman zaman kullanacagiz ilerleyen yillarda.

she-hulk'un dahi yeni sezonu geldiginde "en azindan The Lordling of the Ringling degil!" diyecegiz.

dunyalar zengini bezos'un jrr'i skull f*ck'a maruz biraktigi bu muhtesem eserin ikinci bolumunu sabirsizlikla bekliyorum. bakalim ne kadar daha kotu olabilir.

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, neutrino dedi ki:

Üçlü olsun güçlü olsun mu demisler yani sdgf

Olm dizi çok kötü ya

jskdf

şimdi bitirdim final bölümünü

yani genel olarak dizi fena değil, ama yüzüklerin efendisi falan diyince beklentiler çok yüksek oluyor.

keşke hemen 8 bölümde şu işi bitirelim demeden uzun uzun işleselermiş konuyu, eminim bir çok problem giderilir ya da en azından üstü örtülürdü

Spoiler

 

lord sauron filan diye çağırınca bunlar bizim amcayı eh yapıcağınız twist'i...... oldum ama o da twist'miş

sauron ve galadriel'in söz düellosu güzeldi, havalı olmuş. önce bi "ya sauron'la galadriel birbirine mi aşık olacaqh ammığa" oldum da, sonra mantıklı geldi. sauron bir yerden vurup kandırmaya çalışıyor işte sürekli, burda da galadriel gel dümene geç beni sakin limanlara taşı... falan ayağına aklını çelmeye çalıştı, güzeldi

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...