Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW Classic Ana Konu


Darksun

Öne çıkan mesajlar

Cunku gecen zaman icerisinde MMO'lar o eski havadan cok uzaklasti. Insanlari daha sosyal olmaya ittigi, leveling progressin harbi progress oldugu ve bence en onemlisi kucuk seylerin (ufak item upgradeleri, level 20'de nispeten zorlu dungeon yapmak, 1v2 gankten kurtulmak vs) daha fazla rewarding oldugu bir platform oldugu icin diye dusunuyorum. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen zaman içinde mmo lar tükendi yok oldu desek daha dogru olur bence. 

Classic wow ultra bayık ya ben de anlamıyorum nasıl begeniyor insanlar. Büyük ihtimal nostalji kafası ve fresh start + retail in da kötü olması, yapacak birsey olmaması oyunda. Classic de biraz daha cok pvp nin rolü var en büyük fark da bu heralde.

Robert gibi bir adamın olmayacak duaya amin dedirtip 300 milyon $ sogusledigi bir sektorde hala wowla compete edebilecek, world pvp li, guncel motorlu bir mmo topuna kimsenin girmemesi cok garip geliyor ya 2019 da classic oynanıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PvP elbette onemli kismi isin ama bence sosyallige itmesi daha buyuk olay. Gecen zamanda mmo'lar massively multiplayer olgusunu tamamen kaybedip belirli instanced zonelar disinda tamamen single player oyunlar haline geldi. Kac tane oyun varki endgame'den once grup yapmak gereksinimi hisettiren? Kaldi ki WoW gibi Horde v Alliance temelli bir koca dunyada her an tehlikeye acik olmanin duygusunu ozledi belki insanlar - ha bundan 2 ay sonra grieferler quit cekerse onlar icin serverler var zaten. Ama bu tarz - login olduktan bir kac saat icinde ufak rewardlar, heyecanlar, sosyallesme yasayabilecek oyun cidden yok. Su an herhangi bir MMO'ya girdiginizde tek ama bir an once single takilip max level olmakken wow tekrar zaten guzel olarak sundugu evrende o progress olayini yasatiyor. Insanlar cidden egleniyor su an - bu 1 hafta surer 1 ay surer cok farketmemeli o acidan. 

Sadece nostalji oldugunu dusunmuyorum yani. Zaten kaliteli bir oyunda zaman icerisinde unutulan seylerin geri gelmesinin yarattigi heyecan olabilir. Ben de cok uzun surecegini sanmiyorum ama Tarren millde uc bes pvp atsam yeter bana.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WoW Classic şu yandan iyi, mevcut MMO community solo oynamaya inanılmaz alıştırıldı (gene oyun firmalarının suçudur bu) Classic ile mevcut oyuncu kitlesi acaba eskisi gibi bir tarz olsa oynar mı onu da görecekler. Yakın zamanlarda MMO geliştirmeye başlamayı düşünen birçok firma yakından takip ediyordur Classic'i bence. Sektör solo oynamaya doydu mu yoksa mal gibi MMO oynuyorum diye solo oynamaya devam edecekler mi ortaya çıkacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BFA'da dungeon ve raid hariç başka kimseye ihtiyaç duymuyorsun. Solo solo aylık 14dölar veriyorsun. Sonra mmo öldü diyorsun. Belki de bu yüzden ESO şu an en güzel mmo'lardan biri. Classic'i de oynatacak olan o olacak zaten. Evet, özlenilen yere geri dönmek ve nostalji isteğimizi bastırmak da bir etken ama MMO'ların MMO olduğu zamanları görmek ve gerçek MMO oynamak asıl burda önemli olan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gerçekten 2005 gameplay ile acı çekip nax mı temizlemek amacınız. Gerçekten mi? Şaka mı yapıyorsunuz abi. 2007 de ki şöyle vuruyordum günleri geçeli bayağı 12 sene oldu. Sizin gibi genöleri gerçekten Mythic Jaina progress te izlemek isteriz agaghgaa..Ayrıca gameplay daha akıcı iken? WoW classic te peşinden koştuğunuz havuç nedir meraklar içindeyim.

