Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayla (2017)


totemic

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Fransuxa said:

ya hayatınızda kaç tane filmde bölüğün karargahının üstünden uçak uçarak çatışma söz konusu olan bir türk filmi izlediniz? film gayet hollywood standartlarına uygun. konuda zaten dramatik bi konu. meh çekmenin alemi yok. hikaye başınıza gelse sıkıntıdan kanser olursunuz adamlar filmini yapmış işte.


Filmi izlemedim ama kıstas karargah üzerinde uçan uçak ise bu filme iyi bütçe ayrıldığnı gösterir ve hollywoodun ver abi aksiyonu patlamayı içeriği boşver tadındaki filmlerinin standartında olduğunu da gösterebilir.

Konu çok güzel ve çarpıcı, gerçek bir hikaye olması daha güzel. Ben olsam bütün filmi asıl hikayeye uygun çekmeye çalışırdım, ordaki askerlerin durumu, savaşın dehşeti, küçük kızın trajedisi,natoya girmek için bilmem kaç bin km öteye giden askerlerimiz ve onlar için 23 centlik asker diyen dönemim abd li generalnin yorumu ve buna eleştirisi arka planda işlendimi bilmiyorum, vs. Sanki hafif bir sitcom gerçekçiliği var gibi fragmanda, herşey çok steril duruyor ki bu rahatsız edici ilk izlenim bu yönde.

Yönetmen reklam yönetmenliğinden geliyor. Kliplerde olan aşk acısı çekiyorum ama aslında tınn gerçekliğinde ve dram dan ziyade melodrama dönüştürülmüş bir film olmuşsa harcanmış derim konu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle politik olursa alır gibi bir ön kabulle yola çıkmışsınız ama yabancı dili kazananlar arasında son 10 yılda, hatta 20 yılda hangisi bu şekilde kazanmış oscar'ı merak ettim?
Hepsi de taş gibi filmler, taş. Sen düzgün film yaparsan her tür ödülü kazanırsın, içiniz rahat olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Tam bi Türk sineması hikayesi. Elinde mükemmel bi konu var ve gerçekten yaşanmış ve sen bunu seyirciyi salya sümük ağlatma ekstravaganzasına çeviriyosun. Gerçekte Ayla karlar içinde yapayalnız bulunmuş, sen onu cesetlerin KANLARIN İÇİNDE ORMANDA GECE AĞLARKEN buldurunca iş saçma bi yere gidiyo.

Bu kadar yalın net bi hikayeyi ilk kısmında kanal d dizisine ikinci kısmında samanyolu dizisine çevirmeye hiç ama hiç gerek yoktu.

Kore savaşıyla ilgili isabetsiz bilgilere ve cepheye götürülen çocuk sahnelerine hiç girmiyorum bile.

Filmin sinematografisi profesyönel seviyede takdir edilesi ama sanki storyboardsuz yapılmış film. Sahne editleri devamlılıkları çok garipti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...