Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İki aylık kedi hk.


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Sabah ise gitmek için evden çıkarken yavru bir kedi ayaklarıma dolandı kapıda. Böyle kediler sevilirken mir mir ses çıkarır ya öyle ses çıkarıyordu hayvan. Eve girmek istiyordu falan. Ben de aldım eve. Eşim de bak eve girerse daha bırakmam ona göre sahipleniriz dedi. Tamam dedim ben de. Hayvan acayip tatlı bir şey. Ev ortamına alışkın. Dışarıdan kum getirdik tuvaletini ona yaptı falan. Eğitimli. Ben anlamadım sabahın köründe ne işi vardı binada.

Hatunun kına tepsisi vardı evde gitmiş ona yerleşmiş sapsal. Baya saat uyumus orada.

https://i.hizliresim.com/ZOOVpa.jpg

Veterinere götürdük asisi falan yapıldı. Kalacak herhalde bizimle.

Sabah ishali yokmuş şimdi ishal olmuş kedi. Sabah sut vermiş hatun biraz ondan midir yoksa ası ishal yapar mi acaba. Hiç bir bilgim yok. İshal için ne yapmak lazım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sut cok seviyorlar. Ama dedigin sorunu yaratiyor, ayni zamanda gaz da yapiyor. Eger sut vermek istiyorsan (ki ben veriyorum hala ara ara), %30 sut %70 su karisimi bir sey yap. Yavrular hala inanilmaz severek iciyorlar ve cok ishal gaz falan olmuyor. Veterinerimde karsi cikmadi boyle verilmesine.

Bu sirada cok tatliymis, ugur getirsin evinize :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sek süt, fazla yağlı insan yemeği falan verirseniz direk ishal olur, hele ki yavruyken. İlk yıl boyunca kitten yazan kuru mamalardan verin, mamayı da internetten veya veterinerden Hills, Proplan, Royal Canin, Acana, N&D gibi markalardan seçin. Süpermarkette satılan hiçbir mamayı almayın. Arada sevinsin daha lezzetli yesin diye yine aynı markalardan konserve yaş mama alıp verebilirsiniz, haftada 2 öğün falan işte.

Kediler genetik olarak zaten eşeleyip üstünü kapayabilecekleri yere yapıyorlar tuvaletlerini, bir eğitim gerekmiyor, "kum burası" diye göstermek yeterli. Topaklanan bentonit kum alın, silika almayın. Aşıları da yapıldı madem, güle güle otursun :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cenesinin altında küçük bir böcek görmüş eşim. Pireden şüphelendim ama Kedi genel olarak hiç kasinmiyormus. Pire için damla turu ilaçlar olduğunu duymuştum. Almak gerekir mi ondan? Veteriner dememiş pire ile alakalı bir şey ama bilemedim şimdi.

@baggio mama tavsiyeleri için teşekkürler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

bu arada mama tavsiyeniz var mı? hepsiburada da yavru kedi mamaları var onlar uygun mu?


Acana, Royal canin, N&D
Tahılsız mama tercih etmenin iyi olacağı söyleniyor. Kedinin tipi efsaneymiş.

Ayrıca eğer istersen kediyi dışarıda dolaştırmaya alıştırman mümkün. Her gün sen işe giderken seninle birlikte dışarı çıkar, biraz gezip dolaştıktan sonra da eve geri gelir. Böylece bir ömür boyu dört duvar arasında yaşamamış olur. Gerçek bir kedi hayatı sürme fırsatı tanımış olursun. Bunun eğitimini vermek çok kolay, sadece biraz emek istiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...