Bu mudur mesele

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 31.05.2019 at 23:07, DavidMills dedi ki:

Akıllı olan WoW oynar mı? Sene 2019. Aklına mukayyet olamayan biri olarak @eregorn u pass geçip. Really?

Bu kadar eski oyuncu hype yapıp comparison videolarında Classic'in BFA'dan daha iyi olacağını söylerken, burda da aşağı yukarı belli bir kitle buna inanıyorken bence hiç de really'lik bir durum yok?

Blizzard Classic'e hype olmayacağını bilse uğraşır mı bu kadar. Belli bir kitle 'yok abi ben almıyım, 2-3 hafta bana yeter' diyecek ama büyük bir kitle oynuyor olacak. BFA'nın çekilir yanı yok bence de, Azerite falan aman tanrım yani leş ötesi konseptler. MMO kısmı çıkalı çok olmuş zaten WoW'dan, şimdi onu geri getiriyorlar ne güzel işte. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun oynamak vakit gecirmek eglenceli birseyler yapmak. MMO kulturu cok progress odakli oldugundan isin eglence kismini kacirmis durumda ki bence bu yuzden insanlar Classic'te aradigi keyfi aldi su ana kadar. Streamerlar baya baya egleniyor. World PvP direk nedeni bunun. Content disardan geldiginde degil kendiliginden oyuncu tarafindan yaratildiginda eglencesi cok daha fazla oluyor.

Betada gordugum level 30 maks, acelesi yok kimsenin, rush yok, kafasina gore birbirine daliyor filan. Kimse yillar boyu commitment beklemiyor zaten bir kac hafta eglendirse gorevini tamamlamiyor mu? Ayni dizi filmleri kitaplari da aylarca tuketmiyoruz sonucta.

"Endgame" olgusu yaratildigindan beri MMO genre bitik bana gore. Eski kafa belki ama oyun sonuna aceleyle gidilmek istenilip aradaki herseyin o zaman bittikten sonra tamamen anlamsiz olmasi bana cok sacma geliyor. Subscription modeliyle anlayabilirdim eskiden bunu ki artik o sistem de pek kalmadi. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, Eternal dedi ki:

abi 20 yıldır oynuyom bize niye gelmedi bu beta .. allah allah yaa.. sokucam yapıcakları işe lan bizim gibi bi veteranları nasıl atlarlar.

abi direk torpil var işte blizz de. bi herhalde 15-20 sene evvel friends and family alpha-beta listesine eklenmiştim blizzortta çalışan kankütler sağolsun d2 dahil her beta gelio o gün bugündür. hatta bi kaç sene evvel 2. bir f&f beta davetiyesi hakkım olmuştu onu da gangren'e hediye etmiştim. herif oyun oynamaz ortamlara takılmaz oldu sonra ziyan oldu asdfsa.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iptal değil de stress test accountlarını kapattılar şimdilik ondandır.

 

beta değil o stress test user şeysi ama launcher de beta & stress test diye gözüktüğü için karıştırıyor insanlar.

bi kapat aç bneti update yapsın gelirse geri betadasın gelmezse stress testteymişsin o yüzden bekleyeceksin ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 05.06.2019 at 10:45, scorch dedi ki:

2. bir f&f beta davetiyesi hakkım olmuştu onu da gangren'e hediye etmiştim. herif oyun oynamaz ortamlara takılmaz oldu sonra ziyan oldu asdfsa.

Ben gangren'e DM den yürüyorum o zaman  :)

Normal yolla betaya invite edilen bi kişi duymadım daha Türklerden. Resmen ırkçılık bu diyip redditte falan ağlayasım var çok fena dfsgdsfg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...